Trump slår tillbaka: Värd 100 gånger mer

UTRIKES. Donald Trump har dömts för mångårigt bedrägeri i en domstol i New York.

Domaren anser att Trump lurat banker och försäkringsbolag genom att massivt övervärdera sina tillgångar när han byggde upp sitt fastighetsimperium av skyskrapor och golfbanor.

Nu slår ex-presidenten tillbaka i ett inlägg på Truth Social.

”VI BEHÖVER RÄTTVISA I DET HÄR LANDET”, skriver han.

Trump uppges ha värderat palatset i Mar-a-Lago till 739 miljoner dollar. Över tio gånger högre än det rimliga värdet, enligt åklagaren.

Men Trump håller inte med.

”Mar-a-Lago är värt, kanske hundra gånger mer än han värderat det. Andra fastigheter troligtvis värda betydligt mer. Jag är värd miljarder mer än vad mina konservativt uppgivna finansiella påståenden och därför kan jag inte ha bedragit bankerna som alla tjänade pengar och alla fick tillbaka pengarna”.

Trump är en illusion

-Pettersson tycker Donald Trump är lite kul. Givetvis är fastigheterna värderade av någon värderingskunnig och det kan skilja något, men 100 gånger…

Domaren Arthur Engoron har inte chansat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Trump slår tillbaka: Värd 100 gånger mer

 1. “Givetvis står var och en för sina kommentarer och eftersom detta inte är ett PK-media bedriver vi ingen censur” står et att läsa på varje sida men ändå verkar mitt inlägg ang. Trump/Biden/DOJ och TDS har “försvunnit”. Varför? Var det länkarna som verkade stava att det är troligen att Trump är närmare sanningen om värdet på Mar-a-Lago än domaren även om han överdriver – han är ju Trump? Värdet verkar ligga någonstans mellan $350M och $750M beroende på när värderingen gjordes. Var det förhoppningen att det skulle bli mindre TDS här på bloggen och i kommentarfältet? Det är ju Amerikanska versionen av ‘aldrig SD’?

 2. Så du tycker alla pratar strunt. Hur vore det om du förklarar hur man ska värdera en club som inte får förvandlas till privatbostäder?

  Jag tror att du pratar strunt, men det är bara vad jag tror till du bevisar motsatsen… om du kan det?

 3. Domaren i fråga, Arthur Engoron, hävdar att Trumps fastighet, Mar-a-Lago, på 80 engelska tunnland är värd US$ 18 – 27 miljoner när närliggande fastigheter på mellan 0,28 – 0,89 engelska tunnland på samma ö är listade mellan US$ 18 – 40 miljoner.

  Läge, läge, läge
  Yta, yta, yta

  7
  23
   • Argus, tack! Jag köper resonemanget, men är det så enkelt att värdera?

    (Trodde du hade länk till domstolsdokument eller liknande, inte twitter. Det ligger väl ändå under din värdighet?)

    Mar-a-Lago ligger på ett skyddat område som inte får styckas upp till privatbostäder. Det måste förbli en club. Värdet sätts nog snarare av vilka avgifter man kan ta ut från medlemmarna, än vilka priser privatfastigheter i närheten sålts för. Det går inte att hundradubbla priset för medlemsskap eller en drink. Vad sägs om en räkmacka och öl för 50.000?

    (Gammelsvensk, där fick du en gratislektion i grundläggande fastighetsvärdering.)

    17
    1
 4. Hur värderar banken en byggnad som inte är såld än?
  Det är väl efterfrågan som sätter priset.
  Gör inte banken en riskanalys innan man lånar ut pengar får man skylla sig själv.
  Sosssen Ilija Batljan vet hur man värderar Bostadsbolag (SBB).

  Trump 2024 👍🙏

  39
  85
  • Då är alltså Trumps byggnader värda noll kronor eftersom de inte är sålda än och inte kan värderas om jag förstår dig rätt.

   Alltså har Trump verkligen gjort sig skyldig till bedrägeri av högsta klass!

   Gammelsvensk. Det blir alltid baklänges när du försöker.

   (Om du verkligen vill veta så kan du söka på ”fastighetsvärdering”, men du vill väl mest tramsa?)

   65
   31
   • Polkagris
    Du är rolig.
    Vem värderar bostäderna och vem lånar ut pengarna?

    Du är ett levande bevis (felande länken) på att bloggen är till för alla som som vill vädra sina åsikter.
    👍😁

    17
    42
   • Om du inte vet det, bör du ta reda på det istf att ställa dumma frågor! Skaffa en grundbok, tex ”internet for dummies”, och lär dig söka efter fakta. Världen skulle nog klarna och bli mer begriplig för sig?

    22
    9
 5. Du ljuger igen BSS!

  Biden kan inte beordra domstolar i USA att döma som han vill. Var får du alla konstigheter ifrån? Har någon lurat dig eller hittar du på själv?

  Trump har ju själv sagt att motparten borde ha förstått att han kan ljuga om allt, och därför inte skulle ha litat på honom.(som du kan läsa i tidigare inlägg).

  Du borde också förstå att Trump ljuger om det mesta, och att inte du heller kan lita på honom!

  68
  31
 6. Donald Trump har dömts i en korrupt domstol av korrupta domare på order av en korrupt president, i ett påhittemål. Ett politiskt åtal!
  Men skurkar och banditer faller förr eller senare på sina egna misstag.

  47
  103
  • BSS, skurkar och banditer faller förr eller senare på sina egna misstag. Du har rätt, det har drabbat Donald Trump.

   För övrigt tycker jag du ska sluta ljuga.

   32
   15
  • Bevara Sverige ryskt, du är medveten om att de flesta domare i USA är valda i öppna val? De är inte utnämnda av presidenten så som statsministern i Sverige gör.

   27
   11
   • Detta gäller inte federala domare, de utnämns av presidenten. Vanligtvis nämns presidenten som utnämnde domaren i sådana fall, e.g. ‘an Obama-appointed judge …’ eller ‘a Trump-appointed judge…’.

Kommentera