Klimatforskare överdriver den “globala uppvärmningens påverkan” för att få sina alster publicerade

En klimatforskare har erkänt att han överhypade den globala uppvärmningens inverkan på skogsbränder för att säkerställa att hans arbete publicerades i den prestigefyllda vetenskapstidskriften Nature.

Dr Patrick Brown, meddirektör för klimat- och energiteamet vid The Breakthrough Institute, Berkeley, publicerade en tidning förra veckan där han hävdade att klimatförändringarna hade ökat skogsbränderna i Kalifornien.

Nature-studien har nåtts mer än 3 000 gånger online och citerades av 109 nyhetskanaler över hela världen.

Men i en blogg och serie inlägg på X, tidigare känd som Twitter, medgav Dr Brown att det fanns andra faktorer som påverkade skogsbränder som han medvetet hade utelämnat – som dålig skogsbruk och en ökning av människor som startar bränder avsiktligt eller oavsiktligt .

Han sa att han hade funnit att tidskrifter inte skulle publicera klimatstudier om de inte följde en specifik “formel” och “mainstream-narrativ” där den globala uppvärmningen sågs som den enda boven till miljöförstöring.

LÄNK

21 thoughts on “Klimatforskare överdriver den “globala uppvärmningens påverkan” för att få sina alster publicerade

 1. Ja skogsbrand antänds av bl.a. blixten, av gnistor från t.ex. tågbromsar eller av pyromaner. Det blir aldrig så hett att skog kan självantända. Rapporterna i SVT blandar gärna in klimatförändringen men håller ofta tyst om de direkta orsakerna till skogsbränderna. Det är ett spel med vänsterintressen, som vill binda upp befolkningen i höjda skatter och mer beroende av staten.

 2. Etablerade, ekonomiskt oberoende forskare, exempelvis Patrick Moore och Ivar Giæver, håller inte på att förfalska vetenskapliga rapporter utan har tvärtom varnat för denna typ av häxprocesser.

  Det är alltid något som vi i väst är skyldiga till och ska betala för när grundproblemet är befolkningsexplosionen där barnafödandet i väst har till och med varit lite väl lågt i 75 år.

 3. Ja, och dom har många medlöpare inom media och dom som inbillar sig att dom
  tillhör kultureliten, det är helt otroligt så många exsperter vi fått på klimatet, men
  verkliga exsperter som till ex. Lennart Bengtsson får aldrig höras i Svensk Media,
  han kan nämligen för mycket, likadant med Elsa Widding som konstruktivt försöker
  att förklara saker o ting, nej dom får inte höras, då hade ju folk kunnat få lite fakta,
  och den ska vi inte få, därför får vi lyssna till sådana som Erica B. o ch lilla greta?

  14
 4. Katastrofal jordbävning i Marocko, men märkligt nog har SVT och SR inte påtalat att klimatförändringar är orsaken. Vanligen är alla katastrofer som orkaner, tågurspårningar, bränder, högt vatten, lågt vatten, för varmt, för kallt om det är på fel ställe m. m
  Borde de inte hittat någon vinkling där jordbävning är orsakad av co 2 utsläpp…….

  18
  • Ja och då co 2 utsläpp här i Sverige, bra konstigt ändå, Kina inviger det ena nya kolkraftverket efter det andra men det verkar inte påverka koloxidutsläppet enligt
   våra murvlar, åtminstone uttalar dom sig inte om det?

   11
 5. Det är inga verkliga klimatforskare som dramatiserar forskningsresultaten, utan det är pseudoforskare (låtsasforskare) som marknadsför sina bedrägliga rapporter för ära och berömmelse.

  32
  1
 6. “Vill man sälja en verkningslös medicin så måste man först övertyga patienten om att denne är sjuk”, “patienten” i klimat kvackeri fallen är klotet vi befinner oss på…
  Att utesluta, troligen 95% av all data från svåråtkomliga processer inne i klotet kan knappast utgöra en vetenskaplig grund för något. Quack Quack !

  23
  • X…..

   Provat i Amerika med painkiller och annat elexir för lääääänge, länge sedan, vissa fick löpa gatlop och rullades i tjära och resten…

   Dr Feelgood…bra musik en gång?

   Kan vara det nya med senitton?????

   4
   2
 7. Det är oerhört illa om forskare känner att de måste anpassa artiklar för att få dem publicerade i Nature. En av världens mest prestigefyllda naturvetenskapliga publikationer sätter sitt långsiktiga renommé på spel på grund av en trend. Motsatsen till vetenskapligt handlande.

  26
 8. Det finns ingen global uppvärmning utan det är bara ett påhitt av globalister=socialister för att skuldbelägga oss människor, få oss att må dåligt och göra som vi blir tillsagda, d.v.s. betala!
  Gå inte på denna bluff.

  Jorden går just nu mot ett kallare klimat och det har heller inget som helst med oss människor att göra utan det är solen som styr klimatet. Och den är just nu inne i en period av en lägre grad av aktivitet, vilket resulterar i ett kallare klimat på jorden.
  Och då spelar det ingen som helst roll vad Bill Gates, EU-Ursula, Soros WEF, WHO eller andra extremister babblar om!
  Ingen vettig människa tror på deras fablar längre!

  51
  1
  • @BSs
   👍
   Den rätta benämningen borde varit “en lokal uppvärmning”.
   Jag litar helt och hållet på naturens biogeokemiska kretslopp och kroppens
   Fysiologiska kretslopp.
   Livet på jorden klarar sig bättre utan dessa oligark organisationer som har som mål att
   ❝…𝒜𝓃𝒹 𝓎🌸𝓊 𝓌𝒾𝓁𝓁 𝒷𝑒 𝒽𝒶𝓅𝓅𝓎❞

   22
   1
 9. Klimatforskarna jobbar bara för att skrämma upp folk och få högre anslag som i stort sett hamnar i deras fickor. Ma o rena bluffmakare och bedragare.

  33
 10. För 50 år sedan hade vi 1/3 av dagens utsläpp av koldioxid och det allra mesta gjordes av väst(VI) nu efter 50 år är det som ovan 3ggr mer utsläpp nu har dock vi i väst endast 1/3 av jordens utsläpp ja faktiskt vi har på 50 år minskat utsläppen lite granna…. så även om vi i väst nollar våra utsläpp kommer världens utsläpp av koldioxid vara dubbelt som för 50 år sedan… och resten av världen eldar på…. och våra styrande säger att bara vi skall ta ansvar? Vilka sitter i topparna i de globala föreningarna? Ser inte så ljust ut kanske?. Min länk skrämde även undertecknad för vara inte låta även vi i väst gå under till musik… MEN agendan är ju bara att skapa uländer av väst…. https://bjornwiklund.wordpress.com/2023/08/21/en-hoax-till/

  23
  1
 11. Californien är därtill extra drabbade eftersom de styrs av extrema Demokrater som kräver att markägare ska ha tillstånd, med höga avgifter, för att kunna röja sin mark från sly och annat eldfängt.
  Att elbolagen dessutom inte har resurser till att säkra sina, ofta överbelastade, kraftledningar genom att t.ex. gräva ner dem, för att skydda mot överslag som genererar gnistor som tänder eld på torra växter under, gör bränder än vanligare.

  29
  • Nja, där får vi nog ta det lite lugnt!

   Kraftbolagen kan nog ta någon av alla dom miljarder som vi låter dom råna oss på och fixa sina ledningar.

 12. Vad jag misstänkt/vetat länge.
  Det blir parodi på nyheter när man driver ett narrativ så som tex SVT.
  Att likna vid en Monty Python sketch deras upplägg av nyhetssändning.

  39
 13. Höll på att säga att detta är knappast en nyhet, miljö & vänstermupparna + köpta forskare som vill få stora bidrag styr agendan i våra medier.
  Jag har aldrig trott på dessa förutspåelser om jordens undergång, visst påverkar vi människor till en liten del men denna masshysteri kan iaf inte jag ta på allvar.

  36
  • Vi har aldrig i historien haft så många anlagda skogs-bränder, naturligtvis blir det varmt. Skicka tillbaka pyromanerna till afrika. Men Ylva och journalister stretar emot.

   33

Kommentera