M och SD: Asylsökande ska bo på mottagningscenter

INVANDRING. Regeringen avsätter nästan 300 miljoner kronor i nästa års budget för att kunna inrätta så kallade återvändandecenter. Det meddelar migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) och SD-ledaren Jimmie Åkesson på en pressträff på Migrationsverkets förvar i skånska Åstorp.

Har man kontroll på var de vistas, så blir det enklare att få till ett återvändande, säger Maria Malmer Stenergard enligt GP, bakom betalvägg.

Samtidigt ska mottagandet av asylsökande skärpas. De ska inte längre ha möjlighet att välja eget boende utan ska bo på så kallade mottagningscenter.

Det kommer att leda till en mer effektiv asylprocess men också ett mer effektivt återvändande, säger migrationsministern.

-Pettersson säger att sakta, sakta kommer vettiga förslag. Mottagningscenter var en del av Tidöavtalet och det är viktigt eftersom en majoritet av de asylsökande saknar asylskäl.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “M och SD: Asylsökande ska bo på mottagningscenter

 1. He he he, enligt Aftonbladet skall asylsökande samlas i centrum, vilket centrum då, är det Stockholms, Rinkeby eller någon annat centrum?, sannolikt menar AB SFI-utbildade journalist istället center, men svenskan är ju kass bland dagens journalister.

 2. Mina uppgifter, som i och för sig kommer från ett annat välfärdsland i Västeuropa, är att 2/3 av ansökningarna ganska snabbt kan sållas ut som ogrundade. Det verkar rimligt att sökande inledningsvis stannar tre veckor på ett genomgångscenter för en första sållning, och att man jobbar vidare med dom fall där ett positivt utfall verkar möjligt.

  17
 3. Dom ska inte ens till något mottagnings-center. Dom ska aldrig överhuvudtaget passera gränsen. Endast 3 % av dom som kommer har asylskäl och dom ska söka sig till Närmaste säkra land ! Sträng gränserna på riktigt. Hårdbevaka flygplatser och färjeterminaler. Gör klart att Paradigm-skiftet existerar ! En högerregering skall icke föra såzze-politik !

  51
  2
 4. Jag skulle vilja jobba volontär där, ska starta en förening tror jag. “trötta svenskar utan gränser”. Vårt mål är att invandrare från fjärran land ska få riktigt dåligt intryck av Sverige och svenskarna så det sprider sig i deras hemländer. Jag skulle mer än en gång primal-skrika i öronen på dem så de lär sig sin plats.

  Skämt åsido, det går långsamt men åt rätt håll.

  22
  1
 5. https://www.msn.com/sv-se/nyheter/utrikes/fyra-livstidsd%C3%B6mda-frias-f%C3%B6r-mord-p%C3%A5-47-%C3%A5rig-man-sk%C3%B6ts-p%C3%A5-n%C3%A4ra-h%C3%A5ll-med-automatvapen/ar-AA1gVTug?ocid=winp1taskbar&cvid=7d4bf8a9c1b64935f52e16a83c5a12cd&ei=2

  RÄTTSRÖTANS SVERIGE!!! Domstolarna måste vara infiltrerade av de kriminella. Polisen har väl samma problem.

  Frikända och nu väntar Justitiekanslern Mari H med penningpåsen!!!

  Det är Sverige det! Vart tog paradigmskiftet vägen? Vem tror fortfarande på fullt allvar att invandrarkriminaliteten kommer att minska?

  INTE JAG I ALLA FALL!!!

  Sömnige Strömmer (M) liknar mer och mer en blåkopia av Morgan Snigeln Johansson (S)

  Islamisterna jublar!!!

  28
  3
 6. Det är hemresa till sina semester länder som dom flytt från som gäller!
  Sverige blöder efter att idioter haft makten till att förstöra i sitt ego.
  Tycka SYND OM!

  29
  1

Kommentera