Magdalena Andersson skyller åratal av dålig S-politik på Jimmie Åkesson och Richard Jomshof

INRIKES. Partiledardebatten i riksdagen har inletts. Under sitt öppningsanförande säger statsminister Ulf Kristersson (M) att svenska folket röstade för att få ordning på Sverige. – Man begärde ingen ny grandios politisk vision, utan att självklara saker ska börja funka igen. Och svenska folket förstår att det som är misskött i decennier kommer att ta tid att reparera, säger Kristersson och fortsätter: – Det jag begär av svenska folket nu är beslutsamhet och en gnutta tålamod, och det jag lovar är uthållighet och otålighet.

Arga Andersson (S) ljuger obehindrat. Magdalena Anderssons enda förslag på lösning på alla de kriser hon har skapat och nämner (ekonomi, inflation, kriminalitet etc) i dagens partiledardebatt är att Richard Jomshof lämnar sin ordförandepost i justitieutskottet.

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson målar upp en mörk bild av Sverige när hon får ordet. Andersson säger att utvecklingen går åt fel håll på en rad områden – och menar att regeringens utlovade rivstart har uteblivit. – Efter ett år med SD-regeringen kan vi konstatera: Sverige har blivit farligare – svenska folket har blivit fattigare.

Därefter öppnar Jimmie Åkesson sitt anförande med nästan 20 sekunders tystnad. Sedan säger SD-ledaren att han är ”mållös” över Anderssons framträdande.

Det är så fruktansvärt skamlöst, det är så otroligt ovärdigt en före detta statsminister och finansminister att inte ta ansvar på något sätt för det kaos som man själv ställt till i det här landet, säger han.

Titta på Riksdagens hemsida.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Magdalena Andersson skyller åratal av dålig S-politik på Jimmie Åkesson och Richard Jomshof

 1. Låt kärringen hållas. Hon gräver en utmärkt bra grop, där hon själv kommer att hamna. Allt fler kloka människor (inte dumsossar), har fått upp ögonen, för vilken bitter loser hon är!

  32
 2. Det finns fler än Arga Andersson (S = Socialislamisterna) som inte får hissen att gå ända upp.

  Johan Persson (L) är en av dem. Läs och begrunda.
  https://www.expressen.se/nyheter/uppmaningen-till-kurdiska-raven-var-en-man/

  Det som Johan Persson säger “var en man” är typiskt gulligt, naivt och blåögt.
  Varför skulle “Räven” komma tillbaka frivilligt och ta sitt straff? Är det svärmodern som lurat i Johan Persson att gossen innerst inne är snäll och ärlig. Kanske till och med en riktig arbetar pojk.

  28
 3. Dom kan ha pajkastning mot varann. Den enkla sanningen är att när klan och maffia metoder äter sig in i samhället av Nordisk modell står sig samhället slätt. Sen att en stor del är så korkade inom vänstern att fakta inte spelar roll, bäddar för att det blir bara värre. Jag skulle kunna rösta på vilken annan Nordisk socialdemokrati utom den svenska. Svensk socialdemokrati är ingen politisk rörelse det är en jävla sekt som har sina tentakler överallt.

  37
 4. Ska man behöva starta eget parti för att få gehör i maktens korridorer. Jag tycker även SD svävar på sanningen när man inte klart och tydligt presenterar den enda möjliga lösningen nämligen massutvisningar och totalstopp för nya. Ut direkt med alla de som inte kan försörja sig och ut med de kriminella. Så gör nästan alla andra länder, varför inte lixom?

  Det är invandrare som är problemet och de är invandrare vi skall prata om, inte gängen, inte Rosengård utan invandrarna.

  45
  2
 5. Hon är ju så löjlig så det är inte sant. Att skylla 8 års vanstyre på SD. Att städa upp efter sossarna o MP kan ta flera år. Hon låter fan ta mig som Anders Lindberg.

  86
 6. Det är ju inte SD som svikit. Det är ju regeringspartiernas oenighet och obstruerande som försenar och förstör alla löften.
  Hade alla som ville ha Afs istället för SD låtit bli att så intensivt kampanja mot SD före valet, så kanske SD hade blivit större än 20% och regeringen på så sätt haft en bättre majoritet i riksdagen, så SDs krav på regeringen varit mer slagkraftigt.

  50
  1
 7. Går det inte att deportera den där otäckt rabiata människan?!!

  Hon verkar ju t.o.m. kunna bli en fara för sig själv.

  82
 8. Det är ju helt träffsäkert. Man gjorde i åratal dåliga, icke konsekvensorienterade beslut för att man inte ville ge plats till Sverigedemokraterna. Med samma argument underminerade man möjligheterna för en borgerlig regering, även när valresultatet 2014 och 2018 gav stöd för en högerregering. Så fixeringen vid Sverigedemokraterna kan nog betraktas som anledningen till att andra partier lämnade hjärnan hemma. Nu verkar det fungera också i omvänd riktning, när Kristoferson och Bush-Thor menar att det skall vara ett framgångsrecept att ogenerat kopiera Sverigedemokraternas politik.

  41
  1
 9. Efter 8 misslyckade år försöker nu Magdalena Andersson skylla över Socialdemokraternas gigantiska misstag på en regering som verkat i 1 år.
  Detta är Socialdemokrati i sin rätta sanning.
  Varför gjorde inte Socialdemokraterna det dom nu vill att nuvarande regering ska göra ?
  Man sätter sig sjukt nog dessutom emot sverigedemokraternas förslag hur man ska tackla invandrarkriget och alla dess problem med invandrare.
  Magdalena Andersson börjar dessutom få problem inom paritet med anklagelser om toppstyrning vilket gör sur kärringen ännu mer frustrerad.
  Det enda jag skulle kunna tänka mig Magdalena Andersson som oslagbar på är arga leken.
  Tveksamt om får uppleva en till valrörelse som partiledare.

  86
  • Eftersom jag just nu lyssnar på partiledardebatten är jag glad att vi har den regering vi har. M.Anderssons utspel finner jag väldigt obehagliga, det finns ju inget konstruktivt.
   Vem skulle vilja ha en ansvarig chef som bär sig åt så?
   Tycker att nuvarande regering undviker dylika infama anfall. Det gamla talesättet kommer för mig, “anfall är bästa försvar”.

   56
  • Åtta misslyckade år? Var regeringarna Göran Persson, Ingvar Carlsson och Olof Palme lyckade? Det minns inte jag. Samma skräp hela tiden, med början med Olof Palme.

 10. På tal om socialdemokraterna så har deras allierade i MP gått ut med att de i dagarna beslutat vilka som skulle bli partiets två nya språkrör, valet föll på SVT och TV4!
  Det föll dock på att dessa två “oberoende” nyhetsportaler visade sig vara uppbundna av socialdemokraterna!

  72
 11. Åtta år av socialistiskt styre kryddat med Reinfeldts dårskaper har enligt Magda således inte satt några spår alls?
  Allt S gör och misslyckas med är tydligen alltid någon annans ( främst SD:s ) ansvar och fel!?

  88
  • Det lät inte vänta på sej speciellt länge förrän Arga började spy ur sej en massa skit. Enda gången S reagerar snabbt är när dom kriminellas integritet ska försvaras.

   76
  • Magdalena Anderssons fräckhet saknar gränser det finns inga moraliska eller etiska gränser för hur hon kan agera för att få makten.
   Lögner och bedrägeri ingår i narrativet för henne.

   80
  • Johnny H, jag håller med dig men nu gäller det att ni börjar leverera
   Varför stoppas inte massinvandringen
   Varför delas det ut uppehållstillstånd i den omfattningen som det nu görs
   Varför talar ni inte om vad folkutbytet innebär
   Varför deklarerar ni inte kostnaden för massinvandringen?
   Varför skall vi tolerera anhöriginvandring. Är det en mänskligrättighet att bo i Sverige?
   Varför är straffen för tex invandrarvåldet så löjligt låga?

   Jag tycker (SD) har svikit och därför efterlyser jag ett alternativ 2026 som tar svenska folkets oro på allvar och inte ser till det politiska spelet

   19
   15
   • Argbiggan är som en papegoja.Man lär gojan några meningar som den sedan upprepar gång på gång tills man för att inte blir galen får lov att lära den något nytt.I argbiggans fall är detta omöjligt.Hon tjatar om och om igen om SDs skuld till allt…

    18

Kommentera