Åklagares släktband kopplat till kriminellt nätverk utreds

INVANDRARBROTTSLIGHET. En åklagare som utrett dåd kopplade till Foxtrotnätverket har själv släktband till en av ledarna. Hon är kusin med Ismail ”Jordgubben” Abdo och mordet på hennes faster inledde den pågående våldsvågen. ”Jag har berättat om att jag har en kriminell kusin redan på anställningen vid Åklagarmyndigheten”, skriver kvinnan i ett mejl, rapporterar SVT.

Rawa “kurdiske räven” Majid och Ismael “Jordgubben” Abdo är fiender

Åklagarmyndigheten har inlett ett ärende för att utreda hanteringen kring en åklagare som har släktband kopplat till ett kriminellt nätverk.

– Vi ser allvarligt på de här uppgifterna och ärendet är överlämnat till Åklagarmyndighetens tillsynsavdelning, säger Eva Thunegard, områdeschef för Åklagarområde Stockholm. Ett ärende har inletts på tillsynsavdelningen.

– Vi tittar på uppgifterna förutsättningslöst enligt upparbetade rutiner och regelverk för att kontrollera om några felaktigheter har begåtts, säger Henrik Rasmusson, chef för Åklagarmyndighetens tillsynsavdelning.

-Pettersson vet inte om åklagaren gjort några felaktigheter men hon borde ha avstått fallet når hon såg att det rörde sig om en kusin, men klanmentaliteten är stark.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Åklagares släktband kopplat till kriminellt nätverk utreds

 1. Nu ska man ha i åtanke att kurderna är stolta över att de aldrig uppger rätt namn i några sammanhang. Detta för vilseleda utomstående om vem som är vem och släkt med vem.

  Så detta fruntimmer kan mycket väl ha flera olika identiteter som hon rör sig med. Eftersom hon är i en kriminell klan ligger det nära till hands att misstänka att hon antagligen har två eller tre olika identiteter med tillhörande pass.

  Hon påstår att hon vid anställning sa att hon har en släkting som är kriminell. Men hon sa säkert aldrig VEM eller VAD denne släkting hade gjort/ varit misstänkt för. Hade åklagarmyndigheten haft en strikt policy (vilket de borde ha) av att aldrig anställa någon med kriminella släktingar så skulle inga kulturberikare bland kurder, syrianer eller liknande bli anställda vid myndigheten eftersom de är alla släkt med varandra då endast några få av klanerna från dessa områden kommit hit.

  23
  • Niklas
   Kanske vore det idé att ta DNA på samtliga dömda yxor i detta landet. Jämför sedan det DNAet med babbar anställda inom polis och övrigt rättsväsende. Är övertygad om att en och annan politikerfjant skulle få spader!

 2. Den muslimska cancerns metastaser, sprider sig i samhällskroppen.
  Hur i h-vte kan man missa alla dessa kriminella släktband?

  35
 3. Högst olämpligt att släktingar utreder! Märkligt att inte larmknappen utlöses. Här föreligger en uppenbar risk. För allas bästa och för trovärdigheten – kolla innan situationen uppkommer!
  Mer och mer kommer orcherna och deras släktingar in i systemen. Det stilla övertagandet?

  34

Kommentera