Visar återigen på Rysslands brutalitet – tusentals i fara

UKRAINA. Förstörelsen av dammen i Kachovka visar ”återigen på brutaliteten i Rysslands krig i Ukraina”, säger Natochefen Jens Stoltenberg. – Ödeläggelsen av Kachovkadammen i dag sätter tusentals civila i fara och orsakar stora miljöskador, enligt NRK.

Kachovka vattenkraftverk när det var helt.

Dammen i Kachovka, som ligger vid den stora floden Dnipro, spängdes tidigt på tisdagsmorgonen och hotar att översvämma tusentals hem i regionen. Vattenståndet nedanför dammen har stigit 10 m.

Vattenkraftverket i Kachovka totalförstört – detonation i motorrummet

Vattenkraftverket vid den kollapsade dammen i Kachovka har totalförstörts och kan inte återställas, enligt Ukrainas statliga vattenkraftsbolag, skriver Reuters. Enligt bolaget har en detonation inträffat i anläggningens motorrum.

Ukrainas premiärminister Denys Sjmyhal uppger samtidigt att upp till 80 byar riskerar att svämmas över på grund av dammkollapsen.

Ryssland och Ukraina beskyller varandra för att ha förstört dammen, som ligger vid den stora floden Dnipro.

-Pettersson vet att Krim innan 2014 fick mycket av sitt vatten från den nu förstörda dammen. Varifrån vattnet kommer idag vet jag ej.

Av vem och hur dammen än förstörts så är Putin och Ryssland ansvariga.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

33 thoughts on “Visar återigen på Rysslands brutalitet – tusentals i fara

 1. Kreml kan ljuga hur mycket de vill. Video från dammen vid explosionen visar att den kommer inneifrån dammen, ergo de tonvis med sprängmedel putteterroristerna har proppat den med.
  Dessutom skryter de putteterrorister som sprängde den på sociala medier att det var de som gjorde det.

  43
  12
 2. Gammeldags svensk:
  Vet inte hur denna nyhet har presenterats här i Abzurdien,men i olika Europeiska TV påstås,att detta område ligger inom det som “återerövrats” av Ukraina !!
  Märkligt att de då inte bevakar en sådan viktig punkt,utan kan tillåta att “ryssarna” kan gå in och spränga kraftverk,bro och inte minst muren som skulle förhindra översvämningen.

  10
  41
 3. Är Ryssland ordförande i säkerhetsrådet samtidigt som de förstör för andra länder och Sverige tittar bort. Skäms.

  50
  5
 4. Har inte Merkel erkänt bluffen med Minskavtalet ? Var det inte holländarna som öppnade sina slussar mot havet när Tyskland ockuperade landet 1940 ? Allting har 2 sidor och bör även kunna belysas utan att få en massa “ovett” . Hur blir då objektiviteten ? Det låter lite ibland på sidan här som det politiska käbblet mot SD ! Ingen annan åsikt respekteras än de 7s ! Betänk detta kära skribenter .
  Vänliga nationaldagshälsningar Sjöström

  16
  48
  • Peter Sjöström:
   En sådan händelse kan ju varje TV-sändare vinkla efter egen vilja.
   Hörde just på MDR hur man valde neutrala vägen,och sade att det var oklart om Ukraina eller Ryssland,låg bakom händelsen.
   Därpå tillfördes att Ukraina hade bevisligen kunnandet efter sprängningen av Nord-Stream….
   Tja som bekant har allt minst två sidor..

   3
   35
 5. Ett synnerligen grovt brott mot folkrätten modell Putin. Hjärtlöst är bara förnamnet.

  44
  8
 6. Makabert att man säger att dammen sprängts… inte osannolikt MEN då man jämför filmen tagen söderifrån som det verkar ser man att det även är själva kraftverket som förstörts…… det går ju också både väg och järnväg över floden via dammen det kommer att komma mera om ur detta kan ha gått till vartefter ……

  18
  53
 7. Fega svin är vad ryssjävlarna är.
  Men var så lugn, synden straffar sig själv.
  Vore på sin plats med en redig smäll mitt i Kreml nu, som en hälsning från ukrainska befolkningen.
  Putin kommer dö som den looser han är.
  Hoppas Ukrainas motoffensiv blir slutet på den ryska ondskan snabbt.

  57
  14
 8. Bajsputte kommer att sluta sina dagar på samma sätt som hans stora idol Adolf H. Men är han för feg så finns det säkert någon som gärna hjälper till.

  52
  18
 9. Det är som vanligt när ryssar och sovjeter drar fram, total ödeläggelse och fullt i klass med historiens gräshoppssvärmar. Det gäller nu att tvinga tillbaka terroristerna bortom sina egna gränser och totalt demilitariserade. Låt aldrig aldrig dessa satans mördare landstiga i vårt land, deras fartyg och flygplan skall hamna på Östersjöns botten.

  50
  17
 10. Saxat från TASS.

  “Vladimir Saldo, tillförordnad guvernör i Kherson regionen rapporterade tidigare att den ukrainska militären på natten levererade en attack mot Kakhovka HPP, förmodligen från en Olkha MLRS. Beskjutningen förstörde de hydrauliska ventilerna som utlöste ett okontrollerat utsläpp av vatten. I Novaya Kakhovka har vattennivån redan överstigit 10 meter. Det finns för närvarande 14 bosättningar i det översvämmade området, och totalt cirka 80 byar kan bli översvämmade. Invånare i närliggande bosättningar evakueras, även om myndigheterna har sagt att inga storskaliga evakueringar är nödvändiga. Kollapsen av anläggningens damm har orsakat allvarliga miljöskador. Jordbruksfält längs floden Dnepr har spolats bort, och det finns en risk att den norra Krimkanalen blir grund”.

  18
  52
 11. Terroristen, krigsförbrytaren, miljöförstöraren.gangstern Putin är totalt samvetslös och skamlös. Sparka ut Ryssland ur FN.

  59
  18
  • Ryssland är ett monster, som kan bete som ett monster. Gissa en gång till om ryssmonstret tar till taktiska kärnvapen om det behövs för att inte förlora kriget.

   8
   46
 12. Är det inte dags för fredsamtal Nu????
  Det här kriget har/håller på att spåra ur fullständigt.
  Vad är alla dessa hjälporganisationer /fredsrörelser nu när de verkligen behövs????
  För de styrs väl inte av samma globalist gäng som skapar problemen, säljer lösningen, tjänar pengar????
  För övrigt…. vem evakuerar människorna från städer/byar och vilka försöker rädda vattenkraftverket???

  Vi får se vad som sker /händer när sanningen kommer fram.

  28
  60
  • Det är väl för fn nte Ukraina som själv spränger en stor vattenkraftdamm, för att orsaka sig själv katastrofala skador.
   Bara tanken på det är ju totalt absurd och hade varit ett stort hål i huvudet på den som beslutade det. Ukraina hade aldrig vunnit något på att ge sig själva en naturkatastrof av den storleken. Det är helt klart ryssland som utövar sin sjukt ondskefulla terror.
   Ryssarna förtjänar nu verkligen samma behandling efter denna upptrappning. Kan alltid hoppas att några stora kraftverksdammar i Ryssland sprängs med följden att några tusen ryssar ur civilbefolkningen dränks.

   47
   22
  • Gamling, du verkar ha svårt att förstå. Varför ska det föras samtal om fred med någon som redan brutit varenda avtal som finns.

   Putin börjar bli rädd på riktigt. Ryssland sprängde dammen för att göra det svårare att ta sig över floden. De skiter i om människor drunknar, hus och fabriker blir förstörda eller om kärnkraftverket tappar kylningen. Krigsförbrytaren bryr sig inte om att brotten samlas på hög.

   Och det verkar du också skita i, bara du får förvara Putin.

   52
   20
   • Pettersson
    Det var ju socialisterna François Hollande och Angela Merkel som bröt avtalet (Minsk 2015).
    ETT FREDSAVTAL.
    Tror du att folket överhuvudtaget har något förtroende för västvärldens politiker?
    Det som skett istället är att det Ryska folket är mera enat än någonsin tack vare alla lögner från västs sida.
    Förlorarna är som vanligt folket.

    22
    56
   • Om man tittar på filmen och jämför med Google Earth ser man att även husen, kraftverket, raserats dvs sprängningen verkar ha skett mer i, över… själva kraftverket… inte dammen… och det löper både väg och järnväg över floden….. kan vara så “illa” att byggnaderna sprängdes inifrån…..

    11
    35
   • Google Earth? Ska du titta på bilder måste du jämföra med hur det såg ut precis innan sprängningen. Det har varit krig i området och det har skett saker tidigare.

    Vem kontrollerade dammen?
    Ryssland har sagt att den är minerad och har hotat med att spränga den tidigare.

    38
    10

Kommentera