Första uppmaningen om Putins avgång i rysk statlig tv

UTRIKES. Den 27 maj framträdde den ryske oppositionspolitikern Boris Nadezjdin i den ryska kanalen NTV och uppmanade ryssarna att välja en ny president 2024 för att normalisera relationen med Europa. Det skriver Storbritanniens försvarsdepartement i en lägesuppdatering.

”Nadezjdin har varit en uttalad kritiker av kriget sedan invasionen, men detta är med stor sannolikhet den första uppmaningen att ersätta Putin som sänts i statligt kontrollerad rysk tv sedan kriget började.”

Tidigare har Boris Nadezjdin jämfört Putin med tsar Nikolaj I och sagt att kriget kommer leda till att “regimen kommer att falla och att det inte går att besegra Ukraina”.

Under kriget har Ryssland infört de största inskränkningarna av yttrandefriheten sedan Sovjettiden, men det är möjligt att den hätska retoriken från hårdföra nationalister som Wagnerchefen Jevgenij Prigozjin nu gör oppositionsfigurer modigare, enligt britterna.

-Pettersson säger att det är möjligt att Putins kritiker ramlar ut från ett fönster på tolfte våningen också, hur rätt de än har…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Första uppmaningen om Putins avgång i rysk statlig tv

 1. Eller så vippar allt till Putins nackdel och då blir det nog han som trillar ut ur ett fönster. Men allt hänger ju på vem som efterträder honom också.

  30
  9
 2. Boris Nadezjdin är Rysslands svar på ” rädda våtmarken”..….. en fullblods aktivist som inte har/haft någon som helst politiskt inflytande i Ryssland.
  Han är en del av MSM medierna agendasättande journalistik (propaganda).

  25
  62
 3. En klarsynt ryss inte illa, han verkar förstått hur det kommer sluta.
  Boris Nadezjdin bör nog höja livförsäkringen för efterlevande.
  Förgiftad fönsterfall avrättad … ja troligen slutar det så.
  Det går inte direkt Putins väg nu på något sätt.
  Men det är inte konstigt, snarare helt självklart såsom han hanterar detta krig mot Ukraina.
  Måste vara det klantigaste beslutet någonsin att attackera Ukraina och missbedöma allt så förbannat.

  55
  15
  • Karl.

   Vore inte dumt om de kriminella föll ut från tolfte våningen i Sverige, finns många som skulle ha en luftfärd efter gärningen, rakt ner i asfalten, smack bara.
   Och jag blir så ledsen om detta skulle ske……..en notis bara i af…oran eller fd.xpressen.

   35
   6
  • Fast när Falklandsöarna invaderades är jag rätt säker på att det inte var propaganda som återerövrade det brittiska territoriet. De kan nog lite annat också.

   36
   6

Kommentera