“Hur i hela friden hamnade vi här?” – Stefan Löfvens kritik mot nuvarande regering

INRIKES. Stefan Löfven, Sveriges före detta statsminister, kan inte hålla tyst längre. I en ny intervju med Aftonbladet uttrycker han sin besvikelse och förundran över den nuvarande politiska situationen i Sverige. Trots sin starka kritik mot den sittande M-KD-L-regeringen och deras samarbete med Sverigedemokraterna, har Löfven ingen planer om att göra en politisk comeback.

-Pettersson ska vara snäll och berätta för Stefan hur vi hamnade här. Du Stefan hade makten från 3 oktober 2014 till 30 november 2021 och tog då hjälp av klippor som Morgan Johansson, Anders Ygeman, Annika Strandhäll, Magdalena Andersson med flera, därför hamnade vi här.

Det blev inte bättre av att din finansminister Magdalena Andersson tog över ditt jobb som statsminister och styrde från 30 november 2021 till 18 oktober 2022. Det är tio månader sedan och Stefan det kommer att ta tid att städa upp efter dig och Arga Andersson.

Stefan, kommer du ihåg när du var ordförande i IF Metall, då behövdes kärnkraft, när du blev statsminister stängde du fyra reaktorer. Därför hamnade vi här.

Stefan, minns du? Mitt Europa bygger inga murar och att du drev på för ökat antal migranter. Efter en miljon dysfunktionella migranter hamnade vi här.

Stefan, i åtta år skulle du, Magdalena och Morgan knäcka gängen. Hur gick det? Därför hamnade vi här!

Bild: Jeander

Det var en mycket kort sammanfattning om hur vi hamnade här. Det finns mer Pisa-mätningar i skolan, Europas lägsta arbetslöshet, bidrag, skatter osv…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

34 thoughts on ““Hur i hela friden hamnade vi här?” – Stefan Löfvens kritik mot nuvarande regering

 1. Stefan Löfven i fortsättningen kallad Idioten, var under sin statsministertid, den absolut mest korkade statsledare, som vandrat på denna planeten.
  Idiotens främsta bedrift, var förmågan att cykla. Vid något tillfälle, slog han dock pannbenet i betongen. Skadan blev försumbar, endast småsår, i det tomrum, där vanliga människor förvarar hjärnan.
  Han var dock duktig på att smeta nazisttillmäle på sina politiska motståndare, hans egen nazistiska stamtavla gjorde ju, att han visste vad han pratade om.
  Idioten representerade dessutom ett parti, som frataniserat friskt med gamle nasseAdolf, så nazisttjatet föll sig naturligt.
  Som svensk hoppas jag att Idioten brinner i helvetet!

 2. Hur vi hamnade här beror nästa helt på Stefan Löfven, Fredrik Reinfeldt, Annie Lööf, Märta Stenevi, Per Bolund, Arga Andersson. Allt började dock med oikofoben Olof Palme och hans 68-vänster.

  17
 3. Vissa lär sig aldrig, bättre vara tyst och bli betraktad som en idiot än att öppna munnen och bevisa det.
  Sverige håller sakta på att återhämta sig efter sosseidioternas tid vid makten, så Stefan, bara håll tyst.

  24
 4. Löfven har inga planer på politisk comeback enligt artikeln, he he tänk annars vilken löpsedel det hade kunnat bli” arga Andersson avgår, statssvetsarn kommer åter”

  18
 5. Han uträttade vad han och S-tanterna förstod. Bäst för alla är att S L spikar på sin sommarstuga.

  22
 6. Se nedan för aktuell status på nuvarande opinion. Hur det kommer sig att sossarna befäster det största blocket finns det säkert en massa kloka förklaringar till. Har i många år haft förmånen att jobba med människor i olika sammanhang och min nyfikenhet har resulterat i att jag ofta ”pyst” lite gällande läget med politiken och har alltid fått positivt gensvar på mina insinuationer. Min fundering i sammanhanget är var alla sossar håller hus, detta då jag har rört mig i stort sett över hela landet. Bara en reflektion i största allmänhet, som ni förstår så har jag ej stött på något mothugg vid ngt tillfälle.

  Hur stor del av sosse rösterna som baseras på bidragstagare och ”nysvenskar” är nog dolt i mörkrets skugga.

  Väljarbarometer augusti månad

  Skillnaden mellan blocken fortsätter minska och oppositionen har nu ett övertag med 1,9 procentenheter
  Små rörelser väljaropinionen jämfört med juli månad
  Socialdemokraterna tangerar för andra gången i vår den högsta nivån sedan februari 2014 med 34,5 procent (0,4)
  Moderaterna och Sverigedemokraterna är i praktiken jämnstora, med 20,7 procent (-0,8) respektive 19,6 procent (0,5).
  Miljöpartiet noterar 2,6 procent (-0,2) och Liberalerna får 3,2 procent (0,2) och ligger därmed fortsatt under spärren, Kristdemokraterna och Centerpartiet ligger fortsatt nära spärren med 4,4 procent (0,3) respektive 5,0 procent (0,3). Vänsterpartiet noterar 7,7 procent (-1,0).

  10
  • Att de befäster sin position, kanske beror på att det är “samma sorts siffror” som Pisa undersökningen, arbetslösheten och inflationen.

   13
 7. INTE ENS DET BEGRIPER HAN, HUR VI HAMNADE DÄR?? OTROLIGT, HUR FAN KAN SÅDANA NOLLOR UPPNÅ SÅ HÖGA POSTER UTAN ATT BEGRIPA NÅGOT,

  DET ENDA HAN LYCKATS MED ÄR ATT TOTALFÖRSTÖRA ETT FUNGERANDE LAND, GENOM ATT IMPORTERA GROVA BROTTSLINGAR I PARTI O MINUT,SAMT
  UNDERDÅNIGT FJÄSKA OCH KRYPA FÖR EN MEDELTIDA RELIGION, VILKET ÄR
  DET VI SER RESULTATET AV IDAG.

  ATT SEN VARA OFÖRSKÄMD MOT DEM SOM GÖR MER NYTTA PÅ EN VECKA ÄN HAN SJÄLV OCH STJÄRNORNA RUNT HONOM LYCKADES MED PÅ 8 ÅR ÄR
  BEKLÄMMANDE ATT HÖRA, GÖR SVERIGE EN TJÄNST,HÅLL KÄFTEN STÄNGD!

  56
 8. Är man som dom tre aporna. Ser inget. Hör inget. Förstår inget, då är det ett normalt svar som Löfven gett , man skall inte bli förvånad när man frågar denna person.

  45
 9. Nej just det! inga murar nej. Såg det inte komma nej. Många medier hejade på och stöttade. Många partier hjälpte till i sveket mot svenskar. Många politiker i EU levde lyxliv i Bryssel medan de förrådde sina egna länder.

  42
 10. Steffe kan givetvis ha synpunkter på den nuvarande regeringens politik och lösningar. Men att lasta nuvarande regering för det elände han själv skapade är patetiskt, men såzzar är ju patetiska iofs.

  45
 11. Sossar är ett släkte för sig. Först inte se det komma och sedan undra hur vi hamnade här. De måste leva helt i sin egen värld.

  57
 12. Om Löfen menade allvar med att hålla Sverigedemokraterna utanför och fortsätta den Svenska modellen så hade man 2014 och 2018 kunnat acceptera den, de-fakto, borgerliga valvinsten. Man hade förhandlat med Moderaterna och släppt fram en moderatledd regering med beroende och med stöd av Socialdemokrater OCH Sverigedemokrater. Det gjorde man inte. Därför sitter vi där vi sitter.

  34
 13. Göran Persson är nöjd, Fredrik Reinfeldt är nöjd och Stefan Löfven är nöjd. Livet är kanon, de korrupta uppdragen flödar in och kulorna strömmar in på deras konton. Va har bensinen och dieseln blivit dyrare?, va har mjölken och maten blivit dyrare?, va har elpriset blivit dyrare? det har vi inte märkt är deras kommentar. Slutligen så är de nöjda över att lyckats med konststycket att söva en hel befolkning under lång tid så de kunde förstöra landet för all framtid med massinvandringen från dysfunktionella kulturer och länder.

  91
  • Helt otroligt att den mannen får gå lös! Han måste vara totalt senil när han inte ens minns sina egna totalt vansinniga beslut och tillkortakommanden som nuvarande regering nu måste försöka reparera.

   51
  • Dom har haft god hjälp av Media som fungerat som deras husorgan, vi ska heller inte
   glömma vänster och kulturmaffian som alltid stått på Sossarnas sida.

   Det absolut sämsta intrycket gör Media som inte kan pressentera nyheter utan omskrivningar, mörkning av fakta för att det ska passa ett visst parti!

   21
 14. Att han är kort i huvudet har många förstått men att det var så här illa kunde man inte föreställa sig.

  82
 15. Jag förstår att han är som klippt och skuren till ett lobbyjobb för kanoner och sprängvapen.
  Han förstod aldrig vad han och hans parti ställde till med .
  Han kommer aldrig att förstå vad det han lobbar för ställer till med .
  Sådana ärthjärnor som Stefan är mumma för krigsindustrin .

  74
  1
 16. Vi ska vara oerhört tacksamma för att Herr Löfven inte återupptar sin “karriär” inom S.Om man inte förstår orsaken och verkan varför det ser ut som det gör idag i Sverige ska man nog hålla en låg profil.Detsamma borde gälla även några andra i det partiet….

  74
 17. En normal människa inser till slut att det man gjorde och fattade beslut om under en viss period inte var så bra och blev egentligen misslyckat. En sosse kan aldrig inse detta för han har aldrig gjort fel och kommer aldrig göra fel, och om det blev fel så såg han det inte komma och det var någon annans fel.

  79
 18. Tvivlar på att ens sossarna vill ha tillbaka denna Qusiling som gjort vårt land så mycket skada.

  76
  • Varför inte, säga vad man vill om Löfvén men han har alltid varit en god sosse som exemplariskt har följt partiboken i alla lägen.

   Du gör misstaget att tro att Partiet bryr sig om Sverige och svenskarna.

   33

Kommentera