5 miljoner dollar för tips om efterlyst “svensk”

BROTTSLIGHET. Det är många “svenskar” ute i världen och gör reklam för vårt fina land.

USA:s utrikesdepartement erbjuder 5 miljoner dollar, drygt 54 miljoner kronor till den som kan ge tips som leder till gripandet av Maximilian Rivkin som är internationellt efterlyst för flera brott.

Maximilian Rivkin lurades av FBI att sälja telefoner med det krypterade chattprogrammet Anom installerat till flera kriminella gäng.

Genom chattjänsten kunde amerikansk och svensk polis läsa det som kriminella skrev till varandra och i Sverige ledde Anom-chattarna till att över 150 personer greps.

Maximilian Rivkin, 37, misstänks varit del i ett omfattande internationellt brottsnätverk som sysslar med narkotikahandel och penningtvätt. Han har tidigare dömts till sju års fängelse för narkotikabrott och har utvisats från Colombia efter att ha gått bärsärkagång på ett hotell.

Läs mer på USA:s utrikesdepartement

-Pettersson noterar att USA:s myndigheter skriver svensk medborgare av serbiskt ursprung. Det blir av någon anledning svensk i svenska medier.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “5 miljoner dollar för tips om efterlyst “svensk”

 1. Efterlysning är bara formell , Maximilian är “omhändertagen” av de som köpt telefonerna . . . Eller hur , visst är det nog så ?

  Även om världens alla säkerhetspoliser skulle söka honom så vore det ändå ett av hans mindre problem ! (?)

  20
 2. Haha, han har lurat, om än omedvetet, fel personer.
  “Han sover med fiskarna” som de sa i Gudfadern.

  28

Kommentera