Per Gahrton är död – “håll truten på dig Carl Bildt”

INRIKES. I november 1994 var det folkomröstning om huruvida Sverige skulle gå med i EU. 52,2 % röstade ja, 46,9 % röstade nej. Ja-sidan ansågs av många ha bedrivit en smutsig kampanj.

Per Gahrton och Ragnhild Pohanka. Foto: Krister Nordin 1985

Gahrton var en av initiativtagarna till Miljöpartiet och blev dess första språkrör 1984 tillsammans med Ragnhild Pohanka. Gahrton satt i riksdagen och i EU-parlamentet. Per Gahrton blev 80 år. – Han avled på sjukhus natten till i dag. Han har förstås betytt extremt mycket för partiet, säger en av partiets pressekreterare.

Gahrton: “Jag är inte ett dugg bitter”, “håll truten på dig Carl Bildt”

-Pettersson säger om Miljöpartiet att sällan har så få förstört så mycket…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Per Gahrton är död – “håll truten på dig Carl Bildt”

 1. Aldrig har så få förstört så mycket för så många som MP !
  Världsfrånvända pårökta hippies !

 2. Mr eftersupning 2 ggr.

  https://www.expressen.se/kvallsposten/per-gahrton-doms-till-fangelse-for-rattfylleri/

  Att de inte vill ändra är väl att fler klarar sig av de styrande????

  Ett införande av en svensk lag som förbjuder eftersupning debatteras regelbundet i riksdagen. Våren 2022 riktade riksdagen en uppmaning till den dåvarande regeringen att införa en lag som förbjuder eftersupning. Inget sådant förslag har lagts fram sedan dess av någon regering.7 juni 2023

  1
  1
 3. Gahrton och Bildt, inga vänner av Sverige och svenskarna, fast på olika sätt. Gahrton levde i en dyster forntid och Bildt lever i en utopisk framtid danad av hand oligarkvänner.

  14
 4. ja drömmar är säljbara och det tar tid innan förnuftet vaknar till den bittra verkligheten. ungefär som barn det tar tid att genomskåda främst och falsarium!

  4
  1
 5. Miljöpartiet är en slags romantisk dröm från sagoböcker för barn. Ungefär, som att kalla ett parti för MänniskoPartiet. De flesta vill nog människors bästa likaväl, som de flesta vill värna om en frisk och oförstörd natur. Jag tycker bl.a. elfordon för alla ändamål har för långt kvar i utveckling innan de kan tas på allvar. Varken metaller för batterier eller el för laddning finns i tillräckliga mängder i något land. Extrempartierna ska inte tillåtas förstöra det folk byggt upp och det fortfarande finns stora bruksvärden i innan det finns bättre och effektivare alternativ.

  19
  1
 6. Ett gigantiskt problem är EU:s alla direktiv och regler som vi som medlemmar måste följa. Denna “överstatlighet” är hämmande för samtliga medlemmar. Enligt min mening skall alla direktiv vara rekommendationer! Inget annat.
  Och – nej till EMU. Vi behöver inte dela med oss av vår redan ansträngda ekonomi. Dessa giganter (EU och FN) har kapats av globalister som har helt andra intressen än att se till medlemmarnas bästa.
  Tyvärr har vi politiker vars intresse följer globalisternas agenda!

  29
  1
 7. Och nu när galningen Bolund har försatt oss i det nuvarande ekonomiska katastrofläget med rusande inflation och fallande kronkurs, vädrar Euro-förespråkarna ånyo morgonluft. Men vad dom håller tyst om är ju att med valutan följer också en massa andra effekter i form av EMU. T. ex. så förlorar vi vårt eget inflytande över vår ekonomiska politik. Styrräntan bestämmer EU. Budget och ekonomiska styrmedel påverkas till allt större del från EU. Vår riksbank blir ett minne blott. Vi hamnar helt i klorna på den överstatliga överhögheten. Låt er icke luras av valutaspöket, för det är bara en liten detalj i något mycket mer omfattande. Dessutom måste vi hålla reda på inte mindre än 8 småmynt, jämfört med nuvarande 4. Men det vill globalisterna inte låtsas om. Euron symboliseras alltid med en saftig sedelbunt.

  44
  2
  • Sen verkar det som att svenska politiker då i synnerhet socialister behöver en god man.
   Det verkar som det är omöjligt att komma ifrån att kronan hanteras som en bananvaluta.
   Någon god förlorare var Per Gharton inte.
   Nejsidans argumentation var inte precis saklig heller.

   21
   1
 8. Har sett Per Gahrton i det offentliga rummet ett par ggr och han gav ett buffligt och drygt intryck. Men å andra sidan skall man inte döma någon ohörd. Har aldrig pratat med honom. Han skall ha cred för att han varnade för islams inflytande i svensk politik och därmed kunde dessa krafter äventyra det sekulära Sverige så han var inte alltid så PK.

  39
  1

Kommentera