Demonstration mot Nato

NATO. Ett hundratal personer har samlats på Norra Bantorget i Stockholm för att demonstrera mot ett svenskt medlemskap i Nato. Turkiet har uppmanat Sverige att stoppa manifestationen.

Vi är här för att säga till Ulf Kristersson och Tobias Billström att inte lämna över politiken till diktaturen Turkiet, utan det är upp till det svenska folket att avgöra, säger Daniel Riazat, riksdagsledamot för Vänsterpartiet.

President Erdogans talesperson har tidigare skrivit på Twitter att svenska myndigheter måste ”förhindra PKK-medlemmar från att demonstrera den 4 juni om de menar allvar med att adressera Turkiets dubier” kring Natomedlemskapet.

På Norra Bantorget syns många PKK-flaggor.

Mats Eriksson från Stockholmspolisen säger till Dagens Nyheter att det inte utgör brott mot den nya terrorlagen att visa PKK-symboler bara för att organisationen är terrorklassad.

-Pettersson misstänker att vänsterblivna rysstroll är nöjda med demonstrationen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Demonstration mot Nato

 1. Det var skit-enkelt för polisen att stoppa koranbränning, men PKK-terroristerna gick inte att stoppa, är även polisen köpt?

  6
  1
 2. Jag är NATO-skeptiker!

  NATO-medlemskap kan vara bra, om de håller sina klåfingrar borta från svensk inrikespolitik, så det inte blir än värre, än EU-AMÖBAN!

  Så demonstrationer mot NATO-medlemskap, är bra och nyttiga, då de visar NATO, att vi inte är helt entusiastiska att gå med, på vilka villkor som helst! Liksom att vi protesterar mot islam, så DE lär sig att anpassa oss till vår demokratiska yttrandefrihetsregim!

  14
  10
 3. “turkiet befaller Sverige att stoppa manifestationen”
  Ska vi kanske be turkiet om lov för att äta surströmming och bacon också?
  Dom kan dra åt h…..e.
  Jag vet inte vad manifestationen handlar om och det intresserar mig inte heller och det har inte heller med saken att göra.
  Turkiet får bestämma vad dom vill i sitt eget skitland, så sköter vi politiken och lagarna här i Sverige!
  Muslimer är lika onyttiga och farliga som fästingar!

  56
  5
  • “turkiet befaller Sverige att stoppa manifestationen”

   Var finns texten du citerar?

   14
   12
 4. Verkligen, så om någon hade viftat med Tredje rikets flagga hade det också varit ok? Den står för samma politik som PKK.

  33
  6
  • Ja det hade varit okej med hakkorsflaggan om inte om hade varit. Tredje Riket har en särskild ställning här i Sverige. De har något med rötter att göra om jag har förstått rätt.

   6
   5
  • Ja, dessa flaggor, BORDE, NU, behandlas lika, eftersom PKK NU är en terrorklassad organisation, och vi har infört terrorlagstiftning! Det ena borde NU INTE klassas som värre än det andra, utan båda lika illa! Nåt annat är subjektiv favorisering!

  • As a Usenet discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches one.
   – Mike Godwin

 5. En kommunist, definition: Allt ditt är mitt. Försörjningsstöd?
  En fascist, definition: Kleptokrat. (Skamlös) Exempel:Putin.

  26
  6
 6. För några år sen demonstrerade rollator-försedda pensionärer, lugnt och stilla i Stockholm. Då tog den svenska ordningsmakten mod till sig och svängde batongerna för fullt.
  Dagen efter var det någon palestinsk organisation som demonstrerade. De gapa och skrek, brände flaggor och var t.o.m. beväpnade. Polisen rörde inte ett finger. Man tittade åt annat håll. Välkommen till Ankdammen !

  82
  1
 7. Är kommunisten Daniel Riazat rätt man att uttala sig mot diktatur? Killen borde slå upp vad ordet paradox betyder.

  47
 8. Talesperson herr Gummirygg;
  “pkk-flaggor utgör inget brott..”
  Sverige förnekar sig inte..
  Inte undra på att det ser ut
  som det gör i landet.

  55
  1
 9. Då handlar det alltså inte om Nato, utan en sympati-handling för en Terror-organisation. Inspirerat ur såzzarnas mörker… ?

  60
  1
 10. 👍🙏
  Jag gillar inte Marxisterna (PKK)……. men här gör dem nytta för freden skull.
  Vi står på randen till WW3…… häll bränslet på rätt brand så slipper Sverige bli ett nytt Ukraina.

  29
  68
  • PKK och kommunister är samma terrorister men olika förpackning. Förbjud kommunismen, putinismen och islamismen var den än sticker upp sina fula trynen.

   40
   3
   • Sozzarna umgås gärna med terrorister som Hamas, PKK och muslimska brödraskapet. Att deras polis stöder PKK är inte förvånande. Är det samma polis som trotsar 11 domstolsbeslut om deras lagvidriga beslut att förbjuda Paludans koranbränning.

    32
    1

Kommentera