Får islam kritiseras?

INSÄNDARE. Rörande debatten om huruvida koranbränningar ska vara tillåtet eller ej i vårt land så finns det vissa saker som man bör vara medveten om. 1970 så avskaffade Olof Palmes regering förbudet mot “hädelse”. Detta för att göra det fritt att kritisera kristendomen och kyrkan, det blev nu även lagligt att skända den svenska flaggan. Intressant i sak är nu det faktum att när koraner har börjat brännas i vårt land med hänvisning till denna lag så är det främst vänstern som vänder sig emot det samma. Tänk så mycket enklare allting var när vi bara hade kristendomen att beklaga oss över!

Här passar koranen, man behöver inte bränna den…

Inledningsvis så vill jag redan här tydliggöra att jag aldrig skulle kunna tänka mig att elda upp en bok för att jag fann den dålig eller intetsägande, för om så vore fallet skulle jag vid min ålder ha hunnit med att bränna åtskilliga böcker. Problemet med debatten om huruvida det ska vara tillåtet att bränna koraner är helt fel.

För vad debatten egentligen borde handla om är om islam får kritiseras i det offentliga rummet!
Med andra ord – Ska vi se islam som något som undantas från våra svenska grundlagar, ska vi i Sverige anpassa oss och våra lagar så att dem ligger i linje med rådande lagar i den muslimska delen av världen?

Det är väldigt lätt att tala om och förespråka religionsfrihet problemet är bara att det i muslimska länder inte finns någon religionsfrihet. Trots detta så massimporterar vi människor från denna del av världen för att i nästa andetag förvånas över de problem detta medför.

Jag kan redan nu informera om att vi av SVT i höst kommer att få veta att hundratals skolbänkar efter sommarlovet kommer stå tomma, detta eftersom dessa barn har ingått “barnäktenskap” i sina av islam präglade hemländer!

Intressant i sak, -För varför benämns detta som “Pedofili” i Sverige men som barnäktenskap i muslimska länder och varför accepterar vi detta?

Men åter till “koranbränningarna! Alla kan självklart bränna en koran var helst man vill, vem bryr sig?

Problemet infinner sig när man utanför en muslimsk inrättning utför detta så kallade “illdåd”!
Sanningen är att det är svensk media som orsakar de största problemen vid denna typ av aktioner.
För exakt varför finner media det så viktigt att upplysa om var och när koraner ska eldas upp eller var nazistmarscher ska ära rum?

Varför anser svensk media det så viktigt att upplysa islamister och vänsterextremister om var deras “fiender” håller sina möten och aktioner?
Det är ju publiciten om dessa aktioner som skapar problemen och upploppen.
Personligen så anser jag inte att islam hör hemma i vårt samhälle men i samma andetag så är jag tämligen övertygad om att vi aldrig hade fått se några “koranupplopp” om inte svensk media upplyst om och därmed uppmuntrat till de samma!

Johnny Hornbrink, SD,

19 thoughts on “Får islam kritiseras?

 1. Vad är fel på miljoner människor som hyllar och avgudar en bok ( koranen ) som uppmanar muslimer att döda.bränna,stena,sk.otrogna, o.s.v.
  Föder inte denna bok ett enormt hat mot andra människor som inte är muslimer ?

  12
 2. Om dom inte reagerat som dom gör, tack vare vår falska media så hade det självdött
  med koranbränningar. Av alla böcker i världen är det nog den som är minst intressant!

  18
 3. “Det är polisens och myndigheternas uppdrag att skydda och säkerställa tryggheten för alla religiösa minoriteter i vårt samhälle. Det är deras ansvar att förhindra hatbrott och skapa en miljö där alla kan utöva sin religion fritt och utan rädsla för förföljelse.”

  Förenade Islamiska Föreningar i Sverige (FIFS)
  Islamiska Kulturcenterunionen i Sverige (IKUS)
  Bosniakiska Islamiska Samfundet (BIS)
  Sveriges Muslimska Förbund (SMF)
  Islamiska Shiasamfunden i Sverige (ISS)
  Islamiska Fatwabyrån i Sverige (IFBS)

  Stockholm, 28 juni 2023

  Synd då att deras så kallade “hemländer” inte har den minsta respekt för de som vill utöva sin kristna tro, eller konvertera från islam, utan att förföljas/torteras/dödas utan minsta skydd från ev. polis och ansvariga myndigheter. Men väl i Sverige ska de ha all uppmärksamhet och hjälp av polis, myndigheter, politiker utan ryggrad, tidningar mm.

  34
  • Denna avsaknad av respekt för andra läror utgör kärnan till varför islam måste kritiseras. De sätter sig på pedistal så då måste de ner från den. Sharia är islamsk lag som enligt islam ska gälla ALLA vare sig de är muslimer eller ej. Kristna och judar straffbeskattas medan anhängare av andra läror uttryckligen ska dräpas. Slöjan som kvinnorna bär skulle kunna vara bara en kulturell grej som inte stör andra men den infördes för att visa vilka kvinnor som är muslimer och därför INTE tillåtet att våldta. Detta innebär att icke slöjbärande kvinnor ses som lovliga byten. Det anses också lovvärdigt att misleda och t.om med ljuga för för icke muslimer. Ivår kultur ses det ju som skamligt att fara med osanning.

   Inga andra icke krista läror oroar mig det minsta. Om alla muslimer i Sverige istället vore buddister så skulle det fortfarande se konstigt ut men det skulle vara betydligt färre problem med en sådan ordning.

 4. Det stora problemet med islam är att det är en politisk religion som därmed står över ett lands grundlagar.
  Det är detta som gör att islam är oförenligt med västerländsk demokrati!

  36
 5. Islam är en hatreligion och koranen är full med hets mot folkgrupp. Det är intressant hur vänsterns knallkorkar tänker. 8 miljoner svenskar är inte en folkgrupp, däremot är 1,6 miljarder muslimer det!!!!!! Inte undra på att Sverige ser ut som det gör, när dessa vänstermuppar har styrt Sverige i nära hundra år.

  34
 6. Så bra skrivet! Gillar inte heller att bränna böcker. Behöver ju inte läsa om de nu är så dåliga. Däremot tycker jag väl inte att det behöver bli sånt förbannat liv på dessa människor. Måste alltid föra väsen och vara förbannade. De brände Satansverserna när den kom. Min åsikt är, ska ni vara här. Var det, acceptera vårt sätt att vara, sätt inte upp regler. Passar inte detta så stanna kvar efter semestern.

  30
 7. Tänk på alla som flytt, från dessa totalitära islamiststater, JUST FÖR ATT DE INTE FICK KRITISERA DEN ISLAMSKA DIKTATUREN!!!

  Också möter de nu samma sak här!!!

  Är det inte JUST DESSA, vi ska värna skydd här istället för alla dessa extrema muslimska människor, som håller på att ta över???

  Ska det vara förbjudet att bränna koranen, ska det också vara förbjudet att bränna Bibeln och Svenska flaggan! Böneutrop och hijabs och PRIDE, ska då också vara förbjudet, liksom 1:a-maj-demonstrationer!

  D v s, allt som stör och retar folk, och kan provocera andra grupper av människor, ELLER HUR?

  29
  • De har inte flytt från något de har ”flytt” hit. Man flyr inte hundratals mil genom säkra länder om man är flykting på riktigt. De tar sig hit för att sprida sin ondskefulla religion.

   • Vissa få har nog gjort det, som koranbrännarirakiern t ex! Och har ett ärligt uppsåt, med att komma hit!

    Men de flesta är avskyvärt, vidrigt drägg och avskräde från helvetet, som bör ut härifrån med det snaraste!

    För våran skull, och dems skull, som VERKLIGEN flyr hit undan terror, förtryck och vidrig islam!

 8. Islam ska kritiseras stenhårt !!
  Världens värsta förtryckar religion ska inte på nått sätt hyllas, islam ska ifrågasättas alla dagar i veckan.
  Och i Sverige har islam ingen plats, tvärtom ska vi bemöta islam med avsky.

  43
  • Alla politiker vi har idag i riksdag och regering och ett stort antal fanatiska politiker i kommunerna, typexempel Malmö och Växjö, kommer att se till att vi är ett kalifat inom fem år. Gud bevare oss.

 9. Svetsar Sossen talade om för folket, Vi har ALDRIG kritiserat Islam och vi kommer ALDRIG att kritisera islam.
  Ps; fungerar denna hjärna normalt ??????????????????????????????

  42

Kommentera