Turkiet fortsätter kräva mer

NATO. Trots president Recep Tayyip Erdogan under Natotoppmötet i Vilnius i juli 2023 gick med på att släppa in Sverige i alliansen och tog i hand på löftet fortsätter Turkiet att kräva mer.

Här skakar Recep Tayyip Erdogan, Jens Stoltenberg och Ulf Kristersson hand efter att Erdogan lovat godkänna Sverige så fort det turkiska parlamentet öppnar.

Idag öppnar Turkiets parlament och Erdogan lovade att frågan skulle behandlas och ligga överst på agendan efter öppnandet. Nu menar Turkiet menar att Sverige måste ta ytterligare ”konkreta steg” mot terrorism för att parlamentet ska godkänna Natoansökan. Det säger vice president Cevdet Yilmaz till Financial Times.

-Pettersson säger att det har varit nog länge. Om Sverige inte gjort det så är det dags att be Erdogan dra någonstans och försök förhandla fram ett separat säkerhetsavtal med USA, Storbritaannien, och länderna runt Östersjön.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Turkiet fortsätter kräva mer

 1. Svensk ryggradslöshet är fel metod mot matthandlaren, Sverige borde gjort som Finland i Madrid, visat tänderna mot turken.

  14
  2
   • Enligt finska och Natokällor slog Niinistö knytnäven i bordet och morrade till. Enligt Stoltenberg var Stoltenberg the good cop, Niinistö the bad cop och detta fungerade uppenbart för Finland. Detta beskrivs faktiskt i en nyutkommen bok on Finlands väg till Nato.

 2. Muhammedaner ljuger alltid.
  Vi får starta BATO, BAltic Treaty Organisation, som är liknande NATO men som bara omfattar länderna runt Östersjön, Storbritannien och USA samt Frankrike om de vill vara med.

  Då kan vi sedan skita i Turkiet och vad de håller på med där nere.
  Men det viktiga blir att Östersjön blir ett allierat innanhav där Putte är ute ur leken och Königsberg samt Piter är neutraliserat.

  13
  3

Kommentera