Sverige bör gå med underskott för klimatet

KLIMATPOLITIK. Miljöpartiet vill att Sverige miljardsatsar på en särskild investeringsbudget för klimatet. Det säger partiet på en pressträff om sin skuggbudget.

MP vill att Sverige satsar 100 miljarder kronor om året i tio års tid, något som skulle innebära att landet går med underskott. Det är inte första gången MP lägger fram det förslaget, och skuggbudgeten innehåller också satsningar på klimatanpassning för ytterligare 3,7 miljarder.

Enligt språkröret Märta Stenevi är regeringens klimatbudget alldeles för återhållsam. – Den var ett enda stort haveri, ett svek mot klimatet, välfärden och framtiden, säger språkröret Märta Stenevi.

-Pettersson undrar om Miljöpartiet vet att klimatet är globalt och att det inte spelar någo roll om vi stänger Sverige och alla i vårt land lägger oss ner och dör, det kommer inte att göra någon skillnad. Och när Miljöpartiet säger att vi ska gå före och vare ett bra exempel så kan jag garantera att länder som Kina, Indien och Ryssland med flera fullständigt struntar i det.

Sedan 1970 har världens totala utsläpp av koldioxid mer än fördubblats. Ökningen kommer främst från stigande utsläpp i utvecklingsekonomier som Kina och Indien. Länderna inom EU har sedan 1970 minskat sina utsläpp av koldioxid med 900 miljoner ton, vilket motsvarar en minskning på 25,7 procent. Kina släpper ut mycket mer koldioxid än EU och USA tillsammans, och Kinas ÖKNING av utsläppen motsvarar på mindre tid än en månad Sveriges samtliga utsläpp under ett år.

Miljöpartiet är farliga och borde tvångsförvaltas,

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Sverige bör gå med underskott för klimatet

 1. Sverige ligger på plats 83 bland världens länder, när det gäller utsläpp/capita. Det finns således 82 länder vars utsläpp har större effekt på de globala koldioxidutsläppen. 1,2 miljarder kineser släpper ut drygt dubbelt så mycket/capita som 10 miljoner svenskar. 320 miljoner amerikaner (USA) släpper ut mer är tre gånger så mycket/capita 10 miljoner svenskar. Tänk vad nivån på de globala koldioxidutsläppen skulle minska ombord dessa två länder hade våra/capitautsläpp. Kanade med vänsterextrema globalisten Trudeau är en av de absoluta värstingarna när det gäller utsläpp/capita. De ligger på plats 3!

 2. Tänk att de lyssnar/letar efter tecken på alternativa former av liv på andra planeter via stora radioteleskop mm, när de borde rikta dem mot Pustegränd 1-3 [MP:s högkvarter].
  Kommer de här nötterna till makten igen via maktkåta Socialdemokraterna i nästa val, kan man redan på valkvällen släcka lyset, och dagen efter söka asyl i närmaste nordiska land.

  13
 3. Hur förklarar Miljöpartiet att det blivit lika mycket varmare på våra grannplaneter som på jorden? Är det utomjordingar som kör sina ufon på diesel?

  24
 4. Mp lever i en fantasivärld.
  De borde lämna riksdagen för både klimatet och Sveriges nästa.

  40
  • 1/8 av världens befolkning ska göra skillnad på klimatet.
   Lycka till!!!!
   När dessutom inte ens vårat elnät är konstruerat för mer än 25% av intermittenta energikällor.
   Det kommer att bli många strömavbrott när rotations energin understiger 49Hz.
   Man får väl hoppas på att vatten, kärnkraft eller importerad el kan hjälpa oss att stabilisera nätet.

   15
   2
   • 1/8? Hur räknar du? Skulle det finnas 1 miljard människor i Sverige?
    1/800000000 är det rätta svaret:

   • 1/8? Skulle det finnas 1 miljard människor i Sverige?
    1/800000000 är det rätta svaret

    5
    2
 5. Dessa människor ska ingen lyssna på, bara titta på vad dom ställt till med.
  Och Miljöpartiet och ekonomi är som pyromaner och tändstickor.
  Håll Miljöpartiet borta från allt, det vinner Sverige på i längden.
  Miljöpartister är en samling avvikande människor som njuter av att jävlas med vanligt hederligt folk.
  Tack och lov har nog dom flesta sett igenom spektaklet och kanske drabbats ex. av elpriset förra vintern som Miljöpartiet låg bakom till stor del.

  39
  • Gunnar Edlund
   Mig vetligen så är klimatet globalt….. och inte lokalt.
   Däremot miljön är lokal.

   8
   2
   • 😂 taffligt räddningsförsök gamling. En sak med att trampa i klaveret, det låter lika djävligt när man försöker kliva ur, som när man klev i

Kommentera