Anders Lindberg är riktigt vidrig

JOURNALISTIK. Socialdemokraten och Aftonbladets desinformatör Anders Lindberg blir bara vidrigare. Gång på gång smetar Lindberg Hitler på statsminister Kristersson, det är fruktansvärt smaklöst och oseriöst. LO borde sparka den politiska chefredaktören.

Statsvetarprofessorn Timothy Snyder, expert på auktoritära regimer, kallar det för det ”äldsta tricket i boken”. Eller ”Reichtag moment”. Den 27 februari 1933 brann den tyska riksdagen. Regeringen, med rikskansler Adolf Hitler i spetsen, tog chansen att införa en rad repressiva åtgärder och ”tillfälligt” flytta en rad maktbefogenheter till sig själva, skriver Anders Lindberg i början på ledaren.

-Pettersson tycker det är konstigt att herr Lindberg som verkar gilla historia aldrig tar upp Socialdemokraternas och Aftonbladets förflutna. Anders har lita att rota i om han vill…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Anders Lindberg är riktigt vidrig

 1. “Pettersson” summerar:
  “-Pettersson tycker det är konstigt att herr Lindberg som verkar gilla historia aldrig tar upp Socialdemokraternas och Aftonbladets förflutna. Anders har lita att rota i om han vill…”

  Det är nog inte så konstigt ändå. Skillnaden i perspektiv/tyckande hos parterna är att Socialdemokraternas roll under Andra Världskriget ligger just i det förflutna, men de tycker att Moderaterna har i nutid stöd av ett…

  – “Sverigedemokraterna är ett nyfascistiskt enfrågeparti som vare sig respekterar människors olikheter eller Sveriges demokratiska institutioner.”
  (— 2014-12-06, Dagens Nyheter Debatt, fd. statsminister Stefan Löfven, S)

  … varför Socialdemokraterna tror att en Moderatledd regering som stödjer sig på Sverigedemokraterna är “fara å färde för vårt land”
  (— 2021-03-17, SVT:s “30 minuter”, fd. statsminister Stefan Löfven, S)…

  … därför att de (Socialdemokraterna) tror att det finns en risk att svenskarna (medvetet eller omedvetet) skulle göra såsom tyskarna gjorde, rösta fram ett, enligt Socialdemokraterna, rasistiskt parti…

  – “Stöd ska inte utgå från hur många procent man har utan från vad man står för. SD är ett rasistiskt parti som kommer ur nazismen. Det var nazister som grundade partiet. Nuförtiden har de kostym och slips men det är inte så att Sverigedemokraterna har vänt sig, om man talar som man gör om judar och samer och kallar islam för en avskyvärd religion. Läser man deras principprogram om folkstyre så förstår man att de har en annan uppfattning om vilka som bör och inte bör tillhöra folket.”
  – “De har en rasistisk politik och det beror på de rötter som man har.”
  (— 2021-03-30, Dagens Nyheter, “[fd. statsminister Stefan] Löfven: Begriper inte att L kan samarbeta med ett icke-demokratiskt parti”)

  … eftersom de (Socialdemokraterna) tror att svenskar (här: folkslaget) i allmänhet är rasister/främlingsfientliga…

  – “… och rasistiska tankesätt visar sig i samhället [Hos svenskar i allmänhet/över allt, MIN ANM.] – till och med i regeringen – då ska vi agera. Vi ska ta krafttag mot den strukturella rasismen, och även se den i oss själva.”
  – “Det är dags att intensifiera arbetet mot diskriminering och förtryck. Oavsett var den finns, i skolor, på torg, på arbetsplatser eller arbetsförmedlingar, eller i våra egna fördomar och beteenden, ska rasismen belysas, bemötas och bekämpas. Det är socialdemokratisk politik!”
  (— 2013-04-04 Socialdemokraternas kongress, installationstal, fd. statsminister Stefan Löfven, S)

  … vilket Bengt Westerberg (FP/L) trodde ett år tidigare…

  — I sina presentationer av den statliga offentliga utredningen (SOU 2012:74) “Främlingsfienden inom oss [Svenskar, MIN ANM.]” gjorde (och fortfarande gör?) han bedömningen att mellan “30–50%” av svenskarna är ‘främlingsfientliga’.

  … varför de (Socialdemokraterna) införde politiska åtgärder fyra år senare:

  “Samlat grepp mot rasism och hatbrott – Nationell plan mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott”
  (— 2017-01-04 Justitie- och Kulturdepartementet (2014–2019, Alice Bah Kuhnke, MP)

  (2020-07-02, Arbetsmarknadsdepartementet, pressmeddelande:
  “Rasism på arbetsmarknaden ska synliggöras och motverkas”
  – “Regeringen ger LÄNSSTYRELSERNA i uppdrag att utveckla arbetet mot rasism på arbetsmarknaden. I arbetet ska länsstyrelserna öka kunskap och medvetenhet bland aktörer på arbetsmarknaden om rasism, med fokus på afrofobi.”
  – “Vi behöver lyfta fram den STRUKTURELLA RASISM som finns i Sverige och SOM MÅNGA OMEDVETET UPPRÄTTHÅLLER, säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP).”)

  — Jag tycker att de (Socialdemokraterna), Bengt Westerberg, Alice Bah Kuhnke, Aftonbladets Lindberg m.fl., borde fråga sig hur människosynen (och synen på ett mångkulturellt/mångetniskt samhälle/land) hos svenskar i allmänhet står sig i jämförelse med andra nationella folk — i nutid.

  Till exempel somalier, irakier, syrianer… i respektive länder, och de som har valt att bo i Sverige:

  — Iraniern och svenska medborgaren Arash Vatankhahs (debattör och opinionsbildare) Facebook-text från 2021-07-28 (posts/1772241376295057):

  – “Vet ni vad som irriterar mig mest med de debattörer med invandrarbakgrund som skriker mest rasism? De som till skillnad fån sådana som jag har fått utrymme i de största medier, jobb, plattform, yttrandefrihet, religionsfrihet, bra lön osv just på grund av att de spyr galla över Sverige och svenskar så fort de får en chans?”
  – “Det faktum att de, i Sina egna/föräldrars hemländer är minst AFS och jag lovar, 90% är motsvarande NMR när det kommer till deras egna/föräldrars hemländer.”
  – “Att de egentligen inte vill vara svensk, de känner sig inte som svenskar, de i själva verket hatar Sverige och allt som är svenskt, de ser ner på Sverige.”
  – “Men, att skrika rasism och bära offerkofta har blivit Big Business för de.”
  – “Denna monumentala hyckleri och cirkus står mig verkligen upp i halsen!”

  Om ovan nämnda ‘rasist’/’rasism’-bekämpare har gjort denna nutida upptäckt, anser de då att det skulle vara orättvist att använda den svenska (högstående?) moralmåttstocken för att mäta människosynen hos dessa/andra nationella folk?…

  … därför att de (nationella folken) anses av socialdemokrater m.fl. vara underutvecklade?

  (Är inte detta, i så fall, ett exempel på rasism?)

  — Jag tycker också att Socialdemokraterna, Aftonbladet m.fl. borde tänka sig för innan de kallar/benämner (explicit eller implicit) svenskar som ‘rasister’/’främlingsfientliga’, eftersom det får resultatet att invandrare kan kalla svenskar för ‘rasist’… i vilka situationer/sammanhang som helst, vilket fullständigt förstör stämningen mellan svenskar och invandrare, och därmed integrationen (som sker i vardagen mellan människor, och som är folks angelägenhet och inte politikers).

  Till exempel:

  # –”Ni är SD! rasister! ropar den okända mannen [invandrar-somaliern till den svenska Expressen-journalisten Nina Svanberg] och drar i väg med ordföranden.”
  (2022-11-07 “Expressen har följt spåren efter de försvunna läxhjälps-miljonerna till falska adresser, tomma lokaler och källarmoskéer”)

  # Verksamhetschefen Hataw Kahraman-Jaff kallade Marika Bonde (dotter) ‘rasist’.
  Se Swebbtv.se-video från augusti 2023:
  “Vämjelig hantering på Stenhagens äldreboende I Uppsala – utländsk chef hålls om ryggen – Fjärde Statsmakten 174” (tid 14:15–19:59).

  # Svenska barn och ungdomar kallas rasist, svennejävel och hora i vissa skolor.
  — Detta såg bl.a. Socialdemokraterna inte komma?

 2. Sverige attackeras med desinformation, bl. a. från Aftonbladets ledarredaktion med Anders Lindberg i spetsen, opinionsbildare som representerar en post-stalinistisk eller vänster-anarkistisk politik.

  Johan Westerholm, Ledarsidorna, skriver:
  ”Redaktören Anders Lindberg är inte bara återkommande politisk kommentator i Sveriges Radio utan förekommer ofta i SVT:s nyhetssändningar. Aftonbladets ledarredaktion har vid flertalet tillfällen bidragit till inte bara splittring utan även stigmatisering av olika företeelser och samhällsfunktioner.”

  Johan Westerholm:
  ”Det senaste exemplet är bara några dagar gammalt, där polisen i rubriken  anklagas för att hysa en strukturell form av rasism. Artikeln handlar inte om den svenska polisen, utan om en händelse i brittisk poliskår. Men slaget är vunnet för Aftonbladet. De flesta läser endast rubriken och går sedan vidare med bilden av en strukturellt rasistisk, svensk, poliskår. Aftonbladets ledarredaktion bidrar därmed till de centrifugalkrafter som vill slita sönder våldsmonopolet och bekämpningen av den våldsvåg som håller Sverige i ett järngrepp.”

  https://ledarsidorna.se/sveriges-krig/

  20
 3. Hela det Socialdemokratiska partiet är vidrigt. Har Lindberg glömt sozzarnas nazistiska historia, med tvångsislamiseringen, skallmätningar, J i judiska personers pass, medicinska experiment på försvarslösa människor, mm, mm.

  66
  • Socialdemokraten Erik Brandt föreslog 1939 Adolf Hitler till Nobels fredspris. Vad kan man förvänta sig idag av “S”?

   21
 4. “Anders Lindberg är riktigt vidrig”

  Nej, Anders Lindberg är som vanligt – riktigt vidrig. Det är skillnad det.

  59
  • Ännu en i raden vars hat mot SD förblindar och raserar all förmåga till ett rationellt tänkande.

   45
 5. Anders Lindberg är i princip en del i det som Petterssons bilder visar. Han är en medlöpare till Makten med stort M. Den som offrar folket för egen vinning, men aldrig tycker sig göra fel.

  100
 6. Att inte han är frisk bevisar han gång på gång?
  Sedan anlitar SVT honom som “expert” är också helt sjukt.

  130
  • Anders Lindberg är en typisk representant för det insnöade socialdemokratiska etablisemanget. Han har fått dumheten inpräntad i skallen, sedan tidig barndom. Resultatet av detta är ett tillstånd, som närmast liknar mentalsjukdom.
   Den dumhet Anders Lindberg besitter, är utbredd bland äldre förstockade socialdemokratiska väljare.
   I nuläget börjar sanningen gå upp för massorna, vilket hotar landsförrädarpartierna och i förlängningen även inflytande och inkomst för idioter som Anders Lindberg, därav hans desperata uppkast!

   72
 7. Att folk orka bry sig om denna lille puttefnask? Ändå märkligare är att han mot all förmodan har lön för sin dumhet. Nåja! Jag lägger ingen energi på såna tok människor. Bästs vore väl att han rannsaka sig själv och alla andra kändisar som höll på med sitt snack. Vi har skrivit på mot SD. Var väl till valet 2008. Nu står ni där med skägget i brevlådan.

  77
  1
   • Vilken dag eller vilket år kommer sossemegafonen på Aftonbladet skriva att det våld som vi nu upplever är ett mångkulturellt importerat problem ? Eller kommer han att fortsätta skriva om sin f_ nade nazismtourettes som han fortsätter att kleta på det enda parti som faktiskt såg det komma ? En stilla undran bara…..

    22
  • Sunnen, du la precis energi på Anders Lindberg.

   2018 var nog valet du menar. Vi skrev mycket om kändisupproret då.

   Kjell Bergqvist och Henrik Schyffert samlade ihop mer eller mindre frivilliga i ett uppror.

   Använd sökrutan på bloggen.

   25
   1
   • Vet det Pettesson! Kände bara att jag ville kommentera om dåren, vilket jag kanske inte borde gjort. Förtydligade även mitt misstag med årtalet med att jag satt i mobil. Som jag även gör nu.
    Ber om ursäkt. Som jag brukar säga. Ingen är perfekt.

    17
 8. Att han inte är mentalt frisk har väl varit solklart i åratal. Att han får fortsätta är inte heller riktigt friskt men denna svinblaska är ju som den är.

  109

Kommentera