Dan Park döms till nytt fängelsestraff för hets mot folkgrupp

FÖRFÖLJELSE. Gatukonstnären Dan Park döms till fyra månaders fängelse för hets mot folkgrupp, rapporterar SVT Nyheter Skåne. Det handlar om bilder publicerade i sociala medier, bland annat på hakkors målade vid ingångarna till två kyrkor och en där Park gör Hitlerhälsningen framför judiska begravningsplatsen i Malmö. Dan Park dömdes 2018 också till fyra månaders fängelse, då för tre fall av förtal och sju fall av hets mot folkgrupp.

Park kallar domen ”vansinnig” och säger att han kommer överklaga. – Bilderna är inte brottsliga överhuvudtaget. Rätten har missuppfattat och förstår inte symbolik i bilder. Konstnären har vid ett flertal tidigare tillfällen dömts för samma brott.

Om Dan Park på bloggen…

-Pettersson konstaterar att Dan Park är en provokatör men det borde inte vara olagligt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Dan Park döms till nytt fängelsestraff för hets mot folkgrupp

 1. Undra vad Frank Zappa sagt om han levt idag. Han var ju för yttrandefrihet. Man kan ju inte fängsla någon för konst. Ska någon inte kunna ge ut böcker? Lenin fängslade väl folk. Men inte ska väl vi.

 2. detta är synnerligen besvärande det är en politisk dom enbart till för att tysta oppositionen!! det är en skandal ett hot mot demokratin och yttrandefriheten . och det kräver åtgärder .. Sverige behöver inte politiska domstolar !! ett direkthot mot den svenska demokratin och yttrandefriheten frågan är hur går man vidare med detta ??
  ja försvarar även denna idioten att säja och försvara sina åsikter . även om den politiska diktaturen inte tillåter åsikter som inte stämmer in i den härskande makten.. det är hög tid att mobilisera demokrati och yttrandefrihet förkämpar att montera ned diktatur kreatur! pax viskum!

 3. Det är skillnad på konstnärer och konstnärer. När Elisabeth Ohlsson-Wallin sårade det kristna samfundet höll “samhället” tyst.
  Nu vet vi vad som gäller (PK)!

  12
  1
 4. Den svenska yttrandefriheten gäller inte allt och alla. Särbehandlingen av judar är ett exempel. Särbehandlingen av svenskar en annan. Det hjälper inte med att ta bort YMF. Det kommer nya lagar på EU-nivå och konventioner från FN.

  Förbjuder riksdag och regering kritik av islam så öppnar det för flera förbud av liknande slag. Ny lagstiftning eller förvanskningar av gamla lagar. Som drabbar andra ‘folkgrupper’.

  Dan Park och Rasmus Paludan är två friska fläktar. Utlänningen Salwan Momika är väl mer tveksam. Men han tar över efter Paludan och ställer vår makthavande mot väggen.

  Den ende politiker som har stått upprätt i den här stormen är Richard Jomshof. Jag tar för givet att uttalat sig i samråd med Jimmie Åkesson.

  ————
  Källa: Söder uppsträckt av Åkesson – på internt SD-möte
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/5Bqrjz/sd-kalla-soder-uppstrackt-av-akesson-pa-internt-mote

  12
  1
 5. HMF rimmar illa med yttrandefrihet. Vi kan tycka vad vi vill om vad andra tycker men förbjud inte åsikter. Åsikter skall stötas och blötas. Man får göra allt anser jag utom att direkt hota.

  Man kan skratta åt gasade judar, man kan betvivla förintelsen, man kan håna zigenares arbetsförmåga, man kan ta upp den totalt o-integrerbara muslimen. Ja, kort sagt så skall du vara fri att framföra det du tycker, inte vad Greta tycker, inte vad andra inom media tycker utan vad just du tycker.

  Men, man får inte hota folk, där går gränsen i en sund demokrati.

  Jag har sällan ändrat åsikt men det har hänt att jag vänt 180 grader när jag pratat med någon med mer eller mindre extrema (enligt MSM) åsikter.

  Vi har skjutningar varje dag för vi har varit för konformistiska runt kaffeborden, DN-debatts åsikter har varit det som styrt debatten och då ÄR DET INGEN DEBATT. Man kör ner åsikterna i halsen på stackars svensken.

  Invandring är bra, vi har klimatkris, vi ska älska HBTQI personer och så vidare. Nu står vi här med Sverige, ett land som är farligast i Europa.

  24
  1
 6. Jag antar att kristna och judiska “grupperingar” brände bilar och kastade sten på polisen på grund och provokationerna.

  25
 7. Han har fått ta mycket “skit”för sina satiriska verk.Han är en provokatör som pekar med hela handen.Stryk av galningar från vänstern och på det några fängelsestraff för att han utnyttjat sin konstnärliga rätt att uttrycka sin konst.Grabben ger sig inte utan reser sig på nio.Det är starkt…..

  38
  1

Kommentera