SD röstar mot regeringen i en av tre omröstningar

INRIKES. Sverigedemokraterna har röstat tvärtemot regeringen i 34 procent av omröstningarna i riksdagen sedan valet i höstas, rapporterar Dagens Nyheter. Enligt statsvetarprofessorn Jan Teorell är det en signal om att SD inte sitter i Rosenbad. – De är nära regeringsmakten, med ett samordningskansli, ett inre kabinett och ett långt avtal men de är faktiskt också ett oppositionsparti. Det är det vi ser i de här siffrorna, säger Teorell.

Ulf Kristersson, Jimmie Åkesson, Johan Pehrson och Ebba Busch

Sverigedemokraterna och regeringen har röstat lika i frågor kring försvaret och budgeten, visar DN:s analys. Mest olika har de röstat i frågor som beretts i trafik- och näringsutskotten. Linda Lindberg, SD:s gruppledare, säger till tidningen att man just nu håller på att förhandla fram ett uppdaterat Tidöavtal. Enligt henne kommer det att leda till större enighet inom högerblocket.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “SD röstar mot regeringen i en av tre omröstningar

 1. Niklas R, Ok till att någon Jesus från Nasaret levde och predikade något, oklart vad, att denna Jesus dog på korset, tja kanske. Däremot blev resterande delar av historien som du inte nämnde en saga, Ex flygandet till himlen, guds son osv osv. paradiset eller helvetet efter döden. Den fakta som finns om livet, skapandet och döden är evolutionen och den ständigt pågående förändringen på jorden.

  • Du menar bortsett från att det är historiskt fastslaget inklusive tredje parts bevis på att han blev avrättad? Det står dig fritt att förneka historiska sanningar, Gud ska veta att det finns gott om sådana idag.

   Vill du gå in i en teologisk diskussion inte mig emot.
   Hur vet du att Gud inte skapade evolutionen?
   Vad det gäller kristendomen bör du ta en lång funderare på detta: Om Jesus inte var Messias, vår frälsare, varför skulle då de tolv apostlarna, som alla var judar och därmed redan räddade, bryta med sin tro och följa Jesus budskap och därigenom bli fördömda i evighet enligt den judiska tron?
   Hade han varit en falsk profet så hade de bara bytt ut honom mot en ny profet efter att han avrättades som så många andra hade gjort före dem och efter dem. Det fanns gott om “profeter” på den tiden i Jerusalem.

   För att ta Paulus beskrivning om hur kul det var att vara en apostel: Andra Korintierbrevet, kap.11 vers 23 Är de Kristi tjänare? Nu talar jag som en galning: Jag är det ännu mer. Jag har arbetat mer, suttit i fängelse mer, fått hugg och slag i överflöd och ofta varit i livsfara. 24 Av judarna har jag fem gånger fått fyrtio rapp minus ett. 25 Tre gånger har jag blivit piskad med spö, en gång har jag blivit stenad, tre gånger har jag lidit skeppsbrott, ett helt dygn har jag drivit på öppet hav. 26 Jag har ofta varit på resor, i faror på floder, faror bland rövare, faror från landsmän, faror från hedningar, faror i städer, i öknar och på hav, faror bland falska bröder, 27 allt under möda och slit, ofta under vaknätter, under hunger och törst, ofta fastande, frusen och naken.

   Att en religion utan makt gick från 100-talet troende till flera miljoner på några århundraden 30 – 300 eKr utan tvång spridd över hela den romerska världen, en värld som gjorde i princip allt för att fördriva och döda dem när den kände för det. Hur skulle du förklara det?

 2. Muslimerna talar gärna om hurkränkta dom blir när någon bränner koranen, men hur
  många Svenskar har och blir kränkta över Muslimernas beteende och brottsliga gärningar varje år????? Det lotsar dom inte om, så fungerar härskarfolk, man kräver
  av andra men beter sig själva nedlåtande!

  13
  • Jomshof klarar debatten bra. Finns ingen anledning att kasta in Åkesson i detta skede. Man spar på de grövre kalibrerna till dess att de behövs. En annan anledning till Åkessons tystnad är att han håller med Jomshof.

   21
   2
  • Jönsen, Åkesson har inte tid med koranbränningarna. Jimmie är ledig och spenderar tid med sin familj. Han kommer tillbaka snart.

   Jag mejlade och frågade så nu slipper du tjata, fast du redan fått det svaret tidigare.

   13
   4
 3. Jag förutsätter att SD kommer att rösta emot eventuella inskränkningar av yttrandefrihetslagen bara för att tillfredsställa anhängare av en flera tusen år gammal sagoberättelse samt en massa diktaturer och terrorstater runt om i världen.

  33
  2
  • Flera tusen år? Den är inte ens tvåtusen år gammal. Sagan om “profeten Muhammed” är knappt 1200 år gammal.

   14
   1
   • Nu avsåg jag också att andra religioner är sagoberättelse, ex kristendomen är ju 2000 år eller hur.

   • En saga handlar om någon eller något som inte existerat. Det är ett historiskt faktum att Jesus från Nasaret levde, predikade och dog på korset. Inga historiker betvivlar detta vare sig de är kristna, ateister eller agnostiker.

    Det underlättar om man har lite kunskaper innan man drar förhastade slutsatser baserade på undermålig socialdemokratisk skolgång.

    5
    6

Kommentera