Ukraina har erbjudits ett stort antal F-16

UKRAINA. Ukraina har erbjudits ett ”betydande antal” F-16-stridsplan av sina europeiska partners, uppger president Volodymyr Zelenskyj på en presskonferens enligt The Kyiv Independent.

F-16 Fighting Falcon

Jag är väldigt glad över att få den här informationen, jag har haft en bra dag. Normalt måste vi förhandla om ett eller två plan åt gången, men nu har vi fått ett betydande erbjudande, säger Zelenskyj.

I mitten av maj tillkännagav Storbritannien och Nederländerna att de skulle arbeta för att bilda en ”internationell stridsflygplans-koalition”, med målet att skicka F-16 till Ukraina.

Nio länder ingår hittills i koalitionen, Storbritannien, Nederländerna, Polen, Danmark, Sverige, Belgien, Portugal, Frankrike och USA.

Stridsflygplanet F-16, med smeknamnet ”fighting falcon”, tillverkas av amerikanska företaget Lockheed Martin. Det är ett flygplan som likt svenska Gripen kan användas i många olika roller.

Stridsflygplanet tillverkas av amerikanska Lockheed Martin och USA måste godkänna affären innan den kan gå igenom.

Australien har erbjudit sig att skicka 41 st F/A 18.

McDonnell Douglas F/A-18 Hornet

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Ukraina har erbjudits ett stort antal F-16

 1. Hmm ja Arthur en affär med Jas Gripen försvinner !?
  Svåra kisar dom där jänkarna?

  5
  2
 2. F-16 är ett gammalt flygplan som inte kommer att göra någon skillnad över huvud taget. Precis som Patriot systemet som också är gammalt och förlegat. Det var aldrig tanken att dom här vapensystemen skulle användas i en riktig konflikt. Dom är bara till för att mjölka skattebetalare över hela världen på pengar.

  man pratar om Putins oligarker. Västerlandets oligarker är många gånger brutalare och har ställt till med ofantligt mycket större skada än några andra.

  14
  32
  • Så F-16 är lika värdelöst som Patriot-systemen?
   Samma Patriot-system som skjutit ner varenda Kinzhalrobot, som Putte hävdade var omöjlig att skjuta ner, som kommit inom dess räckvidd?

   Ok, jag tror Ukraina blir ganska nöjda med ett sådant “värdelöst” stridsflygplan.

   29
   13
 3. Ja ni ryssar. Ni drog proppen ur dammen. Nu åker proppen ur för stöd till Ukraina – totalt. Grattis grottfolk.

  40
  11
 4. Något för Petterssons med anhang att fira…

  Bakomkulisserna :
  Under de tre dagarna av stridsoperationer i alla riktningar förlorade Ukraina upp till 3 715 man, 52 stridsvagnar och 207 bepansrade stridsfordon, 134 lastbilar, 48 fältartillerikanoner, samt fem flygplan, två helikoptrar och 53 drönare.

  22
  51
 5. Vad säger alla ni SVT-tittande lättlurade globalister
  När ska Ukraina vinna kriget åt Blackrock, Biden och storbankerna??

  20
  47
  • Hajo, jag tycker att det är tusentals gånger bättre att Ukraina vinner kriget åt väst även om jag är lättlurad.
   Alternativet är att Putin och hans oligarker vinner och kan fortsätta västerut och det verkar vara ett sådant samhälle du villa ha.

   38
   11
 6. Vår JAS är lättare att underhålla och med ett intrimmat team kan en JAS landa på en rak bilväg och tankas och laddas med mer vapen på ca 10 minuter !

  F16 lär KRÄVA en riktig landningsbana , dyrare underhåll och lång tid att tanka och laddas om !

  Så säger utländska militär-nerdar på “tuben” !

  21
  4
  • Pe, Jas hade passat bra i Ukraina men det finns inte tillräckligt många. Det finns runt 150 Gripen och alla används.
   F-16 har tillverkats i 4500 ex, c:a 2500 finns i Europa och många av dem håller på att bytas ut.

   33
   6
  • Vilka lättlurade ärthjärnor det finns. Förvirrade önsketänkande med avsändare Kreml, poppar up så snart det framkommer något, som friska människor, uppfattar, som positivt. Samtidigt kan man se igenom deras inlägg, där bitterheten över att den ryska facismen inte klarar av att nå upp till deras drömnivå.

   27
   8
 7. Knuff och drag…… har detta något att göra med att en damm började läcka vatten?… Förmodligen….. man kan väl inte både agera offer och kriga…. eller kanske i denna schism är det hit och dit eller fram och tillbaka både och och varken eller…… vem sprängde kraftverket? well…….

  15
  52

Kommentera