Kärnkraftverk stängdes – nu står Tyskland inför elbrist

ENERGIPOLITIK. Tyska företagsledare larmar om att viktiga industrier kan lämna landet som en följd av att landet har stängt de sista kvarvarande kärnkraftverken, skriver Industrinyheter. Nu står Tyskland inför elbrist.

Kärnkraftverket Emsland i Tyskland är numera stängt

Markus Krebber, chef för energibolaget RWE, oroar sig för landets framtid som industrination.

Tysklands välstånd är baserat på stark industri. En knapp energiförsörjning leder till höga priser – detta äventyrar Tysklands konkurrenskraft som industriort. Vi ser de första tecknen på avindustrialisering, sa Krebber.

Konsekvensen kan bli att företag och jobb lämnar landet, varnar Krebber.

  -Pettersson säger att den “gröna” politiken är dyr i Tyskland, Sverige och på andra håll. Det blir brist på energi som leder till högre priser och sämre konkurrenskraft. Industrin flyttar dit miljön är sämre och utsläppen större. Den gröna politiken försämrar miljön…

  Kolkraftverk i Kina Foto: Dai Luo CC BY

  ***

  Stöd bloggen

  Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

  Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

  Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

  IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

  17 thoughts on “Kärnkraftverk stängdes – nu står Tyskland inför elbrist

  1. KLIMATGALNINGAR!!!
   Stackars Tyska folket, TILL VINTERN! Då kommer de att få det mycket värre än vi har haft! Kanske t o m total kollaps!

   • När Tyskland går under, kommer EU att falla!!! Det knakar redan i dess fogar. Och vänta bara till DET KOMMANDE EU-valet, DÅ KOMMER NOG DE EUROPEISKA FOLKENS REAKTION, PÅ ALL EU-SKIT!!!

    VÄNTA BARA, OCH SE!!!

  2. Klipp kabeln till Tyskland.

   Genom att lägga ned sin elproduktion uppfyller de ju inte sin del av avtalet.

   11
   1
  3. Det finns inga rationella argument för vindkraft och alla rationella argument för kärnkraft, men irrationella, känslomässiga och rädda kvinnor/flickor dominerar nu politik och journalistik.

   20
  4. Svenskar kommer att åka på kraftigt höjda elpriser, när tysken tar för sig.
   Mutti Merkel har bevisat att kvinnor inte har i storpolitiken att gör. Hon blev grundlurad av Putin.
   Det bästa som kunde ske, vore en ny undervattens sprängning, utanför sydkusten. Koppla bort tyskar och danskar från möjligheten att suga i sig svensk el. Sverige borde öka importen ifrån Finland istället. Detta hade gett kraftigt sänkta elpriser istället.

   16
  5. Ja det är ett synnerligen intressant . Det var ju Maud Olofsson som tvingade tyskarna att upphöra med sin brunkol som man har gott om i Tyskland? Det är nu man inbillar dig att man skall kunna handla med utsläppsrätter?
   nu gick det inte riktigt som Maud hoppats ? Tyskarna körde ju med Putins gas i stället !!
   Då det blev en jätte förlust för Sverige och dess skattebetalare??
   Den två tokiga kärringar senare och skall turken invasion av bönder och Jihadister och pedofiler i i Centerpartiet ledningsgrupp ?? Så står man här och lallar?
   Tyskland kan ju när som helst bygga ny kol kraftverk som man få kann elda torv i ! Det finns ju gott om torv mossar i Sverige så Tyskland behöver ingen kärnkraft eller rysk olja
   Man kan ju exsportra svenska torv som stinker lika bra som brunkolen?

   13
  6. Tyskarnas sjävskadebeteende när det gäller energiförsörjning verkar märkligt och vara ytterst skadligt för EU-länderna och inte minst för Tyskland. Tyskland, som i efterkrigstid legat i framkant när det gäller teknikkunskap borde via utbildning veta att kärnkraft med den säkraste tekniken är bättre än att vara utan planerbar el-kraft.

   23
  7. Sossarna har sålt våra energianläggningar till Tyska Uniper, så är vi snälla kanske vi får behålla lite av energin.

   33
  8. Mutti Merkel beslutade att stänga ned all tysk kärnkraft pga. rädslan för att den japanska tsunamin skulle göra Tyskland strömlöst. Nu blir Tyskland i stället strömlöst pga. Merkels infantila dumhet.

   50
  9. Jag undrar vart världen är på väg just nu.
   Politikerna har ju sålt sin själ till satan (WEF, Bilderberga, Triatiala Kommissionen etc) .

   Tänk er själva att få leva i en värld skapad av den wahabitiska teokratins kronprins Mohammed bin Salman (Staden Neom i den saudiska öknen)

   https://m.youtube.com/watch?embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fnyadagbladet.se%2F&source_ve_path=MTY0OTksMjg2NjQsMTY0NTA2&feature=emb_share&v=0kz5vEqdaSc

   38
   9
    • Tyskland är inne i recession, två kvartal i rad har BNP:t minskat.
     Man är nu beroende av dyr naturgas från främst USA för att klara energiförsörjningen,
     Framtiden ser dyster ut för inte bara tyskarna utan för hela EU där politikerna prioriterar massinvandring före energiförsörjningen.
     Svenska politiker är inte ett dugg bättre än tyska.

     23

  Kommentera