Rysk förening tvingas betala tillbaka miljonbidrag

BIDRAG & SKATTER. Statsbidraget till Ryska riksförbundet stoppas och föreningen tvingas betala tillbaka mer än en halv miljon kronor. Detta eftersom den spridit rysk propaganda och enligt Säpo har koppling till Kreml, rapporterar Dagens Nyheter.

Sveriges skattebetalare har betalat Putins propaganda.

Ordföranden ska bland annat ha delat material där president Vladimir Putin rättfärdigar invasionen av Ukraina. Föreningen är inte i linje med demokratins idéer, enligt MUCF, myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor.

Förbundet fick 375 000 kronor i statsbidrag i januari. Förra året var summan 370 000 kronor.

-Pettersson tycker att det länge varit dags att dra in bidrag till etniska föreningar och religiösa samfund samt en massa andra bidrag.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Rysk förening tvingas betala tillbaka miljonbidrag

  • lö vad det är det någon som inte vet att sossialiser i värden styrs från Moskva? det är väl ingen nyhet ! sen att Maggan haggan blev närvös beror ju enbart på att Putin påstod att han ville ha en bit av Sveriges och Finland .. … men materiellt har det visat sig att det klarar Putin inte . nackdelen med sossislister är att man läser Marks utan att förstå konsikvenserna

   1
   1
 1. Den 7:e september meddelade regeringen att man avskaffar statsbidraget till organisationer som bildats på etnisk grund.

  Bidrag till religiösa samfund delas fortsatt ut av ”Myndigheten för stöd till trossamfund”, bl. a. till 6 islamiska sådana, ”trossamfunden bidrar till integrationen av invandrare”, skriver myndigheten på sin hemsida.
  https://www.myndighetensst.se/bidrag/kan-vart-trossamfund-forsamling–ansoka-om-statsbidrag.html

  Men att islamiska värderingar skulle bidra till integration har den kristna tidningen Dagen en annan åsikt om:
  ”Islamiska värderingar omöjliggör en lyckad integration”:
  https://www.dagen.se/debatt/2022/02/08/islamiska-varderingar-omojliggor-en-lyckad-integration/

  20

Kommentera