Donald Trump skyldig till flera bedrägerier

UTRIKES. Donald Trump och hans företag har gjort sig skyldiga till bedrägerier. Det slår en domare fast i ett civilrättsmål i New York, rapporterar AP.

Donald Trump Bild: Fulton County Sheriff’s Office,

Enligt domaren har Trump överskattat sina egna tillgångar med flera miljarder dollar och har på så vis fått förmånliga avtal och lån. Trump nekar till anklagelserna genom sina advokater.

En rättegång i fallet är planerad att börja på måndagen den 2 oktober. New Yorks delstatsåklagare Letitia James föreslår att Trump ska betala 250 miljoner dollar i skadestånd och att han ska få näringsförbud i New York.

Domarens beslut är inte en regelrätt dom utan en så kallad ”summary judgment”. Det innebär att domaren i fallet redan innan rättegången tar ställning till bevisningen i fallet.

”Dokumenten innehåller uppenbarligen förfalskade värderingar som försvararna använde i affärssyfte”, skriver domaren Arthur Engoron.

Trump beräknas ha överskattat sina tillgångar med 2,2 miljarder dollar, det motsvarar 24 miljarder kronor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Donald Trump skyldig till flera bedrägerier

  • Niklas R har rätt,
   Associated Press (AP) skriver i originaltexten:
   “In defendants’ world”, som betyder ”I svarandens värld”
   (svarande = den person som det ställs krav mot).

Kommentera