Ungern krånglar om Sveriges Nato-ansökan

NATO. Ett nytt uttalande från Ungerns parlament väcker frågor om Sveriges Natoprocess. Det är talmannen László Kövér som i ungerska tv-kanalen HirTV säger att det ”inte är säkert” att parlamentet måste godkänna Sveriges ansökan.

Jas Gripen 39C – Ungerns flygvapen

Enligt nyhetsbyrån Reuters är det en signal om att ytterligare förseningar kan väntas.

Bara Ungern och Turkiet har ännu inte godkänt Sveriges medlemskap i försvarsalliansen.

Den senaste veckan har ett gammalt UR-klipp där ungersk demokrati beskrivs vara på nedgång citerats ihärdigt i ungerska medier och det har antytts att det kan få betydelse för Sveriges ansökan till Nato.

-Pettersson har noterat att Ungerns flygvapen består av hyrda Jas Gripen plan. Det är kanske dags att säga upp hyresavtalet på planen. Det är svårt att samarbeta med länder som motarbetar Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Ungern krånglar om Sveriges Nato-ansökan

 1. En delikat situation närmar sig.
  Nu skall det röstas om omfördelning av EU:s oönskade illegala.
  Hur tänker Sveriges kommissionär rösta? Röstar hon för att majoriteten av länderna skall kunna tvinga Ungern, Polen och övriga östländer att ta emot illegala?
  Tänker hon reta Ungern ytterligare, eller funderar hon om vi skall med i NATO?
  Kanske tar Kristersson ett samtal med henne?

  8
  1
 2. ja Sverige försökte me d olika påtryckningar tvinga Unger att husera jihadister och annat patrask ? och man försökt med påtryckningar med hjälp av EU pengar . och nu sitter Sverige med ett landet fullt av krigförande jihadister!

  21
 3. Ska Sverige vara vapenbröder med länder, som struntar i vår säkerhet? Ska Nato ha såna medlemsländer, som inte vill godkänna Sverige att delta i försvarsalliansen? Ungern gör kanske sitt bästa för att skydda sitt land. Sverige har tyvärr “frigående” kriminella gäng ganska obesvärade av vår polis och är kraftfullt beväpnade. Ett våldskapital där gängen på kort sikt med hot kan påverka viktiga funktioner i samhället Som grannland till Sverige skulle jag inte lita fullt ut på oss. Gängen kanske även sympatiserar med terrorister och är i sig en hög säkerhetsrisk men jag vet inte hur avgörande det är för att bli nekad Nato-medlemsskap. Vissa i gängen har tydligen kopplingar och är t.o.m. skyddade av Turkiet. Vad, som händer i det dolda kan man bara undra och samtidigt hoppas på att det bästa sker.

  7
  2
  • Kristersson var inte lika god “broder” när han personligen deltog i stoppet av EU:s pengar för återuppbyggandet efter Covid till Ungern (och Polen). De har fortfarande inte fått samma pengar som övriga EU-länder fick.
   Men de tvingades vara med och finansierade Covid-pengarna åt de andra.

   18
   • Så vi kan med andra ord säga “välkommen i gänget av nettobetalare” till dem.

    De kommer aldrig få sympati för att de måste betala lika mycket netto som vi gör till EU.

 4. Vi kommer att behöva leva länge med efterdyningarna av idioten Löfvens feministiska skandalregering. Kärringarna Linde, Wallström, Strandhäll, Andersson osv. lät sina stora käftar glappa, med sitt begränsade förstånd och utan att någon kontakt med hjärnan. I sin självpåtagna uppfostrande stil, retade dessa mentala dvärgar upp de länder, som inte delade deras naiva världsbild.
  Resultatet av dessa storkäftade kärringars tid vid makten, kommer så småningom, att gå upp, även för den sunkigaste sossehjärnan!

  31
  1
 5. I Ungerns fall är det väl all den skitsnack som Sverige ägnade sig åt om att demokratin
  i ungern gått bakåt? (Och det ska komma från Sverige) I EU satt Helen Fritzon(S) och
  älte om för världen att Ungern blivit odemokratiska. Dom bytte nämligen ut dom politiska
  Domstolar från kommunisttiden mot folkligt förankrade, det passade inte S

  35
 6. “Det är kanske dags att säga upp hyresavtalet på planen.”

  Det är nog inte bara att säga upp avtal på krigsmateriel bara så där. Och om leasingtagaren krånglar, ska man då hämta hem materielen med tvång? Ska Kronkalle resa till Ungern?

  14
  1
 7. Förbjud all kritik mot Ungern och skicka några extra JAS. Det är inte bara turkar och muslimer som behöver smörjas.

  Nästa vecka är det nåt annat. Har man sagt A får man säga B.

  12
  3
 8. Sverige har lett häxjakten på Ungern, för att Ungerns regering sätter Ungerska folkets intressen före massinvandring och mångkultur, som Sverige vill tvinga på dem. Svinhugg går igen. När det gäller Turkiet och deras diktator Erdoğan är det en helt annan sak. Jag tycker att Sverige ska sluta att krypa för turken. Be honom fara åt helvete och dra tillbaka vår NATO-ansökan. Nu ä det bevisat att turken styr NATO, samtidigt som han är en putinist.

  34
  3
 9. En av de EU-länder som lever gott på pengar från EU som bl. a Sveriges skattebetalare slitit ihop. En del av det sk EU-bidraget har pausats, men de får forfarande mer än de betalar in.

  13
  22
 10. Jag har för mig att Ungern har sagt upp leasingavtalet på Jas Gripen. Iallafall hotade dom med det när Morgan Johansson och Annika Strandhäll var ute och tvittrade och skrev en massa skit om Ungern i synnerhet då Victor Orban.
  Nu kan man säga att Viktor Orban går Kremls ärenden och är en riktig skitstövel.

  11
  16
  • Inte alls, han går först och främst sitt folks ärende, det kallas demokrati.
   Billig gas och olja.

   13
   2
 11. Tja, säger vi upp hyresavtalet finns det helt plötsligt 14 JAS39 som Ukraina kan använda. Orban kommer bli skitpopulär i Kreml då 🙂

  19
  12
  • Det var länge sedan Sverige “höll ihop” med Unger (och Polen). Kastade mest skit på dom. Men som sagt svinhugg går igen.

   13
  • Ungerns utrikesminister Peter Szijjarto har tidigare anklagat Ukraina för folkmord på etniska ungrare med anledning av att deras minoritet i landet tvångsutskrivs i större utsträckning än etniska ukrainare i kriget.
   Inte konstigt att relationen Ungern- Ukraina inte är den bästa minst sagt.
   Kan vara där skon klämmer.

   12
   5
  • Om trilskandet är pga nån rysk hållhake eller ungersk attityd (eller stolthet säger en del) är osäkert. EU hatar Ungern och Sverige hänger på som nyttiga idioter. Det påverkar säkert samarbetsviljan.

   Glöm sen inte att Ukraina hotade tidigare att spränga Druzhba-ledningen mellan Ryssland och Ungern. Det var inte populärt. Mer nyligen har Ukraina flerdubblat transitavgiften genom pipelinen. Detta driver upp Ungerns inflation. Det är inte populärt.

   10
   2
   • Sossarna har konsekvent jobbat MOT Ungern i EU.
    Så ALLA Sveriges problem har samma källa .
    Invandringen , Brottsligheten , Dåliga pensioner, Undermåliga skolor , Underdimensionerad Polis allt kommer ur dåliga politiska beslut
    Pratar Maggan och Shekarabi och Strandhäll om det .
    Inte vad jag har hört .

    20

Kommentera