Tusentals ryssar på flykt i Belgorod

UKRAINA. Sjebekino, en stad med 40 000 invånare i den ryska gränsregionen Belgorod, har varit under intensiv ukrainsk beskjutning den senaste veckan. Något som lett till att tusentals människor flytt sina hem, skriver AFP.

Belgorod oblast

Vi lämnade eftersom det bombades så mycket att våra fönster gick sönder, berättar Zaikina, en pensionerad ingenjör, för nyhetsbyrån.

Zaikina körde tre mil till staden Belgorod, där lokala myndigheter har börjat använda en idrottsarena som tillfälligt skydd för personer på flykt. Människor inne på arenan vittnar om att beskjutningen i deras hemstad pågått i intervaller, ibland i flera timmar i sträck.

Om regeringen inte hjälper till att återuppbygga våra hem och ger oss tillfälliga boenden kommer vi alla att bli hemlösa, säger 44-årige Jevgenij Kljutjnikov till AFP.

-Pettersson säger att invånarna i Belgorod får kontakta krigsförbrytaren Vladimir Putin och fråga vad han håller på med. Det duger inte att föra terrorkrig i andras länder när man inte kan skydda det egna landet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Tusentals ryssar på flykt i Belgorod

 1. Enligt rapporter har de ryska rebellerna satt upp stabiliseringstationer för sårade. Detta gör man enbart då man är säker på att kunna hålla ett område och området är tillräckligt djupt för att skydda dessa stationer, dvs det handlar inte om någon räd nu.

  Enligt ryska telegramkanaler plundrar ryssar och ryska styrkor både hus och affärer samtidigt som ryska militären bombar området urskilljnngslöst utan att ta hänsyn till civilbefolkningen ( ryska medborgare ). Men dylikt är ju helt i samklang med rysstrollens moral

 2. Inte så säkert att det är Ukrainsk beskjutning. Det ligger flera videos på Telegram från ryska soldater som visar att deras egna raketartilleri skjuter på Shebekino. Inget förvånande, de har ju aldrig brytt sig om sin egna befolkning. Vid Stalingrad beordrade NKVD befälhavaren Crusse att civila skulle hindras från att fly för att utgöra en buffert mot tyskarna. Mönstret går igen.

  13
  3
  • Det kan man fråga sig. Belgorod var en del av Ukraina men sen bestämde Krusse att Belgorod skulle flyttas till Ryssland och som kompensation fick Ukraina Krim.

   40
   3
   • Jag formulerar om frågan. Pettersson skriver att gränsregionen Belgorod är rysk. Är Petterssons påstående sant eller falskt? Vilken sida om nuvarande gränsen ligger Belgorod?

    1
    3
 3. Den ryska aggressionen i Ukraina, har nu nått en punkt, som inte bara Putin är ansvarig för. Även den ryska befolkningen är orsak till eländet kan rulla på. Det går inte längre att gömma sig bakom den löjliga propagandan, samt skylla på okunnighet. Rysspacket förtjänar att få smaka på sin egen medicin.

  54
  10
   • Jag tror definitivtt att
    Southern Poverty Law Center (SPLC) har påverkat människors hjärnor i västvärlden.
    Fredsrörelsen är mer eller mindre död och har istället ersatts med “det Militärindustriella komplexet” värderingar.
    “krig är fred”
    Ett snedsteg och WW3 är ett faktum.
    Ska tilläggas…… Jag tror inte på slumpen.

    15
    51
   • @Gammeldags allt annat än svensk:

    Fredsrörelsen är död pga att Mordor inte längre är kapabelt att mobilisera samt styra denna.

    Minns hur fredsrörelsen vid sina demonstrationer hyllade fredsbringande kärnvapen från Mordor samtidigt som fredsrörelsen fördömde västerländska krigsbringande kärnvapen ….

    Gammeldags någonting kan inte förneka detta, det är bara att leta upp nyhetsjournalerna från 80-talet på nätet där det framgår hur fredsrörelsen hyllade Mordors kärnvapen

    8
    3
   • Men Pandora sidan så behöver ni ukriana en väl tilltagen buffert zon !? Det vore ju illa om Putins pojkar kunde smita in i ukriana på nätterna ¿ Ukriana behöver ju inga svarta älvor som kommer på natten !!!

KommenteraAvbryt svar