Frankrike brinner – 420 gripna under tredje natt av upplopp

INVANDRING. Fler än 400 gripanden har gjorts under den tredje natten av upplopp i Frankrike, uppger landets inrikesdepartement. Vid 05-tiden på morgonen började oroligheterna dö ut, enligt franska medier.

Nahel M, 17, dödad av polis i Paris

Le Monde skriver att förödelsen på sina ställen är stor, särskilt i Parisförorten Nanterre. Bilder från centrala Paris visar plundring, bland annat längs med lyxiga shoppinggator nära Louvren.

På torsdagskvällen gav sig tusentals människor ut för att delta i en protestmarsch. Ilskan har blossat upp efter att en polis skjutit ihjäl 17-årige Nahel, en tonåring med algerisk-marockansk bakgrund. De våldsamma upploppen uppstod några timmar efter maerschen, skriver BBC.

-Pettersson tror inte att de muslimska upploppen beror inte på att polisen sköt Nahel till döds utan där som är letar muslimerna efter anledningar att bråka och förstöra.

Det ska naturligtvis inte vara dödsstraff för trafikbrott. Men vad hade Nahel gjort? Hade 17-åringen körkort? Varför körde han alldeles för fort i en bussfil? Varför stannade han inte direkt?

Det finns mycket som är oklart men ingen anledning för nordafrikanerna att elda upp, plundra och förstöra Frankrike.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Frankrike brinner – 420 gripna under tredje natt av upplopp

 1. Importera medeltiden och du får medeltiden. Till skillnad mot Sverige så har Frankrike härjat i medeltida nordafrikanska länder och kan således inte hävda att de är helt oskyldiga till deras egen situation.

  9
  2
 2. Greta får ta och åka dit och ta itu med de där. Det kan inte vara bra att det brinner så. Hur mycket CO2?

  11
  • Skulle Greta dyka upp där skulle hon troligen få en handfast oönskad erfarenhet av muslimska män och deras patriarkat.

 3. Är det det klientelet som Macron och Scholz med hjälp av Kristersson försöker deportera till Ungern och Polen?

  20
 4. De har väl en lika vänstervriden och mentalt kastrerat rättsväsende som vi?

  25

Kommentera