Ukrainska piloter har utbildats på Jas i Sverige

UKRAINA. Ukrainska piloter och markpersonal har varit på plats i Sverige och genomfört en orienteringsutbildning med Jas Gripen. Det bekräftar nu försvarsminister Pål Jonson (M) för Expressen.

Jas Gripen C/D

Utbildningen där ukrainska piloter har fått testa att flyga Gripen-plan har varit framgångsrik, säger försvarsministern.

Vi utesluter inte att stötta Ukraina med Gripen-plan, säger han till tidningen.

-Pettersson noterar att Sverige även undersöker andra sätt att stötta Ukrainas luftförsvar och att det i den nyligen presenterade budgetpropositionen står att “inga framtida stöd kan uteslutas”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Ukrainska piloter har utbildats på Jas i Sverige

 1. Toggan (kl 8:23)

  Verkligheten sitter jag inne med, och alla andra med öppna ögon. Naturligtvis inte beträffande allt, långt, långt, långt ifrån allt. Men det finns enkla fakta vi måste acceptera och bygga vår världsbild på. När någon leker gud och försöker vända på dessa fakta genom att påstå motsatsen, dvs sprider propaganda eller konspirationsteorier, ja då är det viktigt att vi stoppar dem.

  Här får du exempel på enkla fakta som bara är att acceptera:

  Gaspriserna har gått ner efter sprängningarna av rören.

  Ryssland har backat i 1,5 år.

  BRICS-länderna kommer inte överens.

  Ukraina får hela tiden fler och bättre vapen.

  Kreml har sagt att Ukraina ska förstöras, upphöra att existera.

  I Ryssland kan det vara förenat med 15 års fängelse eller döden att berätta sanningen om kriget.

  Inget land kan hålla val i ett annat land.

  Ukraina har hittills bara fått någon enstaka procent av de västerländska militärbudgetarna.

  Rubeln har rasat.

  Ryssar som kan, vill hellre bo i väst än i Ryssland. Så även Putin och Lavrovs familjer. De vill tjäna pengar på korruptionen i Ryssland men bo i väst.

  Zelenskij tjänade sina pengar på ett produktionsbolag innan han blev president!

  Ryssland har en liten ekonomi som är importberoende.

  Ukraina slår till mer och mer på ryskockuperat område och i Ryssland.

  Ryssland använder kemiska stridsmedel mm mot civila. Tex i Storbritannien.

  Folk som Putin ogillar brukar dö på konstiga sätt mitt i livet.

  Rysslands administration bygger på korruption och pestsmittade alla sovjetstater som idag måste kämpa mot det ryss/sovjetiska arvet.

  Putin skiter i den ryska befolkningen. Ryssar tvingas leva i misär. Pettersson har många gånger redovisat statistik från Rysslands egen statistikmyndighet som bekräftar saken.

  Ovanstående är exempel på simpla fakta som inte kan förnekas. Det är sådant jag håller mig till i mina inlägg. Den som summerar det till att Putin är en hyvens prick och att Putins seger är nära, är faktiskt… ”annorlunda”…😊

  Trevlig fredag!

  11
  4
 2. Ryska medier kan jobba fritt från väst, men de som stannat kvar i Ryssland och Belarus riskerar 15 års fängelse eller döden om de rapporterar sanningen.

  Håkan Dahlberg väljer att länka till dem…

  20
  11
 3. 😂😂😂 Fattar du själv hur dumt det där låter eller tror du verkligen på det du skriver?

  Om vi är seriösa så försöker vi naturligtvis stoppa kriget. Det kan bara ske genom att Putin stoppas. Därför kommer Ukraina få alla typer av vapen så länge det behövs. Inte bara av Sverige, av många länder! Så fort Putin åker hem blir det fred. Detta har upprepats i 1,5 år nu, så även du borde ha förstått. Åker Putin inte hem frivilligt så kommer han att bli utslängd även om det kan ta tid. Allt beror på hur många liv Putin är beredd att offra.

  Alternativet är att helvetet brakar lös och Ukraina utrotas. Det är vad ni krigshetsare argumenterar för, men det finns inte på ”världskartan”. Kommer inte hända som man säger! Du får ta och acceptera verkligheten.

  39
  16
 4. Ska Sverige skicka plan till Ukraina, då ska dom naturligtvis skicka lika många till Ryssland också -om Sverige nu är seriös vill säga?

  Men, naturligtvis är det bättre att behålla planen och arbeta på en plan för fred istället -om Sverige nu är seriös förstås?

  22
  60
  • Bevara Sverige ryskt, du är inte ens hälften så smart som du tror du är.

   Med din logik ska Putte skicka en stridsvagn till ukrainska försvaret för varje som han skickar till sina egna frontförband, om han är seriös vill säga. Rätt ska vara rätt.

   33
   16
  • BSS, du verkar inte ha förstått att det är skillnad på att anfalla och försvara sig. Sverige och andra hjälper det land som försvar sig mot en angripare helt i enlighet med FN-stadgan. Sverige arbetar givetvist seriöst för fred och att de ryska trupperna ska åka hem till sin sida av gränsen.

   Den dag Ukraina anfaller Ryssland kanske vi hjälper ryssarna.

   6
   3

Kommentera