Khamzat Chimaev byter äntligen land

INVANDRING. Varför är Khamzat “Borz” Chimaev svensk medborgare?, skrev bloggen i juni. Nu slipper vi undra för han har utvandrat och är inte svensk längre, säger hans manager Majdi Shammas till SVT Sport.

Chimaev representerade Tjetjenien under början på brottningskarriären, men har vunnit tre SM-guld i brottning och har slagits för Sverige sedan debuten i UFC (Ultimate Fighting Championship) 2018. Khamzat Chimaev har varit Sveriges största stjärna i UFC. Där har han vuxit ut till en av sportens främsta. Han har gått tolv matcher och vunnit samtliga. Men från och med nu kommer han att representera Förenade arabemiraten istället.

-Pettersson tackar för det och hoppas han inte har kvar sitt svenska medborgarskap.

***

TIDIGARE 2023-06-28 Varför är Khamzat “Borz” Chimaev svensk medborgare?

INVANDRING & MEDBORGARSKAP. Khamzat “Borz” Chimaev, född Khamzat Girikanov, vilket även var namnet han tävlade under fram till sin professionella MMA-debut. Chimaev är född 1 maj 1994 i Benoj-Jurt i Tjetjenien i Ryssland och är en tjetjensk brottare och MMA-utövare. Han har varit svensk mästare i fristilsbrottning och tävlar sedan 2020 i MMA-organisationen UFC.

Khamzat Chimaev. Foto BRAVE Combat Federation

Khamzat Chimaev har kallats för Ramzan Kadyrovs ”tama hund”, tränat diktatorns söner i MMA och öppet stöttat honom i sociala medier. Islamisten Ramzan Kadyrov är president i Tjetienien sedan 2007 och är medlem i Rysslands styrande parti Enade Ryssland. Kadyrov regerar med stöd från Rysslands president Vladimir Putin.

“Sveriges” MMA-stjärna Khamzat Chimaev har aldrig svarat på frågor om sin relation till diktatorn som kallas för Vladimir Putins attackhund. Förrän nu.

Chimaev, som kom till Sverige vid 17 års ålder, har publicerat hyllningsinlägg på Tjetjeniens ledare inför sina 5,5 miljoner följare på Instagram. På flera bilder poserar han med Kadyrov. Dessutom har Chimaev tränat ledarens söner i MMA under vintern. 

Exempelvis syntes Chimaev tillsammans med sonen Ali Kadyrov, 16, i Thailand i februari. 

Ramzan Kadyrov – eller ”Vladimir Putins attackhund” som han har kallats i västerländsk media – styr den ryska delrepubliken Tjetjenien med ett järngrepp. Kadyrovregimen anklagas för att tortera oppositionella, förfölja homosexuella och hota medier. 

Khamzat Chimaev har fått kritik för sitt samröre med Kadyrov. Regimkritikern Mansur Sadulaev kallade nyligen Chimaev för ”Kadyrovs tama hund” i en intervju med Expressen. 

Chimaev hyllar diktator Kadyrov, han är president i mitt land och jag respekterar honom. När han kallar mig till att äta middag, så äter jag middag med honom. Kadyrov är också anklagad för att bryta mot mänskliga rättigheter och har starka kopplingar till Putin, hur ser du på det? 

Jag är idrottare. 

Läs hela artikeln på Expressen. 

-Pettersson säger att Khamzat Chimaev får sympatisera med vem han vill, men varför har han fått asyl och medborgarskap i Sverige när han hyllar diktatorn i Tjetjenien och kallar Tjetjenien “mitt land”, han är knappast på flykt.

Khamzat Chimaev och diktatorn, islamisten och terroristen Ramzan Kadyrov
Vladimir Putin och Ramzan Kadyrov

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Khamzat Chimaev byter äntligen land

 1. Man kan undra vilken bedömning asylaktivisterna på Migrationsverket gjort i hans fall. Någon kvinnlig handläggare som blivit känt? Är man bästa kompis med sitt lands ledare så har man knappast asylskäl.

 2. Han lämnar säkert inte tillbaka någon förmån han tillskansat sig. Medborgarskap behåller han säkert och är snart tillbaka.

  11
 3. Jag är lite kluven till Swebb tv, men en tillgång har dom Katarina Janus, speciellt det
  program som heter Katti Special, som sänts idag,den borde alla Svenska se o höra när hon går till attack mot fähundarna bland politiker och framförallt Media och Journalister
  och överbetalda skadedjur i samhället. Se den, om ni orkar med en timmes verklighet!

  21

Kommentera