Fem “svenskar” kommer att åtalas för olaga vapeninnehav efter skjutningen i Istanbul

BROTTSLIGHET & INVANDRING. De fem svenska medborgare som enligt turkiska medier lystrar till namnen Salah S. (24), Elvır M. (22), Richard Icho M. (23), Mevludın M. (31) och Harrıs LO (30). En annan “svensk” person inblandad i händelsen är Stella MAS (34).

“Svenskarna” som gripits i Turkiet efter skottlossningen i Istanbul, kopplas till den pågående våldsvågen i Stockholm och Uppsala, kommer att åtalas för olaga vapeninnehav.

Olaga vapeninnehav kan ge upp till tre års fängelse i Turkiet.

-Pettersson antar att tre år i Turkiet är bättre än tre år i Sverige för det svenska samhället. Ändra den svenska lagen så det går att plocka herrarna på deras svenska medborgarskap.

***

TIDIGARE 2023-09-15 Vapen, ammunition och knark hittat efter skjutning när fem svenskar greps i Turkiet

BROTTSLIGHET & INVANDRING. I går skrev bloggen att en  ”Handfull” svenskar gripits i Istanbul, Turkiet. De fem svenskar som greps efter den skottlossning i Istanbul som uppges ha varit startskottet på den senaste tidens våldsvåg i Sverige har fängslats av turkisk domstol i väntan på ytterligare utredning, rapporterar Sveriges Radio.

I husrannsakningar i fordon och på två adresser med kopplingar till de gripna har turkisk polis hittat flera vapen, stora mängder ammunition och narkotika.

Skottlossningen inträffade på kvällen den 6 september då två personer på motorcykel öppnade eld mot flera personer med kopplingar till Rawa Majid, även kallad ”Kurdiska räven”, på ett kafé i stadsdelen Maslak. Efter att personerna besvarat skotten med egna vapen körde de iväg i en minibuss som stoppades av turkisk polis, rapporterar turkiska medier.

Totalt greps sju personer, varav sex svenska medborgare. Två personer, varav en svensk, släpptes senare.

-Pettersson noterar att turkiska medier skriver om svenska medborgare med namnen Salah S. (24), Elvır M. (22), Richard Icho M. (23), Mevludın M. (31) och Harrıs LO (30) omhändertogs. En annan “svensk” person inblandad i händelsen, Stella MAS (34), greps också på adressen i Başakşehir.

“Svenskarna” grips i Istanbul. -Pettersson hoppas de blir kvar i Turkiskt fängelse i många år…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Fem “svenskar” kommer att åtalas för olaga vapeninnehav efter skjutningen i Istanbul

 1. Trött på ljuget om dessa missfoster som parasiterar på knarkare i Sverige. Detta måste få ett slut. Varför inte införa att dessa med tvång injiceras sina egna droger under fängelsetiden? Minst 1 gång per dag. Man återanvänder knark som fastnat i tullen och ser till att de hamnar i rätt kroppar.

  Det skjuts varje dag i Sverige, detta över knarkrevir. vi måste tuffa till oss för att stoppa eländet.

  11
 2. Tyvärr lider våra svenska makthavare av en total godhetsförlamning! Ett gyllene tillfälle är – som nämnts – att plocka av dessa gangsters det svenska medborgarskapet! Oavsett var de är födda.
  Den totala mesigheten har fört oss till dagens läge. Dags att steppa upp nu, Kristersson!

  22
  • ja undrar om det överhuvudtaget finns någon koppling till kurderna i detta ?? Dom som Erogan hatar intensivt har erogan ingen en tunnare till din kurdiska räv?

   2
   3
   • För de som inte förstått detta än. Erdogan hatar bara de kurder som inte ger honom pengar. Ovannämnda kurder har han inga problem med eftersom de betalar honom.

    10

Kommentera