Ukraina tar sikte på Tokmak

UKRAINA. Om Ukraina fortsätter avancera söderut i Zaporizjzja-regionen kan järnvägarna kring Tokmak, staden som beskrivs som Kievs nästa mål, snart vara inom avstånd för ukrainskt artilleri. Det säger Trent Telenko, tidigare Pentagonanställd som studerat rysk krigslogistik, till Wall Street Journal. Om fronten flyttas till inom en mil skulle den strategiskt viktiga staden bli ”värdelös” för Ryssland rent logistiskt eftersom järnvägsnätet då hotas, säger Telenko.

Ukraina återtog nyligen Robotyne

Under fredagen rapporterade New York Times att fronten är drygt två mil från Tokmak. För att senare inta staden måste de ukrainska styrkorna ta sig förbi ytterligare ryska försvarslinjer med skyttegravar och minfält, visar visualiseringar från WSJ.

Enligt Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba är Melitopol målet efter Tokmak. Om man når staden skulle det bana väg mot Krimhalvön. Melitopols ukrainske borgmästare påstår att rysktillsatt personal har börjat lämna staden.

-Pettersson noterar att Ukraina har återerövrat ungefär hälften av den mark Ryssland ockuperade vid krigets början. Det borde vara omöjligt, för enligt bloggens rysstroll är ju Ukrainas förluster så oerhörda så de har varken soldater eller vapen kvar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Ukraina tar sikte på Tokmak

 1. Håkan
  Du vill att andra ska redovisa varför du har fel. Det är riktigt baklänges.

  Du kanske kan redovisa varför du har rätt istället, vad är det som är så bra där borta i öst att du kämpar för det. Frågan har ställts många, MÅNGA gånger men inget av er rysstroll har ens vågat försöka svara på frågan. Av naturliga skäl.

  Inte ens friska ryssar vill bo i Ryssland! De vill tjäna pengar där genom det extremt korrupta systemet, men de vill helst spendera pengarna och leva i väst. 😃

  Toggan, du är också inbjuden att svara på frågan nu när jag redovisade 4 länkar med hot mot Polen, Baltikum, Europa etc. Du kan få redovisa 4 länkar med något som vi svenskar är avundsjuka på som Ryssland har men inte vi?

  Alltså, vad är bra i Ryssland? Nästan en ja eller nej fråga…😂

  5
  1
 2. Världen största land, med världens, kanske, största krigsmakt, som leds av en liten förkrympt orc, har bevisat sin totala inkompetens på slagfältet. Den materiel som satts in i striderna är till stora delar rena dödsfällan för de egna soldaterna, dessutom är inkompetensen i den militära ledningen på gränsen till otrolig. Ryssen har nu avslöjat sig själv, som en tredje rangens krigsmakt.
  Kärnvapen? Javisst, om ryssen önskar utplåna sitt land!
  Visst tar det längre tid än beräknat, att nå Azovska sjön, men det kommer.
  Slava Ukraini!

  36
  16
  • Samma som usa ..kunde Inte besegra Vietnam.
   Det var många amerikanska mördare som gick åt .samt många vietnamesiska barn som miste sin mor och far.

   13
   27
   • Helt riktigt ponnsan. Nu gör Ryssarna om samma misstag. Hundratusentals ryssar dör och tiotusentals ukrainare; även civila, kvinnor och barn, men Putin bryr sig inte.

    19
    6
   • USA kunde besegra Nordvietnam men de ville inte eftersom det var politiskt omöjligt.
    Dessutom visste de amerikanska politikerna att den korrupta politiska klassen i Sydvietnam aldrig skulle överlevt om USA lämnade efter att Nordvietnam hade besegrats.

    De största mördarna i Vietnamkriget var som vanligt socialisterna. De var inte ett spån bättre än putteterroristerna i Ukraina idag.

    18
    6
  • Det finns ingen MSM från USA eller Storbritannien som kommer i närheten av den eminenta Military Summary Channel när det gäller sanningshalt och noggrannhet i rapporteringen från Ukrainakriget.

   11
   36
   • Håkan, har du något namn på den eminenta bloggaren som sprider propaganda.

    Hur vet du att det är noggrant och sant det han rapporterar?

    Uppgifterna borde kunna verifieras av någon annan.

    17
    7
   • Ni som gör tummen ner kan ju vänligen tala om vilken eller vilka sidor på nätet som är mer sanningsenliga och/eller noggrannare.

    5
    16
   • 29 tummar ner, men inte ett endaste förslag på någon mer sann eller noggrann nätsida om Ukrainakriget. Beror detta på okunskap hos Er, eller på att det inte finns några sådana?

    5
    5
   • Håkan, du visar ju hela tiden på sanna och noggranna sidor om Ukrainakriget. Belarus, Tass, Swebbtv osv. litar di inte på dina källor.

    5
    1
   • Jag litar på mina källor.
    Dessutom är jag intresserad av vad som kan ligga bakom att personer gör tummen ner tydligen utan att veta varför de gör tummen ner, kan det bero på genuin dumhet?

    2
    5
   • Håkan, du litar alltså på Belarus, TASS, RT och Putin trots att du vet att sanningen är krigets första offer.

    Jag litar inte på någon källa, jag försöker alltid kolla flera källor och att de inte fått uppgifterna från samma håll, men det går inte alltid.

    Tänk om det vore så lätt så man kunde gå in på en enda sida och veta att det är korrekt information. Du har det bra som kan göra det.

   • Håkan
    Det beror på att du aldrig har kunnat förklara vad som är bra i Ryssland. Beror det på dumhet eller för att inget är bra?

    Därför bryr sig ingen om dina länkar, du får bara en tumme ner direkt, i vart fall från mig.

    3
    1
  • Rysspacket hinner nog inte räkna rösterna i fejkvalet innan de antingen dör eller tvingas fly för sina usla liv tillbaka till andra sidan gränsen där de kom ifrån.

   18
   7

Kommentera