Zelenskyj hävdar framgångar vid fronten

UKRAINA. Den Ukrainska militären gör betydande framsteg i sin motoffensiv, framför allt vid fronten i Bakhmut. Man har börjat återta områden som Ryssland tog kontroll över när Bakhmut föll i maj, uppger president Volodymyr Zelenskyj enligt Reuters. – Söndagen var en bra dag, en stark dag, säger Zelenskyj.

Ukrainska soldater nära Bakhmut. Bild Ukrainian Armed Forces Press Service

Under söndagen attackerades Moskva med tre drönare som sköts ner av ryskt luftförsvar. Ukraina har inte tagit på sig attackerna men Zelenskyj var ovanligt öppenhjärtig när han fick frågor om dem söndagen. – Gradvis, återvänder kriget till ryskt territorium – till de symboliska platserna och de militära baserna, och detta är en oundviklig, naturlig och absolut rättvis process.

Det rapporteras också att Ukraina har attackerat en bro som förbinder södra Ukraina med Krimhalvön med långdistansmissiler. De två parallella Chonhar-broarna blev båda skadade, enligt den rysk-installerade guvernören i ockuperade Cherson Vladimir Saldo. Ingen blev skadad. Herr Saldo sa att det var troligt att brittiska Storm Shadow-missiler användes i en attack “beställd av London”. Bron är den kortaste vägen från Krim till frontlinjen i söder. Det är också en viktig länk till den ockuperade staden Melitopol, som ligger på kustvägen från den ryska gränsen över södra Ukraina till Krim.

Läs mer på ISW…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Zelenskyj hävdar framgångar vid fronten

 1. Rufus.
  Vad Ryssarna lämnade efter sig i Afganistan känner jag inte till?
  Men däremot “sponsrade” USA talibanerna med bl.a. följande:
  22174 Hamwee (jeep)
  634 pansarfordon
  155 minsäkra fordon
  169 tanks
  42000 pickup
  64.363 kulsprutor
  33 Mi-17 helikoptrar
  76 Black hawk helikopter
  65 andra transport-flygplan
  8.000 lastbilar
  16.035 utrustn. för mörkerseende (en kostar 100.000:-)
  plus en stor mängd andra krigsmaterial, pistoler, gevär, k-pistar, amunition, artilleripjäser mm.mm
  Talibanerna disponerar nu 100 gånger mer krigsmaterial än hela Sveriges försvarsmakt.

  12
  29
 2. Ryssarna lämnade Afghanistan med svansen mellan benen. Krigsförbrytaren Putin har svårt att lära sig av misstag, men han har ingen svans.

  26
  9
 3. “Söndagen var en bra dag” säger Zelensky, den var tydligen så bra att hans ministrar åkte på semester till Maldiverna!
  -Undra vem som betalar semestern?
  Men egetligen inte mycket att undra över, kan man kriga på krita så kan man säkert också åka på semester på krita!

  PS. Detta är nu tredje gången som detta inlägg hamnar innanför järnridån!

  22
  37
  • Men bjorn då, har din idol, lille krigsförbrytaren, Fjuttin, gjort ett litet misstag? Det ändrar väl inte pajasens anseende hos dig, eller kommer idioten att börja tvätta fönster? Vad säger han till dig?

   24
   9

Kommentera