Är Vladimir Putin ledsen?

UTRIKES. Den statliga ryska nyhetsbyrån TASS rapporterar från Litauens huvudstad Vilnius och Natos toppmöte. TASS kallar det ukrainsk roulett när de nämner stödet till Ukraina, villkoren för Ukrainas anslutning till Nato nu och i framtiden. Sveriges anslutning till Nato nämns också.

Ryssland är fortfarande en välkommen partner för Aseans medlemsstater och ryska lagstiftare håller med kinesiska motsvarigheter om delad världsbild mellan Moskva och Peking, skriver TASS.

-Pettersson kan inte storpolitik men jag tycker att Asean jämfört med Nato, EU och G7 verkar vara som en piss i Mississippi. Medlemmar i Asean är Thailand, Vietnam, Indonesien, Kambodja, Brunei, Myanmar, Malaysia, Laos, Filippinerna och Singapore och de är rejält osams inbördes.

Kina, Indien, Japan, Sydkorea med flera saknas men Asean kanske är det bästa alternativ Vladimir Putin har efter att han valt bort Europa och västvärlden.

Nåväl, Rysslands president Vladimir Putin har en resa till Kina inplanerad. – De exakta datumen kommer att överenskommas och ni kommer att informeras. Det skulle handla om den ryske presidentens första resa till Kina sedan Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina. Har Putin tur får han sälja lite olja till kraftigt rabatterat pris.

BRICS-länderna (Brasilien, Ryssland, Indien, Kina, Sydafrika) har kämpat länge för att skapa en alternativ världsordning och en ny BRICS-valuta för att minska användningen av den amerikanska dollarn i internationella handelsbetalningar. Även den drömmen fick sig en rejäl törn när Indien meddelade att de inte är intresserade av någon BRICS-valuta.

-Pettersson säger att det ser inget bra ut för Putin, han verkar ha satsat totalt fel och då är det ändå husorganet TASS som rapporterar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE158000082578093341516815 thoughts on “Är Vladimir Putin ledsen?

 1. Kremlregimens trupper förlorade nästan 180.000 man under de första 36 dygnen av Ukrainas försvarsoffensiv. Därför gjordes ytterligare en rysk mobilisering av 180.000 man. Det täcker behovet ytterligare 1-1,5 månader.

  (Rimligtvis så ökar de ryska förlusterna rejält nu när Ukraina får ännu kraftigare försvarsmedel.)

  Tänk vad en dåre i Kreml kan ställa till med. Släng ut idioten och låt oss få fred nu!

  10
  3
  • Eva M
   Ingen av dina lögnarkompisar vill ha fred, de är krigshetsare hela bunten.

   2
   8
   • Nu ljuger du igen, som vanligt Håkan. ☺️ Det är bara Putin som krigar och du hejar på. DET är krigshets Håkan.

    Att stötta Ukraina och Ukrainas försvar är sunt förnuft och medmänsklighet. Kreml har ju lovat att totalförstöra Ukraina så att Ukraina upphör att existera om de får chansen.

    Därför är det en självklarhet för alla fredsälskare att försvara Ukraina och resten av världen mot den ryska ondskan som terroriserat Rysslands grannländer i flera hundra år.

 2. Om Fascist Ryssland hinner anfalla Sverige innan NATO ansokan er gokand kommer vi inte in NATO

  Erdogans present till Putin

  18
  11
 3. Vad skall vi göra med de “svenska” fascisterna och islamisterna om Fascist Ryssland anfaller oss???

  25
  8
  • Håkan.
   Känner bara ett djupt medlidande med dig. Hur kunde du sjunka så djupt, att du hänvisar till Tass? Det var ju de som uppfann lögnen. Tragiskt.

   43
   12
   • 3175 ryska soldater oskadliggjorda senaste dygnet. Dessutom har samtliga ryska missiler (19 st) skjutits ner.

    29
    7
  • Ja, självklart måste vi försvara oss om Ryssland attackerar. Vad är konstigt?

   NATO höjer ribban så att risken för en rysk attack minskar. Förstår du? Ryssland har attackerat många neutrala länder men aldrig NATO.

   28
   8
 4. Putin har nog mycket att vara ledsen för, absolut inget har väl gått hans väg senaste 1 1/2 året allt kan stavas mega fiasko, om någon kan peka på någon framgång så skriv det gärna här på bloggen.
  Om jag vore Putin skulle jag gråta mig till sömns varje kväll.
  Men Putin är för störd för att fatta att allt gått åt helvete för han och ryssarna
  Att han har hundratusentals liv på sitt samvete rör inte sjuklingen tydligen.
  Hela omvärlden däremot har noterat århundradets krigsfiasko alla kategorier.
  Putin kommer vi minnas som den lilla psykopaten som sket bort en forna stormakt.
  Ingen kommer sakna gamla sovjet… Ryssland för dom har visat korten nu och dom här korten vinner man inget på.
  Och dom kommer aldrig komma ikapp Nato ländernas samlade teknologiskt överlägsna krigsmateriel.
  Det är game over nu Fjuttin.

  20
  4

Kommentera