Socialdemokraterna borde ta sig en rejäl funderare

INRIKES/ISLAM. Nu uttalar sig utrikesminister Tobias Billström (M) om riksdagsledamoten Jamal El-Hajs (S) deltagande på den kontroversiella Palestinakonferensen i helgen. – Det är alltid mycket allvarligt att delta i en verksamhet som anordnats av en terrorklassad organisation. Socialdemokraterna borde ta sig en rejäl funderare på vad det skickar för signaler, säger han till Expressen.

Konferensen har fått kritik för att ha kopplingar till terrororganisationen Hamas.

-Pettersson anser att Jamal El-Haj är en fara för rikets säkerhet.

Debatten om Europeiska palestinska konferensen

 • Israeliska staten: Har sedan 2013 klassat ordförande Amin Abu Rashid som representant för terrorstämplade Hamas i Europa och beskriver konferensen som ett hatmöte.
 • Palestinska befrielseorganisationen, PLO: Menar att konferensen har som mål att splittra palestinierna och underminerar PLO:s ställning. Organisationen har sedan 1974 observatörsstatus i FN och fungerar som inofficiell regering för palestinier världen över.
 • Ordföranden Amin Abu Rashid: Har tidigare poserat på bilder med högt uppsatta Hamas-ledare men förnekar att han eller konferensen stödjer något politiskt parti. 2010 var han med och organiserade den Gazakonvoj som försökte bryta Israels och Egyptens blockad av Gazaremsan.
 • S, V och MP: Valde efter Israels kritik mot konferensen att inte delta. S-ledamoten Jamal El-Haj gjorde det ändå, då han själv inte såg någon koppling till Hamas.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Socialdemokraterna borde ta sig en rejäl funderare

 1. “Pettersson” skriver…

  “-Pettersson anser att Jamal El-Haj är en fara för rikets säkerhet.”

  Det håller jag med om, men det är alltför abstrakt för att upplevas som ett hot/något att oroas för (förrän något händer).

  Men, det finns annat som är påtagligt och som utgör en ojämförligt större fara för… Sveriges själ/karaktär: islamiseringen.

  Det vill säga de (icke våldsbejakande) muslimer i Sverige som delar helt eller delvis Jamal El-Hajs synsätt/ståndpunkter, vilka utgör den sociala grogrunden för attentat.

  Eller, de muslimer (med stöd av en hel del ‘mångkultur-svenskar’) som inte vill anpassa sig och kräver Sveriges anpassning/underkastelse.

  Se:
  https://petterssonsblogg.se/category/islam-2-55/
  https://petterssonsblogg.se/category/muslimer-2/

  Och min 52-punkterslista över islamiseringen av Sverige i min kommentar hos Fristad.eu/Hans Li Engnells text “Ingen vann” *FRÅN* 2022-09-12.

  10 exempel:

  2005-10-04 Svenska Dagbladet
  “Många skolor inför ramadanlov för elever”

  2012-11-26 Sveriges Radio
  “Brist på imamer på svenska fängelser”

  2017-05-29 Aftonbladet
  “Forskare: 240.000 unga i Sverige kan vara drabbade [av hedersförtryck]”

  2018-04-26 Sveriges Television
  “Imambrist på svenska anstalter – fångar kan radikaliseras”

  2018-05-08 Expressen
  “Sexåringar som äter fläsk mobbas – skolan ber om hjälp”

  2019-05-09 Sveriges Television
  “Rektorns stora oro: Fastan under ramadan slår mot elevernas betyg”

  2020-01-31 Aftonbladet
  “Det här är Malmös vanligaste namn 2019 [på nyfödda]”
  – “… på namntoppens tredjeplats hamnar Mohamed”

  2020-09-11 Dagens Nyheter
  “Järvas ledare manar till lugn när högerextrema vill bränna Koranen”
  – “Muslimska trossamfund i Stockholm vill ändra den svenska grundlagen och göra det förbjudet att håna islam och andra religioner.”

  2020-10-29 Sveriges Radio
  “Biblioteksanställda utbildas i vardagsarabiska”

  2021-08-13 Sveriges Television
  “Örebro kommun en av få som delar ut slöjor med arbetskläder”

  *
  Och:

  2022-12-10 Sveriges Television
  “Mariehemsskolan i Umeå har luciatåg utan religiösa inslag – vill inkludera fler i firandet”
  – “En del föräldrar var inte bekväma med barnens deltagande eftersom lucia förknippas med julen”

  2023-04-21 Joakim Lamotte (Facebook)
  “Skola i malmö ställer in nationella prov på grund av ramadan”

  2023-04-25 Aftonbladet Debatt
  “Gör den muslimska högtiden till röd dag”

  *
  Till och med rättsväsendet tolkar lagen till ‘kränkta’ muslimers fördel:

  2020-10-28 “Pettersson”
  “Ännu ett steg mot islamisering. Kvinna döms för förolämpning om slöja”
  – “En kvinna döms att betala 40 dagsböter på totalt 3600 kronor för att hon förolämpat en annan kvinna, som bar slöja, rapporterar P4 Jönköping. Händelsen skedde på ett apotek, där den förolämpade kvinnan arbetade.”

  (2020-10-28 Sveriges Radio: “Ovanlig dom: Kvinna döms för förolämpning” –”DEN DÖMDA KVINNAN HAR NEKAT TILL ATT HA BEGÅTT NÅGOT BROTT.”)

  — Alla i Sverige behöver “ta sig en rejäl funderare”. Eller ännu hellre: Agera (dvs. säga vad man tycker i vardagen; m.a.o. integration). Men, det är det ingen som vågar (vem vill bli ‘martyr’). Det social och ekonomiska priset är alltför högt. Den frivilliga om än ovilliga underkastelsen har blivit ett vardagligt faktum.

  * Personligt-ansvar-förslag (för dem som inte har något att förlora): I det individuella mötet med en muslim som tydligt visar sin privata religiösa övertygelse, informeras (muntligen eller i skrift) denne detta:

  “Den svenska medborgare som vill införa hädelselag eller bidrar till/möjliggör hedersförtrycket [av 240.000 medborgare, eller var fjärde muslim] är inte välkommen i Sverige.”

  (Jag undrar om domstolens nämndemän kommer att tolka detta som en förolämpande kränkning? — Är det någon som vill/vågar utmana ödet? “Pettersson”? Någon av hans läsare? Jag vågar inte, än.)

 2. Maffiasozzarna med Arga Andersson i spetsen, behöver inte göra ett dugg, för de har 100% av MSM och Public Service bakom ryggen. De kan göra nästa vad som helst, så blir de ändå förlåtna och hyllade av en enig journalistkår. Vi lever i praktiken i en enpartistat med Maffiasozzarna som styr genom ombud.

 3. Som sagt var. Rötan sprider sig. Svenska riksdagspartier ska naturligtvis inte stödja eller på annat sätt ge näring till det palestinska judehatet.

  18
  1
 4. Det är att hetsa mot vårt svenska folk, att ha en dylik separatistisk icke-svensk konferens i vårt land, när INTE VI, får samlas på detta sätt, utan att det skulle bli galna protester!

  Därför ska all folkseparatism i vårt land vara förbjuden, så länge det inte gäller vårt eget folk som har sin grund här!

  HUR kan man tillåta utländsk rasism på vår mark, NÄR INTE ENS VI HAR RÄTTEN ATT HÄVDA VÅRT???

  15
  1
 5. Socialdemokraterna drar till sig avvikande människor i sin iver att få upp procenten i opinionen.
  Till slut börjar det kosta på, och där är vi nu.
  Man knyter till sig muslimer och tvingas gå med på deras krav.
  Socialdemokraterna börjar få röta rejält i partiet.
  Det kommer bli stora problem for Socialdemokraterna i framtiden med sin mångkulturella väljarkår och aktiva muslimer i partiets innersta.
  Självsanering kan man säga, ni såg hur det gick när Stefan Löfven satte sig i knät på Miljöpartiet och stängde ned 6-7 reaktorer med elkris som följd.
  Man skulle kunna kalla Socialdemokraternas strategi för politisk prostitution.
  Inge normal svensk väljare kommer rösta på ett parti med muslimska förtecken i framtiden garanterat.

  23
  1
 6. Varför i helvete ska vi riksdagsledamöter från Mellanöstern och Afrika? Vi vet av erfarenhet att de bara skor sig själva och gynnar landet dom kommer ifrån.

  28
  • Kanske dags att återuppliva gamla “Svenskarnas parti (Svp)”! 😏

   Kan kurderna och palestinierna, hävda sin rätt, så kan väl även vi!

   Har de rätt till det, varför skulle inte även vi svenskar ha rätt att hävda oss, och vår kultur, som etnisk grupp?

   11
 7. Äh vi lever i ett fritt land, vi får gå på vilka konferenser vi vill. Jämför med Elsa, alltid nån som tycker att vi inte skall få göra våra demokratiska rättigheter.

  24
  • MEN DET FÅR VI JU INTE!!!

   DET ÄR DET JU BARA VISSA VÄNSTERRATSIFIERADE, SOM FÅR!!!

 8. Man kan dra paralleller till när Elsa Widding besökte en konferens i Norge dit det också hade kommit besökare som var vaccinförnekare etc.

  VARFÖR skall inte “Sosseriet” få löpa lika mycket gatlopp för en konferens vars syfte och organisatör är en terroristorganisation ?

  Konferensern i Norge anordnades INTE av några terrorister…

  Men, ISLamisering och befolkningsutbyte är ju påbjudet och NÅDE den som ifrågasätter

  43
  • Den experimentella MrnA-sörjan Är inget vaccin.
   Det är gen-terapi.
   Dessutom ändrade man definitionen på ordet “vaccin”.

   Skaffa internet så kan du söka själv.

   10
   • Det är du som ska lämna källhänvisning till dina påståenden. Inte vi som läser det du skriver. Internet är ingen källa!

 9. Helt annan sossegrej.

  Aftonbladet (av alla tidningar) avlivar Magdas hungertrams genom en grundlig kontroll och spårar också mytens uppkomst. Lena Andersson hade naturligtvis rätt och det finns i grunden inget att debattera. Den enda förändring i matvanor som observerats är i relativt väletablerade områden där en del elever (troligen pga lite mindre fickpengar) skippar att gå och köpa skräpmat och äter på skolan istället. Bra alltså:

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/APkkOr/mindre-fickpengar-da-ater-barnen-mer-skolmat

  29
 10. Ja just det, när Hamas attackerar Israel är det en icke nyhet i Sossarnas propagandakanal SVT, men när Israel skjuter tillbaks då vaknar den alltid enögda
  tv kanalen till. Sen tycker jag att det inte passar med vita handskar på solkiga figurer.

  53
  2
  • Sett video eller jag slog av klarade inte se hela men Hamas hade målat Isarelflagga på en Åsna. sen tänder dom eld på den levande. Det var vidrigt att se.

 11. Nu har arga Andersson gjort bort sig igen. Simon Wiesenthal Centre säger, att allt som är fel med Sverige syns på en bild där El-Haj tronar på första bänk.

  52
  1
  • Sozzar har alltid starka förbindelser med nazister.
   Se.sverige&sanningen.se

   35
   1
  • De vidriga socialdemokraterna, borde ta sig mer än en funderare.
   Herre gud, vad jag föraktar dem och deras väljare!

   47
   1

Kommentera