Ryssland, det kan bli aktuellt att annektera mer av Ukraina

UKRAINA. Vice ordföranden i det ryska säkerhetsrådet Dmitrij Medvedev uppger att Ryssland kan annektera fler regioner i Ukraina, skriver AFP, med flera. Beskedet kommer ett år efter att Ryssland annekterat de ukrainska områdena Luhansk, Donetsk, Cherson och Zaporizjzja. Nyligen hölls också ryska, så kallade, val i områdena. Detta trots att Ryssland inte har full kontroll över något av dem.

Vladimir Putin och Dmitrij Medvedev

Den speciella militära operationen kommer fortsätta tills nazistregimen i Kyiv är helt förintad, säger Medvedev som tidigare varit både president och premiärminister i Ryssland. Ryssland har ända sedan krigsutbrottet envist och grundlöst hävdat att Ukraina leds av nazister.

-Pettersson säger att Ryssland kommer inte att nöja sig med Ukriana. Tsar Putin, talar om Rysslands historiska rätt…Jag tyckte jag såg något av bloggens rysstroll som påstod att Ryssland inte var intresserad av mer än det de ockuperar av Ukraina idag.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

40 thoughts on “Ryssland, det kan bli aktuellt att annektera mer av Ukraina

 1. Nu kom Håkan med ännu fler historier från dem som straffas med 25 års fängelse eller döden om de berättar sanningen. Vad har de hittat på nu måntro…😜

  35
  14
 2. Nu kom Håkan som vanligt med nya historier från dem som straffas med 25 års fängelse eller döden om de berättar sanningen. Vad har de hittat på nu måntro…🤭

  25
  14
  • 😂😂😂
   Det är betydligt billigare för USA att köpa olja på den fria marknaden än att trixa med allt du fantiserar om… 🤣

   Vilka muslimer är det du ”håller på” Daesh eller Assadgänget?

   Glöm inte att svara på frågan jag skickat två gånger!

   32
   20
   • Polkagris, dessutom exporterar USA mer olja än vad som importeras, så att bry sig om olja från det krigshärjade kaoslandet Syrien är nog inte så prioriterat för USA.

    27
    14
  • Kan du Krister förklara vad oljan i Syrien har att göra med vad idioten
   Dmitrij Medvedev inbillar sig kommer att hända i Ukraina?
   Geografi var väl inte ditt starka ämne i skolan antar jag ?

   30
   15
  • Krister, du kanske ska undersöka vem Clayton Morris är och varför han flyttade från USA. Jag skulle inte köpa en bil av denne man eller tro på något han säger.

   USA är världens ledande producent av både olja och fossilgas, och nettoexportör av energi. Landet är också rikt på mineral, skog och vatten. USA producerar närmare en femtedel av all olja i världen, nästan 50 procent mer än tvåan Saudiarabien.

   De kurddominerade syriska demokratiska styrkorna (SDF) kontrollerar med hjälp av USA en stor del av Syriens kända oljekällor men den oljan hamnar inte i USA utan används av kurderna som säljer den.

   Det pratas ibland om att Ryssland är världens till ytan största land med enorma tillgångar. Mer sällan hörs att Kanada och USA tillsammans är större än Ryssland.

   17
   7
 3. Krister, om du inte förstod frågan så upprepar jag den:

  Krister, berätta var i Syrien USA stjäl olja! Vilket företag gör det? Eller är det CIA? Eller var det något du bara hittade på just nu?

  Du som vet kan väl svara?

  25
  11
 4. Självklart Johan! Ukraina vill ha allt. Och Ukraina ska ha allt som enligt avtal tillhör Ukraina. Tex flottbasen på Krim, hela Krim och Donbass.

  Vad är det som är konstigt med det?

  Det enda konstiga är att Ryssland försöker ta över dessa bitar från Ukraina trots att Ryssland erkänt att de tillhör Ukraina.

  Det är väldigt svårt att förstå hur ni rysstroll tänker. Jag misstänker starkt att ni gör inte det.

  41
  18
  • Ryssland försöker inte, Ryssland har tagit Krim och dom östra delarna a Ukraina och kommer antagligen att ta mer. Det är redan slut för Ukraina. kriget kommer att hålla på ett tag till men, Ryssland har vunnit. Lyssna noga på Sen Josh Hawley efter hans möte med Zelensky i Washington.

   “no I mean what what the meeting revealed to me is is that in the words of the of uh president zaleski the conflict is a total stale mate. that’s what he said.

   Totally frozen, I believe was what his words were which is also what the administration told us yesterday. The administration told us yesterday they want to spend a hundred billion dollars more our money more over the next year in the hopes that it will remain a stalemate, which leads me to ask what what is the goal here so why does the war Monger neocons I mean…”

   Kriget är förlorat och dom försöker få till en Fryst konflikt. Det kommer aldrig Ryssland gå med på

   https://youtu.be/_E5S7djvs7k?t=37

   • Johan, varvör ska vi titta och lyssna på videor som du lägger upp? Jag är övertygad om att du om du vill kan leta upp senatorer och andra i USA och världen som inte håller med Josh Hawley.

    Josh Hawley är en udda fågel, han var den enda av USA:s 100 senatorer som röstade nej till Finlands och Sveriges Natoansökan. 95 röstade för och fyra lade ned/var frånvarande. Det tyder på att Hawley inte på något sätt representerar majoriteten i senaten när det gäller kriget i Ukraina.

    För övrig har, oavsett hur kriget går, Ryssland förlorat militärt, ekonomiskt och moraliskt.

 5. Dom kanske skulle skrivit på Minsk-avtalen, som gav delarna i östra Ukraina viss autonomi men fortfarande innanför Ukrainas gränser. Istället lurar dom ryssarna bara för att kunna bygga upp den militära förmågan, som Quisling Merkel erkände.

  Dom ville ha allt, Flottbasen i Krim, marginalisera Ryssland, och dela upp det för att fortsätta den ekonomiska våldtäkten från 1990 talet. Det är uppenbart hur denna konflikt kommer att sluta. Ry ssland kommer ta det som dom anser vara nog för att kunna hindra Ukraina från att begå samma misstag igen.

  Ukraina bör se upp med Europas Hyena, Polen, som kommer försöka ta för sig av dom västra delarna av landet. Polen hade tidigare ett mindre Imperium ända till svarta Havet. Efter andra världskriget fick Hyenan en fin kustremsa i Östersjön efter förintelsen av Tyska Väst och Öst-Preussen.

  24
  55
  • molle3, Vilket? Vad är det som inte rapporteras? Berätta!

   Att något pansarfordon slås ut av terroristerna är ingen större grej. De har själva förlorat över 15.000 stycken!

   Snacka om att göra en höna av en fjäder. Men de har inte mycket kvar nu förutom lögnerna.

   40
   20
  • Nej Molle3, du vet för lite om hur krig är.
   Det är väldigt naturligt att stridsvagnar blir utslagna, speciellt stillastående, övergivna stridsvagnar på fält.

   29
   13
   • Men utslagna av små billiga drönare?
    Oftast klarar ju de ukrainska gamla sovjetiska stridsvagnarna av typ T-64 och T-72 sådana träffar.

    4
    19
 6. Det börjar bli hög tid att prata om annekteringar av områden i Ryssland.
  Det verkar ju inte vara förbjudet att stjäla andras landytor.
  Hela Ryssland borde annekteras och befolkningen befrias från diktator Putin.
  Putin verkar tro att han är märkvärdig på nått sätt, då han i själva verket är omyndigförklarad/dumförklarad av 99% av världens befolkning.
  Dessutom börjar Putin se bra maskäten ut.

  52
  18
 7. Pettersson brukar tro många ggr, jag tror också, jag tror att Zelenskyj snart slängs under bussen som det heter i USA, de är trötta på honom, han har inte åstadkommit något alls i sin motoffensiv. Han är körd, särskilt efter skandalen i Kanada där både Zelenskyj och Trudeau hyllade en gammal SS-nazist i parlamentet härom dagen.

  35
  75
 8. Ryssland var ganska snabba med att förklara sina planer på ett nytt ”sovjetimperium”. Ukraina skulle utrotas sa man i Kreml. Det är anledningen till att Ukraina inte kan ge upp. Och det är anledningen till att Ukraina med stöd från väst är tvungna att fortsätta försvaret tills Putin är helt borta från Ukraina.

  Om Putin hade gått med på fredsförhandlingar i början kanske han hade fått någon del av Ukraina, men han gick mot Kiev och skulle störta regimen för att göra hela Ukraina till en lydstat som Belarus.

  Därför kommer Putin att stoppas! Ingen lär förhandla med honom.

  57
  20
   • Är du dum? Vakna upp och följ debatten så ser du själv. Toggan frågade ungefär samma sak för en tid sedan och jag skickade ett antal länkar med direkta hot från Ryssland mot flera länder. Sök på Medvedev, Lavrov, Peskov mfl så kommer du få tonvis med hot och hat mot allt och alla.

    Jag lägger ingen energi på att ge dig länkar till notoriska fakta! 🥱

    26
    13
 9. Kan absolut tänka mig att Ryssland vill ha mer områden av Ukraina ju längre kriget pågår.
  Hade Zelensky valt förhandlingens väg i mars månad 2022 så hade Ukraina klarat sig undan med förlusten av Donetsk och Lughansk.
  Det är helt naturligt att fredsvilkoren blir hårdare ju längre kriget fortskrider.
  Dessutom får vi beakta att Stoltenberg envisas med att hävda att Ukrainas framtid är i Nato, han vet mycket väl att det är att passera Rysslands röda linje.
  Nato i Ukraina är 3:e världskriget i ryssens ögon.
  Så länge som Nato har intressen i Ukraina då kan inte Ryssland låta Ukraina fortleva som den nation det var i februari 2022.

  34
  79
  • Nazze-Mikael, har du fortfarande inte fattat att ditt Ryssland redan har förlorat kriget.
   Ni är på förlorarnas sida, precis som volkssturm i Berlin 1945.
   Vad du, Medvedev eller Putin vill eller tycker spelar INGEN ROLL LÄNGRE.
   Ni kan bespara er omgivning fortsatt lidande och obehag genom att avsluta era usla liv för egen hand, om ni har modet, vilket jag betvivlar.

   32
   16
 10. Då får väl resten av oss titta på vad som mer ska annekteras från Putteland. Just nu är bara Königsberg annekterat men kanske ska ta och titta på Karelen och dessa områden igen.

  51
  17
  • Fjanten Dmitrij Medvedev kan svamla bäst han vill, rysspacket har redan förlorat kriget.
   Frågan är bara hur många tusen ryssar till som ska ruttna på fälten i Ukraina.

   28
   11
 11. Att annektera ett område innebär att en stat genom våld eller tvång tar ett landområde som oftast tillhör en annan stat i besittning. Enligt internationell rätt är det en olaglig handling som inte får erkännas av andra stater. //Flagrant brott//
  Ja ni Putin & Co vad har ni mellan öronen?

  60
  17
  • Rufus Bävertand
   Jag vill inte påstå att Ryssland annekterat områden i Ukraina.
   Människor i respektive områden vill ju själva tillhöra Ryssland efter rådande omständigheter.
   Däremot så är den korrupta Kiev regimen annekterat av USA i samband med att “regeringen Jatsenjuk II”
   (Arsenij Jatsenjuk) tillträde 2014.

   19
   37
   • Gammeldags, Kan du göra något annat än att sitta här och ljuga. Alla här vet att ukrainarna vill vara fria från Ryssland. Folkomröstningarna var mycket tydliga på den punkten.

    (Sen har Putin hittat på valresultat i sk folkomröstningar som olagligen skett utanför Ryssland. Det är bara trams, inget att bry sig om. Bara högst 1/20 tror på sådant strunt.)

    Somalia kan inte folkomrösta i Södertälje.

    Det är väl bra att ”folkomröstningar” inte kan genomföras hipp som happ. Du kan ju fundera på vilket straff som vid en folkomröstning, tex på bloggen, skulle drabba quislingar… dagsböter? Samhällstjänst?

    I ditt paradis får de 25 års fängelse eller ond bråd död.

    28
    13

KommenteraAvbryt svar