Över 600 döda efter jordskalv i Marocko

NATURKATASTROF. Minst 632 människor har omkommit efter ett kraftigt jordskalv i Marocko, uppger marockansk statlig tv enligt Reuters. Över 300 personer vårdas för skador.

Skalvet hade en magnitud på 6,8 och inträffade i Atlasbergen, sju mil utanför storstaden Marrakech, sent på fredagskvällen. Det uppges vara det kraftigaste i landet på 120 år.

I ett uttalande skriver inrikesdepartementet att de flesta dödsfallen inträffade i svåråtkomliga bergsområden.

-Pettersson säger att tyvärr brukar antalet döda växa rejält efter de första rapporterna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Över 600 döda efter jordskalv i Marocko

 1. Möjlighet till 600 färre potentiella migranter till Sverige. De som lever illegalt i Sverige kan nu åka hem som hjälparbetare.

 2. En radda EU-länder + Taiwan och Israel har räddningsteam på stand by för att hjälpa till. Tunisien har erbjudit att skicka ett sökteam, de andra “arabiska bröderna” har erbjudit sig att be för de döda och skadade. Dags för arabvärlden att ta hand om sig själva.

  11
 3. Journalister rapporterar numera allt negativt som händer utanför Sverige.
  I USA skjuter t.o.m. folk varandra.

 4. Mycket naturkatastrofer nu, kan mänsklig handpåläggning vara orsaken då teknik finns sedan länge.
  Sverige har anläggningar vid Esrange Kiruna och utanför Växjö som kan manipulera väder och geologi .

  5
  13
  • Jag var i Agadir i Marocko en gång på 80 talet.Som turist så blev jag förundrad varför allt såg så modernt ut.Fina vita hus och relativt nya hotell med en hög standard.Förklaringen varför det såg ut så var att det enda som fanns kvar av det gamla Agadir var 3 intakta trappsteg upp mot en bergkant.Allt hade förstörts och raserats tidigare i en stor jordbävning.Mot sådana naturkatastrofer är människor totalt maktlösa.Dom där 3 trappstegen blev för mig symboliskt för hur fort allt kan raseras i tillvaron……

Kommentera