Ryssland kan bli ännu värre i framtiden

UTRIKES. Även om Vladimir Putin försvinner som ledare för Ryssland är det osannolikt att landet blir en fredlig och normal demokrati. Det säger Finlands utrikesminister Elina Valtonen i en intervju med Washington Post.

Elina Valtonen, Finlands utrikesminister

– Även om vi hoppas på det måste vi förbereda oss för det värsta och det värsta är att Ryssland fortsätter så här och kanske till och med blir ännu värre i framtiden, säger hon.

Valtonen konstaterar att ”det här inte bara är Putins krig”, utan att många andra i det ryska maskineriet kunde ha sagt ifrån.

I intervjun säger Valtonen också att hon aldrig har sett västländerna lika enade, och betonar vikten av att det fortsätter. Att stötta Ukraina ”är inte välgörenhet” utan ett sätt att stå upp för Europas värden och säkerställa att Ryssland inte går stärkta ur kriget. En rysk seger skulle innebära problem för många länder, inte minst grannländerna, säger hon.

Valtonen är också ganska säker på att Turkiet snart ratificerar Sveriges Natoansökan.

-Pettersson undrar om det finns något land som varit så jävligt som Ryssland genom historien, från Ivan den förskräcklige till Vladimir Putin.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Ryssland kan bli ännu värre i framtiden

 1. Pettersson
  Mikael har helt rätt i sitt inlägg om holodomor.
  Du kan själv googla på “Kolchos”.

  7
  35
 2. Putin o Rysslands krigsretorik har funnits länge. Enstaka exempel:
  “Om jag vill kan jag ta Kiev på två veckor”. Vladimir Putin till EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso i september 2014.
  Senare utvecklade han hotet:
  “– Om jag ville skulle ryska trupper på två dagar kunna vara inte bara i Kiev utan även i Riga, Vilnius, Tallinn, Warszawa eller Bukarest, Vladimir Putin till Ukrainas president Petro Porosjenko.- September 2014.
  Grandios självbild, Likheterna med föregångare Adolf Hitler blir fler och fler. Hans senaste order till Sergei Shoigu: Putler wants the Ukrainian counteroffensive halted by early october and has instructed ruZZia’s defence minister Sergei Shoigu to “improve the situation”. En tidsfråga innan han börjar beordra fram fantasi grupperingar o ej existerande militära förband?

  54
  10
 3. Det är intressant hur enkelspåriga de är på trollfabrikerna i Mordor eller är det bara så att trollfabrikerna bländatrs av den egna propagandan. Man kan mycket väl anta detta utgående från rysstrollen på bloggen

  40
  13
 4. Ryssland har alltid varit ett stort hot mot sina grannländer i öst. Belarus försökte slå sig fria men Putin ingrep och skruvade upp regimens terror mot folket. Samma sak försökte han i Ukraina men folket lyckades slänga ut ryssmarionetterna.

  På senare tid har tongångarna höjts från Kreml. Allt snack om intressesfärer, tsardöme och sovjetgränser är ett direkt hot mot väst och EU. När sen kriget mot Ukraina utökades 2022 bevisades Putins intentioner. Från Kreml hördes att Ukraina ska utrotas, sluta existera.

  Så länge de ryska aggressionerna fortsätter måste vi tyvärr fortsätta att hjälpa Ukraina med försvaret. Annars blir det bara värre för i närheten av Ryssland.

  68
  19
  • Så du menar att det var därför Ryssland startade kriget mot Ukraina? Dina inlägg är alltid lika väl genomtänkta!

   (Kanada insåg misstaget och bad om ursäkt.)

   59
   20
  • Gamling, av dessa 30 miljoner ryssar som dog enligt dig, hur många mördade Stalin?

   Är det så konstigt att det fanns några Ukrainska nationalister efter att Stalin mördade mellan 3 och 7 miljoner ukrainare genom svält under det som kallades holodomor?

   Dessutom tycker jag att det är betydligt värre att du och andra hyllar massmördaren och krigsförbrytaren Vladimir Putin än att det kanadensiska parlamentet hyllar en gammal nazist av misstag.

   67
   14
   • Pettersson
    Vi hyllar inte Putin….. utan freden.

    “If wars can be started by lyies,
    can peace started by TRUTH”
    Julian Assange

    18
    52
   • Gamling, i 1,5 år har du hyllat och försvarat Putins olagliga och onödiga krig så sluta ljug.

    Men som vanligt svarar du inte utan byter ämne och börjar med något nytt.

    Vi kanske sluppit andra världskriget om inte Stalin och Hitler delat upp Europa mellan sig med Molotov–Ribbentrop-pakten

    Så Sovjet-Ryssland var lika ansvariga som Hitler-Tyskland för kriget.

    Och DU är medansvarig till Putins krigsförbrytelser.

    39
    16
   • Stalin var en georgier, arkitekten bakom Holodomor, Lazar Kaganovitj var ukrainare.
    Holodomor var inte ett ryskt brott riktat mot Ukraina utan ett kommunistiskt brott riktat mot de självägande bönderna i södra Sovjetunionen.
    Det oblast som drabbades allra värst var Rostov oblast, som vi vet är det ryskt.
    I de delar av Ukraina som drabbades av massvälten, de sydöstra delarna där anklagar väldigt få Ryssland för brottet, det är i de västliga delarna av Ukraina dom som inte själva drabbades av svälten som dagens revisionism gror.

    15
    40
   • Mikael, larva dig inte. Holodomor var ett ryskt brott eftersom ryssarna grundade Sovjetunionen och fortsatte 500 år av terror mot det egna och andra folk.

    34
    13
 5. Ryssland är inte längre ett hot mot väst, det var säkert det en gång i tiden, under kommunismen, men absolut inte i dag!
  Konflikten i Ukraina är enbart ett sätt för Ryssland att för det första försvara ryssar boende i Ukraina, som under många år har blivit terroriserade av den ukrainska regimen och för det andra även motverka att NATO flyttar fram sina positioner.

  Trots att Ryssland aldrig utgjort något som helst hot mot oss eller något annat EU-land, så har ändå flera länder (inte minst Sverige) nu i stort sett förklarat krig mot Ryssland genom olika fientliga handlingar som t.ex. vapenleveranser och aggressivt militärt stöd till Ukraina.
  Och samtidigt har dom också infört massvis med restriktioner som dom påstår skall störa Ryssland, men som i själva verket har en helt motsatt verkan!
  Hela EU drabbas nu av företag som läggs ner och konkurser i tusentals p.g.a. restriktionerna mot Ryssland…
  EU utarmas till glädje för WEF:s globalister som redan insett att EU är kört och storsatsar därför nu inom BRICS.

  40
  98
 6. Återstår inget annat än en rejäl upprustning för väst. Sorgligt men sant det enda språk dessa gener förstår.

  63
  21
 7. ja det självklara i detta krig är att Ukraina måste segra !!
  Ryssland kommer inte att ändra mål eller inriktning!
  igentligen är det en skänk från ovan Sverige Finland behöver inte offra något utommöjligen pengar!! det vi får är få n mer civiliserade värd !! med resterna kvar av islam och kommunismen . och den lär det inte vara några problem med att gräva ned för alltid

  58
  19
 8. Ryssen är naturligt aggressiv. Det är ofta folkslag, som känner att de är underlägsna andra grupper. Ingenting kommer att ändra detta i framtiden, hot om våld och våld är den mentalt underlägsnes agenda.

  73
  25

Kommentera