Riv murarna, dagens invandring är för låg

INVANDRING. 1991 krävde dåvarande Folkpartiet, nuvarande Liberalerna, och partiledaren Bengt Westerberg som hade gjort en “generös flyktingpolitik” till sin stora profilfråga och hotade spräcka regeringen om han inte fick som han ville. Westerberg var då socialminister och den som i praktiken utformade den invandringspolitik som sedan dess har gjort Sverige till världens mest attraktiva bidragsmagnet för asylsökande från tredje världen.

Då som nu tror Liberalerna att invandringen är en lösning på Sveriges problem.

Liberalernas ungdomsförbund, LUF:s migrations- och ekonomiskpolitiska talesman, 23-åriga Elin Hjelmestam, menar att invandringen till Sverige under de senaste åren varit alldeles för låg och att flera åtgärder snarast måste införas för att öka denna. Långsiktigt kommer den låga invandringen få konsekvenser för vår ekonomi. Samtidigt får vi heller inte glömma att migration handlar om människoliv.

Liberala ungdomsförbundet vänder sig emot Sveriges migrationspolitik och ger tre förslag till regeringen och migrationsminister Maria Malmer Stenergard, enligt Aftonbladet.

1: Säkra vägar till Europa. För att ta sig till Sverige eller andra EU-länder tvingas människor i dag att riskera sina liv, exempelvis på överbelastade båtar på Medelhavet. 2016 slöt EU ett avtal med Turkiet för att strypa migrantströmmarna genom landet. I gengäld tar Turkiet emot stora summor från EU. Istället för att göra avtal med skurkstater borde EU skapa säkra vägar till Europa. Sverige borde gå före och tillåta människor att söka asyl på ambassader.

2: Slopa de olagliga gränskontrollerna. 2015 införde regeringen Löfven gränskontroller mot Danmark. Id-kontrollerna leder till långa köer för jobbpendlare, inställda tåg och försämrade möjligheter för samarbete i Öresundsregionen. Kontrollerna har inte prövats rättsligt än, men är förmodligen olagliga. EU-domstolen har tidigare slagit fast att Österrikes kontroller av samma sort strider mot våra gemensamma avtal.

3: Värdigt mottagande av ukrainarna. Kriget i Ukraina har drivit miljontals människor på flykt. EU:s beslut att aktivera massflyktingdirektivet var klokt och även Sverige har agerat med tillförsikt när vi hittills tagit emot 36 000 ukrainska migranter enligt direktivet. Dock har de inte tagits emot på ett värdigt sätt. Kommunerna drar ut på att erbjuda SFI, examen från Ukraina varken godkänns eller får kompletteras och flera kommuner larmar om ukrainska flyktingar som köar för att få mat. Det kan ta flera år innan kriget är över och Sverige måste även i det här avseendet visa att vi står på Ukrainas sida. De senaste tio åren har världens länder slutit sig inåt mer och mer. Murarna hindrar människor att resa, handla och knyta kontakter med andra länder och kulturer.

I den här utvecklingen är vi alla förlorare. Det är dags att vi gör upp med murbyggarpolitiken.

Elin Hjelmestam, migrations- och ekonomiskpolitisk talesperson, Liberala ungdomsförbundet

-Pettersson säger att sedan Per Westerberg öppnade våra gränser hade det varit bra om vi följt FN:s flyktingkonvention och tagit emot de 2,65 procent som varit flyktingar när de kommit till Europa.

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Riv murarna, dagens invandring är för låg

 1. Nej Bengt Westerberg, liksom denna här lilla Nippertippan har inte tänkt alls, dom är
  liksom Sossarna egenberikare och ser till så att dom själva får en bra lön att leva av,
  om sen resten av det arbetande folket inte kan få ekonomin att gå runt struntar dom i.
  Att deras löner betalas av skatteslavarna, det lotsas dom inte förstå

  Men ändå vill dom att vi ska känna någon slags kollektiv skam för att Menafolket inte
  kan välla in här obegränsat och få bättre villkor än dom som jobbat hela livet, att här
  är över 700 tusen som går utan jobb och försörjs av andra begriper dom heller inte,
  dom verkar tänka med den delen andra sitter på!

  Tänk om bara 10 % av dessa 700 tusen hade kommit i jobb?, Men utan krav på dem
  gör dom inte det, givetvis krav på att lära sig Svenska med!

  10
 2. Läste att invandringen fortfarande var på ca 100 000/år, ungefär som 2015.
  Om Liberalernas invandrings-abstinens kräver ännu högre invandrings-dos får dom väl söka annan hjälp för det….

 3. Eftersom politikerfrälset varken vill göra detta till en valfråga, SD undantagna, och inte heller vill hålla folkomröstning så föreslår jag att regeringen gör som förra norska borgerliga regeringen. På blanketten till den allmänna deklarationen finns (fanns?) en kryssruta att man var villig att betala högre skatt och det skulle gå till flyktingmottagning. Det var inte många kronor som betalades in.

  De som vill ha högre invandring kryssa i och när väl den befintliga invandringen är betald så ser vi hur många fler som det samlats in för. Sedan kan vänstern sluta gnälla.

 4. LUF är en del av den söndercurlade extremvänstern. När Bengt Vetbästeberg blev valt till partiledare ökade Folkpartiets sympatisörer. Det kallads Westerbergeffekten. Nu har vi facit till det i verkligheten. Gängvåldtäkter = Westerbergeffekten, förnedringsrån = Westerbergeffekten, åldringsrån = Westerbergeffekten, dagliga skjutningar = Westerbergeffekten, nästan dagliga sprängattentat = Westerbergeffekten, bidragsfusk = Westerbergeffekten, asylfusk = Westerbergeffekten, mm, mm. Är han möjligen en reinkarnation av djävulen själv?

  20
 5. Socialister är per definition idioter.
  När de växer upp och blir smartare går de över till att bli konservativa istället. De som inte gör det förblir socialistiska idioter.

  22
  2
 6. Y t t e r l i g a r e en i raden av engagerade jäntor, som SKALL uttala sig om teenden de uppenbarl icke har ngn som helst – varken insikt eller vetskap om.

  34
 7. Hoppas Bengt Westerberg är nöjd med invandrarsituationen i Sverige nu.
  Han kanske gillar kriminalitet och klaner som säljer knark som våra svenska ungdomar knarkar ihjäl sig på.
  Har alltid sett Bengt Westerberg som en okunnig person med dålig samhällsuppfattning.
  Glömmer väl aldrig när han likt en unge reste sig och lämnade tv studion när partiet Ny Demokrati deltog i programmet.
  Nej Bengt, ingen kunde ha mer fel än dig när du ville riva murarna.
  Det frö du för länge sedan sådde i Sverige håller nu på att sprida sig likt en invasiv växt genom Sverige.
  Bengt Westerberg har inget att vara stolt för som politiker, tvärtom har han bidragit till att förstöra Sverige.

  45
  1
 8. Förmodligen en av 2023 års mest korkade inlägg.

  Ser hon INTE verkligheten med kriminalitet, arbetslöshet, islamism, hedersförtryck, ……….

  Allt detta har vi begåvats med pga en för hög invandring av socio kulturellt efterblivna.

  Jag tror INTE ens Arga Andersson (S) är så korkad att hon håller med Elin.

  44
  • Liberalerna har det inte lätt det ena stolpskottet efter det andra dyker upp.
   Hon är bara 23 år men man kan undra var hon har varit de senaste 50 åren?

   34

Kommentera