Rekordfå arbetare är LO-medlemmar

FACKLIGT. Rekordfå arbetare är numera med i facket. Fler utlandsfödda på arbetsmarknaden är en förklaring. Kostnaden en annan, rapporterar TT.

Betydligt fler tjänstemän är medlemmar. Klyftan till LO-yrken är nu större än någonsin.

Det är framför allt LO-grupper som har drabbats av att allt blivit dyrare. Vad kan man då avstå ifrån, jo medlemskap i facket kan vara en sådan kostnad, säger professor Anders Kjellberg.

2022 sjönk organisationsgraden bland arbetare i LO-yrken till 59 procent, från 62 procent året innan. Så låg har den aldrig varit i modern tid.

-Pettersson kan tänka sig att stödet till S och mobbingen av SD har betydelse.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Rekordfå arbetare är LO-medlemmar

 1. Har dom som är LO anslutna varit med och bestämt att LO får lov att skänka 100 tals
  Miljoner till Sossepartiet?? Tror inte det, men det gör dom ändå?

 2. Sist och slut enkelt. SD är det nya arbetarpartiet som längtar tillbaks tii 60-talets betongsosser och då SD medlemmar motarbetas i LO mfl, inte att undra på att medlemmarna minskar i antal i LO och andra.

 3. Facket skall inte vara politiserat! LO stöder (S) vilket borde vara förbjudet. Alla som vill vara medlemmar skall inte tvingas in i ett förhållande med sossarna!

  40
 4. Krossa LO!
  Inför förbud mot partipolitisk
  inblandning i fackföreningar.
  Inför förbud mot partipolitisk finansiering utav fackföreningar.
  Uppmaning till LO-medlemmar: Gå ur facket. Du kommer att hotas av facket, men överlever.

  36
 5. Många fackföreningar har ju en stark koppling till LO och ett visst parti. En fackförening som lyssnar mer på Partiet än på medlemmarna går ju inte att vara med i.

  67

KommenteraAvbryt svar