Åtal för inblandning i bombdåd i Stockholm

BROTTSLIGHET. Åtta personer har i dag åtalats för att på olika sätt varit inblandade i sprängningarna på Södermalm den 17 januari och i Kista den 18 januari i år.

Restaurang Faros på Södermalm efter sprängningen

En person åtalas för allmänfarlig ödeläggelse för att ha utfört sprängdådet på Södermalm den 17 januari. Fyra personer åtalas för allmänfarlig ödeläggelse för inblandning i sprängningen i Kista dagen därpå. Samtliga dessa åtalas också för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott, för att de har hanterat sprängladdningarna som använts.

Därutöver åtalas ytterligare en person för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt brott, och två personer för medhjälp till detta brott.

Av de åtta åtalade är sju häktade. De åtalade är i åldrarna 16 till 42 år.

Inom ramarna för förundersökningarna har flera andra grova brott upptäckts, bland annat grova narkotikabrott, grova vapenbrott och grov narkotikasmuggling.

Målnummer i Solna tingsrätt: B 533-23.

De misstänkta är:

Lucas Melki, Hyder Iqbal, Roberto Miklo, Angelo Bollström, Alfred Wennberg, Suldan Muse (medborgare i Somalia och Sverige), Claudio Felipe Diaz Inostroza, Patryk Henryk Winogrodzki (medborgare i Polen) och Ilija Injac (tolkbehov serbiska och medborgare i Kroatien).

Åklagaren vill utvisa Patryk Henryk Winogrodzki och Ilija Injac.

Var och en av herrarna ovan har rätt till en advokat som av staten får 1476 kronor i timmen plus moms. Läs mer om ersättningar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Åtal för inblandning i bombdåd i Stockholm

  1. I rättsrötans Sverige är de snart frisläppta.

    Kanske även med en liten dusör från givmilde JK!

    DET ÄR SVERIGE DET!!!

    17

KommenteraAvbryt svar