Rysk oljeexport ökar rejält

UTRIKES. Exporten av rysk olja har ökat kraftigt den senaste månaden – trots att landet sagt sig dra ner på utbudet ihop med oljekartellen Opec, rapporterar Bloomberg.

Rysk tanker i Norge innan kriget

Mellan den 21 augusti och 17 september uppgick ryska oljeleveranser till 3,34 miljoner fat per dag – en ökning med 465 000 fat per dag jämfört med den föregående fyraveckorsperioden.

Indien är den största importören av rysk olja, men även EU-landet Bulgarien köper mycket olja. Exporten genererar stora belopp till den ryska krigskassan – nästan 700 miljoner kronor i veckan, enligt Bloomberg.

Den mesta oljan säljs i Asien. Bulgarien är det enda EU-land som köpt olja senaste tiden.

-Pettersson säger att även om Ryssland drar in 700 miljoner i veckan till krigskassan så är det som en piss i Mississippi. Kriget kostar kanske tio miljarder om dagen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Rysk oljeexport ökar rejält

 1. Indien är ett ex på ett land som utnyttjar Rysslands dåliga läge. Indien köper oljan till självkostnadspris.
  Venezuela tex fick bra lån från Indien och Ryssland. Då det blev uppror mot Maduro drog befolkningen. Den största exodusen i Sydamerikas historia.
  Man skyllde på Trump för att de stoppade raffineringen av oljan som de kunde raffinera själv. Det kunde de inte så Ryssland och Indien hämtade råoljan i stället.
  Indien fortsätter med samarbetet efter detta.
  Frågan är alltså vilket pris som Ryssland får. Det blir köparens marknad för Kina med, nordvietnam.
  Oroligt i Niger med, militära styrkor (Wagner).kommer det gå bra om fransmännen försvinner?

 2. Bjorn. Det är riktigt bra att dina ”7/8” av världens befolkning försöker klara sig själva! Då slipper vi med typ 7/8 av ekonomin försörja dem! Win win!

  Sen kan vi skita i om de slår ihjäl varandra. Det enda vi behöver är en iron dome, som Nato, så vi får vara ifred. (Ukraina sänker ju Ryssland trots att de bara fått någon enstaka procent av västvärldens militärbudgetar som hjälp.)

  Jaa, bjorn, vi har vapen. Varenda vapentillverkare i väst har skruvat upp tempot till max och bygger dessutom ut. Ryssland maxade sin tillverkning redan när de startade kriget i Donbass och planerade en fullskalig attack. Nu börjar dock Putins lager ta slut så Putin har blivit beroende av Kim som kan tillverka stenkulor och pilbågar medan Ukraina får modernt flyg och långdistansrobotar. Sen kanske attackhelikoptrar, ubåtar och i rättvisans namn nukes. Ryssland har ju det så det är inget konstigt om Ukraina också får det!.

  Vi behöver också stärka våra gränser. Annars kommer 7/8 av ”din” befolkning att fly hit. De vill inte så gärna bo på din sida bjorn!

  (Ja, vi kommer kunna köpa naturresurser av dem om vi behöver. De klarar ju inte ens av att tillverka toaletter till folket, så de byter gärna olja mot teknik.)

  OBS, ironi med bara 7/8 sanning!

 3. Kritik mot USA kan ha att göra med att USA har varit i krig i 70 år, någonstans i världen, och ofta i länder där det finns mycket naturtillgångar….. och som en ren tillfällighet har inget av alla krig varit på amerikansk mark…. kanske finns ett samband….

  11
  19
  • Bjorn, tråden handlar om rysk oljeexport!

   Matrecept, sportresultat, väderrapporter, porrfilmer och dina tankar om USA platsar inte här. Fokusera!

   13
   4
 4. ja det är ett uppdrag för Ukraina .. för att minska kassaflöden till Putins krigsmaskin gäller det få stopp på smugglingen av olja och gas och det kräver ju vapeninsats .. det finns ju igentligen ingen brist på fossila drivmedel?? så det rimliga är ju att förse Ukraina med vapen att slå ut Putins plje leveranser

  7
  7
 5. Oljetankern Ust Luga som porträtteras här är byggd 2017, ett relativt modernt fartyg alltså.

  https://vesseljoin.com/vessel/ust-luga/

  Ser inte var den är byggd men när maskineriet är från Dailan kan man misstänka Kina
  Att fartyget trots sin unga ålder har ett ytrostigt skrov kan säkert beror på att den gått i isiga hav stundom.
  Finns gott om is i haven runt Ryssland.

  11
  16
 6. Ryssland lovade att tillsammans med Opec dra ner på oljeproduktionen för att hålla uppe priset. Sin vana trogen lurade han istället sina samarbetspartners. När Opec minskat produktionen och priserna gått upp, så maxade Putin sin egen produktion för att kortsiktigt kunna utnyttja det höga priset och göra en bra affär. Snacka om att bränna sina skepp. Det tyder på ren desperation hos Putin. Konkursen är kanske riktigt nära nu?

  29
  16
  • Jaa i OPEC finns de ärligaste och de absolut bästa för oss som inte har olja de höjer inte sitt pris i onödan…om t.ex. Ryssland ökar sin produktion minskar OPEC produktion för att hålla priserna stabila…. MEN blev det fel nu???

   6
   13
   • Vad var svårt att förstå? Oljeproducerande länder brukar göra överenskommelser för att hålla uppe priserna. (Naturligtvis är det negativt för oss konsumenter).

    Putin lurade dem och utnyttjade tillfället för att öka sin produktion när priserna gick upp pga att de andra sänkte sin produktion.

    Sensmoral: lita aldrig på Putin.

    Det vi kanske kan hoppas på nu är att Opec tröttnat på honom och skruvar upp kranarna. Då får vi ett rejält prisfall och Ryssland går snabbare i KK.

    12
    5
   • Hm Putin kanske är i maskopi med den multipolära världsordningen…. så de goda genusvurmarna etc. Trivs i den unipolära världen dvs väst medan en liten minoritet av världen, 7/8, kommer att försöka klara sig själv och inget fel med detta, tvärtom….. USA krigar bara i ett fåtal länder nu …

    3
    9
   • Bjorn! Du förstod uppenbarligen ändå inte… Putin lurade sina samarbetspartners i Opec. Du vet järngänget som ska sänka väst … 😄För oss i väst är det dock bra, eftersom ökad produktion i Ryssland ger oss sänkta priser och mindre krigskassa till Putin. Han både bränner sina skepp och skjuter sig i foten. Det tackar vi för!

    USA har inget med saken att göra. KBT eller annan behandling kanske kan hjälpa dig med din hangup.

    8
    3
  • Gamling, du har rätt. Det pågår ett fullskaligt krig mot det ukrainska folket, men inte bakom kulisserna utan helt öppet.

   Att solidariteten mot ondskan kostar är inget konstigt, men det är inte därför Tysklands ekonomi har problem.

   Du ska inte lita på Swebbtv.

   36
   29
   • Den dissade kommentaren innehöll ingen information överhuvudtaget. Då blir det tumme ner! Jag tror inte att särskilt många klickar på era youtube länkar. (Faktalänkar är en annan sak.) Jag gör det aldrig, läser bara länkens namn som ofta avslöjar innehållet, det räcker. Vill du säga något så försök formulera en egen tanke, på Svenska bjorn.

    Varför är det bara rysstrollen som har svårt att producera eget material? Hotas de av 15 års fängelse eller brister förmågan?

    9
    3
 7. Att vissa länder fortfarande handlar med Fascist Ryssland visar bara på att mänskliga rättigheter, demokrati, jämlikhet, självständighet och yttrandefrihet INTE betyder så mycket.

  Undrar vad de här länderna säger när de drabbas av Fascist Rysslands aggressioner eller deras destabiliseringsattacker.

  NER MED FASCISM, ISLAMISM och IMPERIALISM!!!!

  Varför var det rätt att kritisera USA men INTE FASCIST RYSSLAND, TYRANNI IRAN och IMPERIALISM KINA????

  35
  20

Kommentera