Kubaner sluter ”pakt med djävulen” – strider för Ryssland

UKRAINA. 19-årige César från Kuba håller på att förbereda sig på ett nytt liv. Han ska snart flyga till Ryssland där han ska sättas in som en soldat i landets invasion av Ukraina.

Kubanerna är missnöjda med sitt land och kommer att bli besvikna på Ryssland om de överlever

Om det här är vad jag måste offra för att min familj ska klara sig, så är jag redo, säger César till Politico.

För några veckor sedan meddelade Havanna att man gripit 17 personer misstänkta för människosmuggling till Ryssland. Spekulationer väcktes då om att de gamla kalla krigs-partnerna samarbetade men det visade sig senare att de unga männen på eget bevåg beslutat sig för att resa till Ryssland.

César är en av dessa män som vill skapa sig en bättre framtid. Han säger till Politico att man kan vara en kärnfysiker i Kuba och ändå inte ha råd med mat till sin familj.

Vi har slutit en pakt med djävulen, och djävulen delar inte ut presenter, säger César.

-Pettersson säger att Putin börjar få slut på ryssar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Kubaner sluter ”pakt med djävulen” – strider för Ryssland

 1. Här framkommer de bestående skador, med men för livet, som den kommunistiska/socialistiska hjärntvätten medfört.
  En vilseledd ung kuban, som i sitt förvirrade tillstånd ska kämpa för Ryssland.
  Även här på bloggen ser vi inlägg från människor med de permanenta skador, som uppkommit i spåren av 68-rörelsen. Dvs fullständig faktaresistens. Dock verkar inte dessa figurer vilja anmäla sig till tjänstgöring i Orcernas land. Tragiskt!

  15
  5
 2. detta är väl ganska naturligt!!? Cuba är ju en kommunistisk stat beroende av Ryssland … som också är en kommunistisk stat ??
  och man kan väl utgå från att alla så kallade sossialistiska stater stödjer varandra ?! migskule det synerligat förvåna om stater i Afrika eller Korea inte skulle stödja ett fuskaligt krig i sosdialismens namn! den stora frågan är väl Vänsterpartiet och Miljöpartiet hörsammar Putins topp på hjälp

  7
  2
  • Jo, de socialistiska länderna hjälper varandra, därför skickar svenska SIDA miljoner till Ryssland.

   4
   3
  • Märkligt folk.
   Kubas enorma problem är ett direkt arv från sovjet-kommunismens tankevärld, dvs samma vrickade världsbild som format putte.
   Nu vill man lösa dessa problem med mer av samma medicin….

   27
   5
   • Rysstrollen har bara lögner kvar nu. 25 års fängelse (eller döden) blir det för den som berättar sanningen.

    100-tals miljoner följer händelserna i kriget. 200000 följer Dahlbergs källor (påstår han…😁). Det handlar om promille, tusendelar…

    Mikael Yuksel och partiet Nyans har väl ungefär samma andel av ”Svenskarna” som följare…

    34
    8
   • Håkan, du med flera har ju sagt att sanktioner är värdelösa och att de bara drabbar västvärlden.
    Jag tror Kuba lider under kommunismen och att Ryssland och Venezuela inte har råd med samma stöd sedan tidigare. Skylla på USA är lågt, gillar man inte USA får man göra affärer med andra.

    17
    3
  • Håkan, jag tittar aldrig på dina ryska propagandafilmer från Belarus men jag hoppas de berättar om alla skolor, sjukhus, bostäder, kraftverk och spannmålslager med mera som Rysslands terrorattacker förstör.

   58
   17
   • Pettersson
    Du föredrar tydligen att hålla dig desinformerad, likt struten sticker du huvudet i sanden.
    Military summary channel har mer än 200000 besök per dygn, tror du att så många
    skulle besöka sidan om den inte var vederhäftig?

    18
    46
   • Håkan, det är du som är totalt borta. 200.000 är inte många för att vara en statlig rysk propagandakanal och säger ingenting om trovärdig.

    Aftonbladet har 4 miljoner och Expressen 4 miljoner besök per dag. Så beror trovärdigheten på antalet besökare så bör du byta källor.

    Du svarar inte på frågan. Tar propagandakanalen upp alla civila mål som Ryssland bombar?

    Jämför din anonyma kanal med ISW där styrelsen anges med namn och den går att kontakta och ISW talar om var alla uppgifter kommer ifrån.

    Och läs på om struten. Menar du strutsen så sticker den inte huvudet i sanden. Du är lurad även där.

    25
    13
  • Ryssland genomförde ett större försök till terrorbombning med robotar  och satte ett övergivet hotell i Odessa i brand. Hotellet har inte varit i bruk sedan 2011. Ingen skadad eller död har anträffats efter terrorbombningen.
   Ukraina har tidigare genomförde ett angreppet mot flygplatsen i Kursk och troligtvis dödat flottiljchefen och hans ställföreträdande samt flera piloter och personal från FSB.
   Ukraina genomförde även en bombning på Krim, mot högkvarteret i Sevastopol.
   Ett 30 tal höga officerare däribland Svarta Havsflottans befälhavare amiral Sokolov dödades i bombningen. Ytterligare ca 100 ryska soldater och officerare skadades.
   Efter dessa förluster för nu Ryssarna fram narrativet att de skulle ha lyckats döda Ukrainsk militärledning i ett övergivet hotell.

   20
   7
   • rolandjonsson, Folk säger vad som helst för att slippa 25 års fängelse i Ryssland. 😊

    19
    8

Kommentera