Åkesson är förvånad över oppositionens kritik

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Jimmie Åkesson förvånas ”storligen” över att tunga företrädare för oppositionen reagerar kraftigt på hans uttalande om migrationen, skriver SD-ledaren i en debattartikel i Expressen. Tidigare i veckan fick Åkesson kritik när han sa att ”100 procent av våldet” har att göra med migrationen. ”Jag trodde i min naivitet att vi passerat stadiet av total förnekelse”, skriver Åkesson.

I debattartikeln medger han att 100 procent kanske är en ”väl tilltagen uppskattning” och öppnar för att några procent kan förklaras av andra faktorer, men han står fast vid sitt ”helt rimliga uttalande”. Han avslutar med att skriva att ”de gamla partiernas ansvarslösa politik och oförmåga att få huvudet ur sanden har förvandlat vårt trygga Sverige till oigenkännlighet”.

Mikael Damberg (S) var en av kritikerna. Han sa att Åkesson försöker skapa konflikt genom polarisering.

-Pettersson säger att Hanif Bali kan ta bort frågetecknet. Centerledaren Muharrem Demirok ser inte kopplingen mellan våldet och invandringen.

Hela programmet

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Åkesson är förvånad över oppositionens kritik

 1. Det började inte 2015. Det fanns och finns mycket imponerad kriminalitet orsakat av tidigare massinvandringsvågor. Exempelvis från sent 80-tal, tidigt 90-tal.

 2. Alla vet ju att många invandrare är kriminella. Inget nytt, och det hjälper heller inte att tjata om det.
  Frågan är som alltid, “vad skall man göra nu”.

  10
  3
 3. Att politisera problemet i stället för att lösa det är ett typiskt sossedrag. Och (S) är problemet, förblindade av sitt maktbegär.

  19
 4. Orsak och verkan. Klart vi gjorde fel med öppna dörrar 2015. Det var orsaken, som lockade även många mot drunkningsdöden. Nu har Sverige enorma problem med kriminalitet, som kan bli svårlösta ifall vi inte använder undantagstillstånd. Det är ovärdigt en civilisation, som det är nu.

  18
 5. (SD) har hela tiden haft rätt i sin analys av samhällsutvecklingen.

  Problemet är att de mest pratar men gör lite.

  40
  5
 6. Sverigefientliga dumskallarna bergriper inte att de själva är problemen och dess orsaker.

  62
 7. “Mikael Damberg (S) var en av kritikerna. Han sa att Åkesson försöker skapa konflikt genom polarisering.”

  Säger han vars parti har gjort det till sin mission att skylla Sveriges alla problem på Sverigedemokraterna.

  86
  1
  • Jag tyckte det lät som Damberg erkände att hans parti Socialdemokraterna har haft fel hela tiden och att Åkessons Parti Sverigedemokraterna haft rätt hela tiden .
   Men man måste kunna och förstå det politiska baklängesspråket för att tolka hans yrande .

   29

Kommentera