Magdalena Andersson: Vi ska inte bo i etniska enklaver i Sverige

INVANDRING. Socialdemokraterna har inlett jakten på en ny integrationspolitik – för att ”bryta segregationen och knäcka gängen”. Danmark är sedan tidigare förebild, men numera är det är inte bara grannlandets tuffa tag de vill ta efter, skriver Dagens Nyheter, bakom betalvägg.

Ändå har Socialdemokraterna, Magdalena Andersson och Mikael Damberg i årtioenden fört en medveten politik som har skapat just etniska enklaver i Sverige. En politik som har berikat oss med gruppvåldtäkter, förnedringsrån, skjutningar, segregation, islamisering och svenskhat.

I min hemstad Oxelösund var befolkningsutvecklingen enorm, från något tusental invånare 1940 till runt 15.000 på 1960 och 1970-tal och då kommer vi till pudels kärna och anledningen till detta inlägg…

Järnverket, ägd av Grängesbergsbolaget (idag SSAB), expanderade enorm, det byggdes masugnar och valsverk, det byggdes höghus och låghus, radhus och kedjehus, monteringsfärdiga hus, hus av lösvirke och limmade hus, det projekterades och sattes spadar i marken och det kom folk från när och fjärran, någon ända från Hoting i Jämtlands län, många från Valdemarsvik där läderindustrin hade problem. Petterssons familj kom från Mörkö, när farsan blev uppsagd på Oaxens kalkbruk och vi ska inte glömma alla dem som kom från Finland.

Kort sagt, det flyttade in folk, för orten massor med folk, och det byggdes, modernt, stort och lyxigt för dem som var vana vid utedass. Många hade aldrig sett en rostfri diskbänk.

Fackliga Central Organisationens (FCO) ordförande Martin Andersson talade 1961 om de speciella förhållanden och de nyinflyttades svårigheter att anpassa sig efter dessa. – Så har vi gjort hemma och så och så är det där. Den kommentaren har jag hört många gånger i olika sammanhang. Det är helt naturligt att de som kommer från olika orter tar med sig lite av de idéer som frodades i hemtrakten. Men de måste ställa om sig och försöka anpassa sig efter våra speciella förhållanden…

Inte två finska familjer, eller två familjer från Valdemarsvik, Hoting eller Mörkö i samma trappuppgång.

-Pettersson inser att inget är nytt under solen, skillnaden mot nu är att förr anpassade sig folk och etablissemanget insåg vikten av detta, myndigheterna klumpade heller inte ihop folk. Man blandade norrlänningar, östgötar, sörmlänningar, finnar och infödda oxelösundare. Det verkar vara totalt bortglömde idag, det gick åt h-e när den Svenska regeringen 1975 med Olof Palme som statsminister genom regeringsproposition 1975:26 bestämde att Sverige skulle omvandlas från kulturell homogenitet till en mångkultur. Resten är som ni vet historia och ingen rolig sådan…

I Oxelösund fick inte samma folkslag klumpa ihop sig, bara en familj från Östergötland, Ångermanland eller Finland i samma trappuppgång. Tyvärr är det bortglömt idag.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Magdalena Andersson: Vi ska inte bo i etniska enklaver i Sverige

 1. Sozzegrisarnas ledstjärna är ”Alla ska ha det lika dåligt”. Det är otroligt mycket viktigare för sozzarna att försämra för de som de anser har det bra, än att förbättra för de som de anser har det dåligt.

  14
  1
 2. Så, Socialdemokraterna har kommit till insikt att det inte går fortsätta som de har gjort. Det finns således hopp, men vi får se.

  12
 3. Ni har totalt missuppfattat det. Sossarna planerar att flytta in invällarna i trygga sociala miljöer. Varför ska vissa få bo tryggt när inte alla kan?

  “The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings. The inherent virtue of Socialism is the equal sharing of miseries.” (Winston Churchills tal i underhuset oktober 1945)

  23
 4. Arga sätter örat mot rälsen, vänder kappan efter vinden och säger vad som helst som verkar vara i ropet för tillfället.

  Lite lustigt för det är precis så hon skulle definiera populism..

  31
  0
 5. SSAB, ja ett fint företag mumera, innan de spred svart aska över husen som bodde i vindriktningen, tvätt ute var bara att glömma dessa dagar, och torka fönsterbleck och sotet inomhus var ju legio.
  Skrevs en del i dagstidningar om detta.
  Känner flera som jobbar där…
  Spelade även hockeymatch där då det begav sig på 70 talet.

  Är väl mycket bättre numera?

  Skärgårdsvåfflan kan ni besöka på sommaren om möjligt, lite knöligt att hitta dit, kan vara mycket folk där och kö.

  10
 6. Jaha, Arga Haggan ska alltså flytta till Rinkeby ? Annars är det ju bara att alla importerade gökungar med all inclusive flyttar tillbaka dit de kom ifrån. Häpp, problemet löst !

  56
 7. Inget problem. Sozzarna och deras korkade väljare kommer självklart att stå i kö, för att få flytta till ”utsatta områden”. Gäller så klart även de tre rödgröna kommunistpartierna och deras väljare.

  45
 8. Bra att veta att AA bor ihop med sina muslimska bröder och systrar som grannar! Eller är det ngt som bara vi vanliga Svenskar skall göra med undantag för sozzar?

  49
 9. detta är ett problem det riff raff som sossialdemokra importera kommer att hamna i den situationen när Maggan tröttnat på sina toyboys så kommer dom att bosätta i förorter och getton som fullständigt rivs ! När dom får fart på drogförsälninge i dom mer välbärgade områdena..det är få problemet kommer ! denna typ av människor som man tar in saknar moraliska värderingar !?
  dessa tak flygningar är inte bara otur även om Maggan påstår det!

  24

Kommentera