Dansk polis sköt mot svensk bil

BROTTSLIGHET. Dansk polis sköt flera skott mot en svensk bil under en lång biljakt i Köpenhamn på söndagsmorgonen. Två svenskregistrerade bilar stoppades och fyra personer som försökte fly greps i samband med händelsen. En av bilarna stals i samband med ett rån i Helsingborg under natten och kördes senare över Öresundsbron till Danmark, rapporterar Ekstrabladet.

Bron som kommer från Sverige förvandlas till en tunnel under havet och dyker upp igen i Danmark. Länderna förenas av detta fantastiska ingenjörsarbete. Den har en total längd på 16 kilometer och förbinder Danmark med Sverige över och under Öresund. 
Öresundsförbindelsen invigdes 1 juli 2000 efter fem års byggtid och debatt i många många år, den tillåter passage av bilar (motorväg) och tåg mellan Danmark och Sverige.

Polis i Köpenhamn har under söndagsmorgonen avlossat flera skott mot två svenskregistrerade bilar under en biljakt i Köpenhamn. En av de inblandade bilarna var efterlyst av svensk polis i samband med ett rån i Helsingborg.

”I morse grep vi fyra personer som försökte fly när polisen ville stoppa dem. De fyra körde i två bilar, och båda förarna försökte fly”, twittrar Köpenhamnspolisen.

Enligt polisen avlossades skotten mot de två bilarna vid Själlandsbron i samband med biljakten.

De två bilarna ska ha varit svenskregistrerade – och en av bilarna var efterlyst av svensk polis i samband med ett rån i Helsingborg. Polisen i Helsingborg larmade också under söndagsmorgonen dansk polis om att en efterlyst svensk bil kört över Öresundsbron mot Danmark.

Köpenhamnspolisen misstänker att även den andra bilen som stoppades vid Själlandsbron har koppling till rånet. – Det är ett samband vi utreder, säger Kenneth Hviid Simonsen, utredningsledare vid Köpenhamnspolisen, till Ekstra Bladet. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Dansk polis sköt mot svensk bil

 1. Vilken utländsk polis som helst levererar när den svenska är akterseglad.

  Kommer ni ihåg när den vedervärdige Juha flydde från Åmsele efter massmorden. Han och tjejen lyckades smita ifrån den svenska polisen som jagade dom i hundratals, genom hela Sverige. Men så fort de hade passerat gränsen till Danmark blev de infångade. Av en dansk stins/tåganställd !!!!!! Snopet för Kling o Klang.

  37
  • Jag läste att en svensk polis och inte så länge sedan faktiskt skjöt mot inbrottjuvarnas bilens bakhjul; när dessa kriminella försökte hade försökt köra över honom. Om jag kommer ihåg rätt, fick polisen inte fängelsestraff utan släpp undan med böter ⚖️

   Ja där fick den svenska polisen lära igen att leverera är ingen bra idé 🐕‍🦺

   Juha Valjakkala rymmer inte nymera. Han dog för några månader sedan, som en fri men fortfarande lite stökig man👹

   14
   1
 2. Svensk polis är feg och mesig samt infiltrerad av goda och naiva idioter som tror att om man säger till på skarpen så lyder Mellan Östern buset.

  Rättsväsendet har glömt vad ordet ONDSKA betyder och att den finns i vissa folks DNA

  Sömnige Strömmer (M) är INTE vad vi behöver i dagens läge.

  29
  2
  • Sömniga Strömmer har redan levererat mer än företrädaren gjorde på åtta år så han borde få sin chans.

   33
   2
 3. Den danska polisen verkar klart effektivare än den svenska. Inga fingrar emellan. Knappast saft och bullar heller.
  När skall vi få en ny polisledning i Sverige? Sabotören Dan Eliassons verk är fortfarande verksamt.

  42

Kommentera