Därför funkar inte Migrationsverket

INVANDRING & ÅTERVANDRING. Journalisten Henrik Sjögren har nyligen skrivit ett antal uppmärksammade artiklar i tidningen Fokus om hur illa Migrationsverket fungerar. Richard Sörman fick en intervju med honom på hans arbetsrum på Fokusredaktionen. Samtalet kretsade kring Migrationsverkets förfall och kring de möjliga orsakerna till förfallet. I grund och botten handlar det kanske om att ansvariga politiker skickat signaler till myndigheter att de inte ska utföra sitt arbete.

Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik gjorde sin sista arbetsdag på Migrationsverken den 31 maj efter att Sverigedemokraterna och regeringspartierna inte ville ha honom kvar.

Mikael Ribbenvik, fick “sparken” den 31 maj 2023. Pressbild från Migrationsverket.

Mellan 2007 och 2011 var Dan Eliasson generaldirektör för Migrationsverket, han lär ha sagt att “jag kommer aldrig att bli upprört över ett felaktigt beviljat uppehållstillstånd”

Fram till år 2021 kunde en anställd på Migrationsverket som inte var svensk medborgare och inte var säkerhetsklassad fatta beslut om att dela ut svenska medborgarskap. Nu får de “bara” dela ut uppehållstillstånd.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Därför funkar inte Migrationsverket

 1. Ett totalt misskött pastorat! Sätter man ulven till att vakta fåren får man ett förväntat resultat – dock inte i linje med svensk moraluppfattning hos gemene man. Tyvärr har vi fått politiker vars herre är den internationella globalistligan.

 2. Läs Merit Wagers blogg. Hon har i mer än tio berättat hur genomruttet Migrationsverket är. Det är en myndighet som lever sitt eget liv och som har som mål, massinvandring, massinvandring och mer massinvandring. De beviljar asyl till personer som i andra EU-länder fått avslag på sin ansökan. De struntar fullständigt Dublinreglerna om första asylland. I verkligheten skulle INGEN beviljas asyl i Sverige, eftersom de i flesta fall passerat mängder med säkra länder på väg hit.

 3. Ja, detta är verkligen TOTALT VANSINNE!!!

  Jag trodde vi la ner MENTALSJUKHUSEN???! Men tydligen, så lever minst ett kvar!!!

 4. Det svenska folket måste veta är, hur denna myndighet skall fungera. Myndigheten rapporterar till Riksdag och Regering som svarar inför folket som skall godkänna..Verksamheten granskas av RIKTIGA journalister.

  11
 5. SKYLLDIGA: MP, C, S, V, L, KD, M

  Men vad har (SD >20%) gjort efter att de ingick TIDÖ avtalet???
  Folk strömmar fortfarande in i landet. NÅGON MÅSTE SÄGA STOPP!!!

  Den invandrade kriminaliteten har snart tagit över

  Rättsväsendet är en skam och vanligt folk litar inte längre på myndigheterna.

  Men värst är att invandrarna håller de kriminella bakom ryggen. DEVET VILKA DE KRIMINELLA ÄR men de säger inget till polisen och de vägrar att vittna.

  Det behövs en komplett sanering av Sverige och aktivisterna på Migrationsverket borde redan ha sparkats

  16
  1
  • Mikael Ribbenvik fick inte sparken utan hans förordnande gick ut den sista maj.
   Han fick däremot inte ett nytt förordnande utan fick sluta i laga ordning.
   Samma med Carin Jämtin.
   Inget konstigt med det. Bara sossarna som skriker i högan sky om utrensningar när deras politruker får sluta.
   Klart att sossarna blir sura när de har förstört hela Sverige bara för utnämningsmaktens skull.
   Det är dyrt att köpa rösterna från sekten.

 6. Ofattbart, fram till år 2021 kunde alltså en anställd på Migrationsverket som varken var svensk medborgare eller säkerhetsklassad, fatta beslut om att dela ut svenska medborgarskap.
  Dvs i princip kunde vilken hottentott och utlänning som helst bestämma om om någon skulle få bli svensk medborgare, – men har fortfarande rätt att dela ut uppehållstillstånd!!

  Att smuggla in över hundra illegala migranter till Sverige medför bara lindriga böter, enligt en prejudicerande dom från Svea hovrätt.
  Migrationsverkets tidigare handläggare, Aram Barseghyan, migrant från Armenien, lånades ut till UD:s beskickning i Pakistan. Där tjänade han pengar på att med falska viseringsdokument smuggla in hundratals afghanska migranter till Sverige. Vilket så småningom upptäcktes och han ställdes inför rätta, åtalad för grovt tjänstefel. Försvarad av den tidigare S-toppen Thomas Bodström, mildrades brottsrubriceringen till endast tjänstefel av normalgraden och för vilket han dömdes. Men Aram överklagade domen till Svea hovrätt i hopp om att bli helt frikänd och slippa betala sina rättegångskostnader, som han menade att de svenska skattebetalarna borde stå för. Hovrätten gjorde dock ingen annan bedömning, utan fastställde tingsrättens dom om en blygsam dagsbot på 80 x 220 = 17 600 kronor.
  https://samnytt.se/ud-chef-smugglade-afghaner-till-sverige-slipper-fangelse/

  25
 7. Vem styr över migrationsverket?
  Vilket parti i riksdagen företräder den Svenska befolkningen?

  “Efter att ha släppt igenom regeringens ja till EU:s kontroversiella asylkvoter i ministerrådet siktar Sverigedemokraternas partiledning på att få bli ministrar i regeringen. Ett internt råd har nu tillsatts för att göra partiet mer acceptabelt i amerikanska ögon, rapporterar Aftonbladet.”
  Nu är det 8 partier som skiter i Svenskarna……..varje generation behöver en revolution.

  https://www.friatider.se/efter-invandrings-jaet-sd-hoppas-fa-plats-i-regeringen

  17
  1
 8. Aktivism och annat som gör att de anställda inte gör det man skall är mer eller mindre samma sak som korruption.

  18
 9. Invandrarverket fungerar inte därför att det inte alls behövs!
  Stäng därför omgående denna terror-organisation som enbart har som mål att förstöra Sverige!
  Stäng sedan SIDA och en mängd andra parasitorganisationer som SVT och lämna EU så fort det bara går, samt WHO innan dom i maj nästa år klubbar igenom sin totalitära världsregering!

  38
  1
 10. På Migverket SKALL INTE utländska människor med röda sympatier ö.h.t. vara anställda.
  De felprioriterar och plockar in sina egna på falska grunder.
  AVSKEDA OCH ANSTÄLL NYA..!!

  44

Kommentera