Ukrainas armé bryter igenom sista försvarslinjen

UKRAINA. Ukraina har trängt igenom den tredje och sista ryska försvarslinjen i Zaporizjzja-regionen. Det skriver ISW i en uppdatering i natt, men den amerikanska tankesmedjan vågar ännu inte slå fast att Ukraina helt har tagit sig förbi.

Bilder tagna på torsdagen, som har geotaggats, visar att Ukraina opererar bakom försvarslinjen. Tankesmedjan ser det som ett viktigt ukrainskt framsteg.

”Detta är det första observerade exemplet av ukrainska styrkor som kör pansarfordon bortom det ryska treskiktsförsvaret”, skriver ISW.

Förenklat bestod den första försvarslinjen av minerade fält, den andra av stridsvagnshindren kända som ”draktänder” och den tredje av skyttegravar och diken. Intensiva strider har pågått i området under sommaren och hösten. Om Ukraina lyckas ta sig förbi det ryska försvaret uppges man ta sikte på Azovska sjön och på sikt Krymhalvön.

-Pettersson hoppas att det ryska försvaret kollapsar totalt på grund av dålig moral. De ryska soldaterna måste fundera varför de slåss i Ukraina, någon vettig anlledning finns inte.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Ukrainas armé bryter igenom sista försvarslinjen

  • Om det du skriver är sant Håkan, så har du lyckats elda på hatet mot Ryssland rejält. Ryssarna mördar alltså folk i sina grannländer! Det visar hur viktigt det är att vi skickar ännu fler vapen för att försvara Ukraina mot ondskan.

   Men om du istället tittar på Niklas länk så får du se hur det ser ut i verkligheten.

   39
   8
  • Kapplöpningen har startat. Det ska bli spännande att vilka som springer fortast och når först den Azovska sjön; De ryska soldaterna eller de Ukrainska soldaterna.

   31
   5
  • Håkan, det är fortfarande propaganda från Belarus och i förlängningen Moskva. Skulle hälften av dina rapporter vara sanna så borde det inte finnas en enda ukrainsk soldat kvar.
   Ändå har de tagit tillbaka hälften av det Ryssland ockuperade i mars 2022.

   19
   4
 1. Putteterroristerna har fullt upp med att försöka få fram uniformer, skor och annan grundläggande utrustning till sina frontterrorister. De senaste veckorna har rapporter och bilder från tillbakaslagna terroristanfall visat att ett antal av dem har inga uniformer, andra inga riktiga kängor och så vidare. Även video från putteterroristerna själva påpekar denna digra situation.

  Nedan är en video där en grupp putteterrorister tycker synd om sig själva.
  https://twitter.com/JayinKyiv/status/1704451010591121599?s=20

  34
  7
 2. Typisk länk från rysstrollet och krigsförbrytarens kolportör Håkan Dahlberg. Jobbigt nu för D när marken rämnar för mördarens och ondskans anhang. D återkommer väl snart med fler lögner från TASS när instruktionerna kommit. D:s faktaresistens (och BSS likaså) saknar närmast motstycke. Värre är dock att de går ondskans ärenden med en starrighet som bara kan betecknas som djupt tragisk.

  34
  9
  • Har du inte undrat över hur mycket betalt swebbtv får för sin konstanta Rysslandspropaganda? Den propagandan har hittills visat sig vara helt fel.

   41
   12
   • The problem isn’t that Niklas can’t read.
    The problem isn’t even that Niklas can’t think.
    The problem is that Niklas doesn’t know what thinking is;

    he confuses it with feeling.

    Free from Thomas Sowell

    7
    33
   • Åt vilket håll rör sig de östra och södra stridsfronterna i Ukraina, enligt din mening?

    27
    5
   • Bjorn, ditt problem är att du inte kan skriva. Därför kommer ingen märka om en klar tanke plötsligt skulle råka poppa upp hos dig. 😶‍🌫️💭

    34
    8
   • Kamrat Björn, åtminstone kan jag trösta mig med att jag bor gratis i din hjärna.

    29
    6
  • Inte osannolikt, tvärtom. Det är inom drygt ett år ett presidentval i USA och starka krafter kämpar där för att ha ett valsystem/rösträkning som liknar Sveriges iaf…. kanske inte så solitt och snabbt som Frankrikes men iaf…. Man kämpar fortfarande för att ha dessa rösträkningsmaskiner och man lyckades ju uppdatera dessa efter förra valet så att man kunde med en USB-sticka kommunicera med övriga världen…. eller var det bara att det inte var känt? Fortfarande är programvaran i dessa datorer okänd… man räknar, vad jag förstått, röster i andelar? av vad? inte antal? OCH man har ett operativsystem som är perfekt för att mota hackare iaf… och inte ett gammalt utan kanske rev 7? Öppenhet borde vara viktigt….. hemligprogramvara känns itchy…… https://2000mules.com/ visar dock på ett perfekt valsystem…. tillgängligt hela dygnet… obevakat visserligen men vem orkar springa och rösta på nätterna…. verkar som man röstar flera gånger också…. antingen bara för att vara säker…..

   9
   33
   • Bjorn, du skriver att du inte förstår och att du inte vet. Det förstår nog alla, men varför tar du inte reda på fakta innan du skriver kan man undra?

    34
    10
  • RT!? Rysk propaganda kanal. Jojo…
   tror inte den sista idioten är född än. En äkta komedi kanal…

   20
   6
  • Håkan dum är så enfaldigt korkad så det saknas motstycke. Du hänvisar till Kremls propagandakanaler som Swebbtv, Tass, RT m.m.
   Innan Swebbtv började köra Kremls propaganda så var det ett evigt tjat om pengar och ekonomi. Efter att de blev Kremls megafon i Sverige så verkar ekonomin ha blivit mycket bättre. Kan det finnas ett samband?

   24
   3

Kommentera