Bråket handlar egentligen om polska valet

UTRIKES. Polen slutar skicka vapen till Ukraina skrev bloggen igår. Den hårda tonen från Warszawa mot Kyiv om spannmålet handlar i grund och botten om polsk inrikespolitik och det kommande valet, skriver Politico i en analyserande text.

För att vinna röster inför parlamentsvalet 15 oktober ger regerande Lag och rättvisa åtminstone sken av att man är redo att sätta relationen med Ukraina på spel för att stå upp för en väljargrupp där man tappat stort stöd: jordbrukarna. Man vill också locka sympatisörer från högerextrema Konfederacja, vars anhängare generellt är skeptiska till att stötta Ukraina.

Under onsdagen sa Polens premiärminister Mateusz Morawiecki att man slutar att skicka vapen till Ukraina, något som presidenten Andrzej Duda dementerar och säger är ett missförstånd. Ukraina tar den polska ilskan med ro och att bedömare tror att Polen kommer köpa ukrainskt vete i slutet av oktober – efter valet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Bråket handlar egentligen om polska valet

  1. Jaa man tänker leverera gamla vapen och det sägs att vetet håller låg kvalité osså… ett spel för gallerierna…. MEN vad är det för fel på gamla vapen? Otjänligt vete? ..

    9
    41

Kommentera