Evakuerade vittnar om rysk plundring

UKRAINA. Evakueringsbåtar avlöste varandra i Cherson i södra Ukraina efter att vattennivån stigit 3,3 meter inom loppet av 24 timmar efter dammkollapsen i Kachovka, skriver Sky News.

Kakhovka

Flera personer vittnar om hur ryssarna fortsatt attackerna mot de som försökt fly det ryskkontrollerade området. Några äldre personer berättar om hur ryska styrkor plundrat deras sommarhus och bombat stränder.

De tog allting. Vi klarade bara att rädda de här två båtarna, säger Olga.

Översvämning efter sprängningen av kraftverksdammen Kachovka i ryskockuperade Ukraina.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Evakuerade vittnar om rysk plundring

 1. Ryssarna blir mer och mer förvirrade, (och fattigare) tack vare Putin.

  13
  1
 2. Man kan väl trösta sig med att putteterroristerna lämnat hundratals stridsfordon, pansarfordon, logistikmaterial, tonvis med ammunition, mat med mera på botten av den översvämmade högra älvdalen. Detta eftersom befälhavaren för ockupationsstyrkorna vid dammen aldrig informerade putteterroristerna längre ned om att han sprängt dämmet. Så putteterroristerna fick fly med vad de kunde bära precis som resten av befolkningen.

  20
  5
 3. Jaa så hemskt det har aldrig förr plundrats vid naturkatastrofer…. eller har det? Det talas mycket om krigsbrott i Ukraina osv. Ukraina korruptionsindex typ 30, Ryssland ett par pinnar lägre.. Sverige 83… tyvärr sjunkande….. klart det plundras… “Tillfället gör tjuven” som man säger…… de enda som inte brandskattas är de svenska pensionärerna våra politiker, våra betters, samlar tomburkar. Att ha beviljat över 30 UT som kostar många miljarder årligen från det som skulle kunna gå till de äldre är väl plundring….. tyvärr är inte alla så ädla. Hur mycket deg öser våra politiker, inte minst EU-politiker, in i egna fickor…. de har ju så det räcker att fattiga som får chansen tar tillfället i flykten vid katastrofer är inte okänt…… sedan att väst skickat lika mycket medel till Ukraina som de svenska offentliga budgetarna tillsammans …. till pang….. kanske dessa medel hade kunnat användas bättre…. för utan pang blir det inte krig iaf….. Sverige sprider medel via SIDA et. al. såväl som den skapade persistenta skulden….. Inga rån i Sverige väl? Kan vara dags att fokusera på helheten i stället för det som det flesta håller med om…. men Gud nåde om vi inte tar emot minst 100k varje år…….

  15
  33
  • Javisst har det plundrats förr. Därför är det bra gjort av ryssarna att de spränger en damm inifrån (bara ryssarna hade tillträde till den) och ödelägger hemmen för 40.000 människor så att de stackars ryssarna också får plundra lite. Var det så du tänkte? Du kanske hade lite otur?

   30
   8
   • Nazister som Björn har ofta otur när de försöker tänka, det är inte deras paradgren, de föredrar andra parader.

    21
    9
 4. Sådan är FASCISMEN!

  ONDSKA och TERROR går hand i hand med PLUNDRING.

  I fattighuset Ryssland har vanligt folk inte allt det som är standard i vanliga länder.

  Men utedass finns! Jag vet av egen erfarenhet. Och toapapper är ofta en bristvara.

  27
  10

Kommentera