Ett farväl till Bullerbyn?

INVANDRING & SOCIALDEMOKRATIN. Åsa Eriksson är riksdagsledamot för Socialdemokraterna i Västmanland. Under drygt sex år från 2011 och framåt var hon kommunstyrelsens ordförande i lilla Norberg. I uppdraget som kommunstyrelsen ordförande prövades hon hårt av massinvandringen.

Foto: Martin Vare/Sveriges Radio, pressbild: Tankesmedjan Tiden

Den socialdemokratiska tankesmedjan Tiden har publicerat Åsa Erikssons bok “Farväl till Bullerbyn?”

Den handlar äntligen om en socialdemokrat i karriären som skriver en bok om de stora folkliga verkligheterna. Äntligen en socialdemokrat i karriären som personligt tar sig an invandringspolitikens motsägelser och bekymmer.

Åsa Eriksson skriver: “Det räcker inte med att människor får en fysisk plats att bo på; vi måste också få tid och möjlighet att ge de nya människorna en plats och en uppgift i vårt samhälle och en chans att förklara vad som förväntas av dem här. Annars går det åt skogen.”

Åsa Eriksson skriver om den misslyckade invandringspolitiken – istället för att tugga vänsterteser om intersektionalitet, rasism, väder och/eller höjda skatter – är därför en uppmuntrande signal om ett sunt uppvaknande inom de regeringssugna delarna av socialdemokratin.

Åsa Eriksson är full av egna erfarenheter om det hon skriver. Det är lite surrigt och motsägelsefullt här och där. Det är ingen superbra bok hon skrivit. Vilket är bra. Socialdemokrater är nämligen inte superbra. Livet är inte superbra. Inget är superbra. Socialdemokratin är inte superbra. Det är därför många medborgare gärna förlikar sig med Socialdemokraterna, skriver Widar Andersson på Folkbladet.

Åsa Eriksson åker i sin bok runt och frågar flera äldre och omtyckta socialdemokrater om varför S skaffade sig “skygglappar” om invandringspolitiken; och i sin förlängning kriminaliteten?

En samtalspartner är Anna-Greta Leijon som hade hand om invandringsfrågorna i regeringen 1974-75 då det kom många assyrier på en gång till bland annat Södertälje. Leijon berättar att hon slets mellan krav från lokala socialdemokrater som ville få stopp på invandringen och kyrkliga krafter som ville att alla skulle stanna. Hon dryftade saken med sin chef statsminister Olof Palme. “Du kan dra olycka över oss om för många kommer hit,” sa Palme.

Åsa Eriksson säger att S visste att Sverigedemokraterna hade rätt om en integration som gick i baklås och om en partikultur där den som sticker ut anklagas för att ha grumliga syften.

Åsa Eriksson säger att hon saknar självkritik hos Socialdemokraterna. Lyssna gärna på Sveriges Radio i 11 minuter och att Socialdemokraterna har skiftat fokus från klasskamp till mångkultur.

-Pettersson noterar dock att Åsa Eriksson trots sin erfarenhet inte tycker det är dags att stoppa invandringen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Ett farväl till Bullerbyn?

 1. Detta är dynga som Partiet skickar ut med jämna mellanrum för att om några år kunna gå tillbaka och peka på den och säga “Vi lyfte detta redan för X antal år sedan, titta där har du boken/ artikeln/ debattinlägget.” Sedan att de mellan detta och när boken/ artikeln/ debattinlägget skrevs inte gjort ett skit för att komma till rätta med problemen som den lyfte är en annan femma.

 2. Problemen får väl “nån annan” ta hand om… är kanske S valspråk. Jag vill inte betala ett öre i skatt till någon invandring. En riktig invandring ska bära sina egna kostnader.

  20
 3. Vilken normalt tänkande människa har för länge sedan insett den vansinniga invandringens skadliga effekter på svenskt samhällsliv.

  Varför fortsätter den så kallade anhörighetsinvandringen? Om intresse funnits så hade den stoppats för länge sedan.

  Uppenbart vill inte Kristersson detta! Av någon grumlig anledning. Undergivenhet mot EU? Feghet?

  Även han och hans gelikar måste inse det ohållbara att fortsätta som tidigare.

  Om “vi” inte sätter stopp kommer vi att vara i ett läge som inte går att reparera. Om det inte redan är försent! Jag är djupt oroad för framtiden! Och Sveriges skötsel. Politikerna har fjärmat sig från folket. Systemet (partibidraget) måste ändras!!!

  18
 4. “Åsa Eriksson skriver: “Det räcker inte med att människor får en fysisk plats att bo på; vi måste också få tid och möjlighet att ge de nya människorna en plats och en uppgift i vårt samhälle och en chans att förklara vad som förväntas av dem här. Annars går det åt skogen.””

  Förr i hundratals år anpassade folk i samhället…. naturligtvis skall information omvad som förväntas ges…. MEN om det inte förväntas något mer än rösta S tror de ju att det är det enda….. Sossar är dumma och ännu dummare är det att sprida denna typ av trams… MEN även solen har fläckar “det svenska arbetarpartiet” med moderater i ledningen passade på…. isses vilken bananrepublik det blivit/varit och det bara fortsätter…..

  33
 5. De goda och naiva som tror att allah är lika har skänkt bort vårt land till medeltida barbarer.

  Vem ställer upp på iden att Adolf Hitler och Mahatma Gandhi delade samma värderingar?? Bara de riktiga idioterna kan vara så dumma.

  Eller är det som nu hänt i Sandviken bara något fiktivt som aldrig hänt? För INTE kan väl någon gå in på en pub och skjuta 4 personer? Vi har ju allah samma värdegrund.

  45
 6. “Det räcker inte med att människor får en fysisk plats att bo på; vi måste också få tid och möjlighet att ge de nya människorna en plats och en uppgift i vårt samhälle och en chans att förklara vad som förväntas av dem här. Annars går det åt skogen.”

  Det resonemanget gäller människor som vill bli assimilerade. Att assimilera de andra kräver våld eller hot om våld som ett modernt samhälle inte kan uppbåda. Lösningen är att låta bli. Att ta in dem, naturligtvis.

  37
 7. Återigen propaganda isses vi har i 20år beviljat 100.000 UT och inte enda sosse har sagt något om det….. nu inser man att det gått till ett väldigt varmt ställe då står man och spottar och tror sig kunna släck skogsbranden…. dream om sossar….. löften gör inte skillnad det som gör skillnad är handling—- repatriering, bidragsstopp, osv… 800.000 analfabeter passar förmodligen bättre i länder där sådant är allmäntförekommande… menar annars skulle man väl starta skolor?

  33
  1

Kommentera