Danmark har gett ett betydande bidrag

UKRAINA. Det danska beslutet att tillföra ytterligare 11,6 miljarder svenska kronor till landets Ukrainafond mottas med stor tacksamhet från ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj, rapporterar DR.

”Detta betydande bidrag kommer ytterligare stärka de ukrainska väpnade styrkornas stridsförmåga på kort och medellång sikt”, skriver han i ett inlägg till sina sju miljoner följare på twitter och avslutar med ”vår styrka ligger i sammanhållning”.

Danmark har sedan tidigare avsatt 10 miljarder svenska kronor i år och meddelade på måndagen att ytterligare 16 miljarder ska tillföras under 2024.

Det totala värdet av Sveriges militära stöd till Ukraina är ca 16,9 miljarder kronor och det humanitära runt 6 miljarder (osäker siffra).

-Pettersson hoppas det är dags för stödpaket tolv snart.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Danmark har gett ett betydande bidrag

 1. Ja det är en klar fördel att Europa blir av !ed denna galning som Putin representera en avkomma från Stalin och Sovjet samt kommunismen onskefylda trynet…
  Men det absolut bästa är att vi i Europa inte behöver offra något folk på denna galning !! Det bör räcka med att man förser zelensky och ukriana med dom vapen som behövs !!
  En intern konflikt får kommunist hövdingen Putin och KGB gap över väl mycketat

  30
  13
 2. Varför ger dom pengar till Ukraina/Zelensky?
  Som en liten bortskämd pojkspoling så får han ju ändå precis allt han pekar på! Han behöver inte köpa någonting.
  Miljarderna gömmer han naturligtvis effektivt utomlands.
  Men i Ukraina köper han inget, han har ju inte ens en anständig kostym!
  Men hans sluskaktiga klädstil kanske ingår i hans lika sluskiga “humor”?

  32
  51

Kommentera