Socialdemokraterna vill sätta in militären mot våldsvågen * uppdaterat

INVANDRARVÅLD. Det går fort nu. För en dryg vecka sedan sa Jimmie Åkesson för femtielfte gången att han gärna vill titta närmare på hur militären skulle kunna stödja polisen. – Det kan vara militärpolis, att återupprätta beredskapspolis för att stärka upp bevakning i olika områden, låta dem göra vissa av polisens andra bevakningsjobb så polisen kan gå in i de här områdena eller på andra sätt använda de militära resurser vi har.

Samtidigt ser han ett problem i att militären också måste fokusera på de yttre hot som finns mot Sverige. – Men det är en oprövad sak som jag gärna hade sett att man tittade närmare på.

Socialdemokraterna vill att Försvarsmakten ska kunna bistå polisen för att bryta våldsvågen, rapporterar Aftonbladet.Regeringen behöver titta upp ur Tidöavtalet och börja agera kraftfullt. Det här är inte Sverige, så här ska vi inte ha det i Sverige, säger partiledare Magdalena Andersson och fortsätter med att militären kunde exempelvis hjälpa polisen med bevakningsuppdrag.

-Pettersson noterar att Magdalena Andersson ljuger obehindrat. Socialdemokraterna har tidigare kritiserat SD för att vilja att polisen tar hjälp av militär, men det här är inte samma förslag enligt Andersson, trots att Åkesson inte lagt något förslag utan ville titta på möjligheten att avlasta polisen med bevakningsuppdrag m.m.

*Uppdaterat

2021 ställde Tobias Andersson (SD) frågan angående samverkan mellan polis och militär, till dåvarande justitieminister Morgan Johansson (S). Svaret Andersson fick var detta:
“I samband med stödlagens tillkomst 2006 uttalade regeringen att det inte kan komma i fråga att Försvarsmakten lämnar stöd till polisen som kan innebära användning av våld eller tvång i samband med sådan brottslighet som polisen återkommande har att hantera, t.ex. ordningsstörningar vid demonstrationer, gängbrottslighet eller fotbollshuliganism (jfr. prop. 2005/06:111 s. 29)”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Socialdemokraterna vill sätta in militären mot våldsvågen * uppdaterat

 1. Sossar i opposition: säger hur regeringen skall göra nästan varje dag
  Sossar i regeringen: fullständigt handlingsförlamade. Kan säga “oacceptabelt” ibland.

  Jag trodde hela vänstern skulle se rött om man skulle sätta in militären mot sin valboskap, men de har kanske glömt “Ådalen 31” nu….

 2. Kan de oavsett ålder hålla i ett vapen och skjuta ihjäl en människa kan de gått utvisas, ensamma eller ihop med familjen spelar mig ingen roll. Det går inte att lalla med dessa SiS-hem, socialtjänst och andra “saft-och-bulle”-metoder. En returbiljett är det enda som gäller!

  22
 3. Hörrni, såzzar…Dags att byta toner i kopiatorn. Men den är säkert överhettad, så bränn er gärna/hjärna…

 4. Så länge man inte skjuter av folk som i Påskkravallerna och hugger av handen på den som snattar/stjäl, så kommer inget att ändras genom snack och välmening/godhetsknarkande…fatta någon gång.

  10
  • Korankravallerna eller koranupploppen! Upploppen hade inte något med påsken att göra. Det är en medveten förfalskning av verkligheten.

   8
   1
   • Roger P skriver: 28 SEPTEMBER, 2023 KL. 20:35

    “Spelar ingen roll om det var jul eller midsommarkravaller, du/vi vet vad som menades…”

    Det har visst betydelse. Kravallerna orsakades av att en religiös skrift skändades. Kravallerna orsakades inte av att det var påsk. Du tycks inte förstå skillnaden. Du tycks inte förstå varför massmedia skriver påskkravallerna.

    3
    2
 5. Var inte förslaget för ett år sedan att sätta in militär för att stötta polisen ett utslag av populism enligt sossarna och aftonslasken.

  18
 6. Sverigedemokraterna är först med allt klokt, sedan kommer gammelsossarna och försöker ta åt sig det hela…
  Men visst !! Sverigedemokraternas gamla förslag om militär inblandning i invandrarkriget kommer säkert genomföras, helt rätt men andra vill försöka ta åt sig äran.
  Se till att använda skarp ammunition bara, spar inte på krutet det måste bort många invadrarkrigare för att få Sverige tryggt igen.

  29
 7. Vad kan militären göra med krullhåriga som misshandlar 12 åringar till medvetslöshet när de ska köpa lördagsgodis. Bjuda på saft och bullar?

  17
 8. Ska vi tolka detta som om sozzarna inte är nöjde med det samhälle de hop med de rödgröna och Reinfeldtmoderaterna har skapat. Utan deras politik hade vi aldrig varit i den situation vi befinner oss i. Dags att vakna fem i tolv. Väntar bara på att sozzarna och Arga Andersson ska erkänna att massinvandringen är orsaken och enda orsaken till varför det ser ut som det gör i Sverige.

  38
 9. Jag tror att vi nu är väldigt nära den punkten när svensken börjar fundera på ett nytt sätt, dels kommer många svenskar att börja beväpna sig själva för att kunna försvara sin familj, dels kommer frågan om skyddade, bevakade och fredade bostadsområden där varje boende är godkänd och kontrollerad att dyka upp igen.

  33
 10. Våldsvåg, – och Stöldvåg.
  Landet hemsöks, både av våld och av allehanda slags stölder.
  Publicerat igår i lokaltidningen:
  Stort förintelsemonument på kyrkogård i Helsingborg har stulits.
  Monumentet, som var en större häll i brons, markerade gravplatsen för över 40 polska koncentrationslägerfångar, där de ligger tillsammans med 25 andra utan namn.
  ”Att ge sig på ett förintelsemonument i Sverige är helt otroligt! Jag hittar inget motstycke”, säger historikern Johan Andrée.
  ”Även bokstäver och siffror på gravarna och kyrkogårdens vattenkranar har stulits”, meddelar kyrkogårdsförvaltningen.

  Bild 1: historikern Johan Andrée och monumentet, – när det fanns kvar:
  https://bildix.mmcloud.se/bildix/api/images/f8a9582d-629b-4c53-b552-89fc5d17c9d9.jpeg?fit=crop&w=1280&h=852

  Bild 2: platsen, som den ser ut nu:
  https://bildix.mmcloud.se/bildix/api/images/64b09625-be5c-4b8d-a883-9b5a66e78879.jpeg?fit=crop&w=1280&h=853

  21
 11. Kärringen blir mer och mer SD:are ju längre tiden går. Lustigt att hon inte gjorde något åt problemet när hon satt i Rosenbad och pimplade rödvin med bästa tjejgänget.

  41
 12. Se där ja! Är man inte rasist längre. Usch sån tant egentligen. Har ju inte gjort under de åren som de satt. Har hon glömt det här med vinsten

  35
 13. Sozzesvinen är plötsligt jävligt angelägna att engagera sig i problem, de själva skapat tillsammans med övriga svin….

  76
 14. Återigen, bygg uppsamlingsläger i ödemarken. Enbart oeldade baracker, utan rinnande vatten. Ordna med stark bevakning. Samla ihop alla kända gängkriminella, oavsett de är eftersökta, eller misstänkta för brott. Vid rymningsförsök, skjut för att döda. Transportera dem till förvaringen.
  Låt dessa idioter sitta där tills det blir läge för hemtransport.

  72
 15. Som jag har sagt länge!

  Bara lägg ner försvaret och satsa alla resurser på polisen, som då vid behov kan ta till rejäla förstärkningsvapen!

  12
  27

Kommentera