När räkningarna är dragna har jag tusen kronor kvar

FATTIGDOM. Den senaste tiden har det debatterats fattigdom och hunger i Sverige. Lena Andersson skrev en ledarkrönika i SvD om att inga barn i Sverige borde gå hungriga. I sin krönika argumenterade Andersson för att det är föräldrars fel om deras barn går hungriga eftersom det finns näringsrik mat som alla har råd med. Det har fått många vänsterblivna att gå i taket, de menar att vi haft en borgerlig regering i sju månader – och redan hungrar barnen.

Anne Haavisto är journalist och krönikör. Hon arbetar också inom vården och berättar hur eländigt det är att vara ensamstående i tidningen Amelia.

Ensamstående med extra allt att betala. Och barnen hatar baljväxter, som Svenska Dagbladets krönikör Lena Andersson tipsar om i sin omdiskuterade krönika om hur billigt det är att mätta barn.

Anne Haavisto lever med en pressad ekonomi. Det här är hennes verklighet – präglad av det som hon menar att Lena Andersson glömt. Omständigheter, trötthet och mänskliga men dyra jourbutiksbesök ibland.

Jag har tusen kronor kvar på kontot när räkningarna är dragna, ett tomt kylskåp och inget busskort. Ska jag köpa mat eller ska jag ha möjligheten att åka in till stan och göra jobb (jag har två jobb, ett som frilansande journalist och ett inom vården). Valet är inte så svårt, för att få pengar måste jag investera pengar. Alltså blir det månadskort för 970 kronor.

Men barnen måste ju ha mat och trettio kronor räcker inte ens till ett paket ris så jag tar ett djupt andetag. Och ringer pappa. Frågar om han skulle vilja sponsra med en tusenlapp, eftersom barnen behöver mat. Pappa ger ett bidrag och jag är tacksam, det gick ju nästan ihop den här månaden. Men alla har inte en pappa som kan ge ett bidrag på tusen kronor.

Läs vidare på Amelia…

-Pettersson kollar lite på “journalisten” Anne Haavisto fattiga liv. Jag ser att damen deklarerat för runt 400.000 kronor i årsinkomst per år de senaste tre åren, jag läser på hennes sociala medier om krogbesök, taxiresor, bubbel i kylen, resa till Paris osv. och konstaterar att Haavisto som så många andra journalister inte lever i verkligheten.

OBSERVERA att det är tre veckor mellan artiklarna om alla öl och pizzor och fattigdomen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “När räkningarna är dragna har jag tusen kronor kvar

 1. Och för det mesta avslöjas inte ens ljuget. Det här är toppen av ett isberg.

  17
 2. VA!!! Skulle en socialist ljuga för att få ihop en politisk korrekt ledare??!??! Det var det jävligaste det hade jag inte en aaaaning om.

  17
 3. Ungefär samma retorik som de “apatiska” barnen. Eller när “Majblomman” ansåg att det rörde sig om barnfattigdom om de “stackars” barnen fick nöja sig med bara en ny mobiltelefon vart annat år. Offerkofta på !!!!!!

  22
 4. Vi hade en gång i tiden ett generöst socialförsäkringssystem för oss svenskar. Men i takt med att det flyttat in människor i Sverige som inte bidrar blir systemet lite urvattnat. Jag tycker att vi är på rätt väg om vi gör oss av med vänsterns gullepluttar, kostsamma, kriminella och ljugande människor från Mellanöstern och Afrika. Då kanske inte ljugande journalister behöver klaga.

  21
 5. Om barnen inte äter det som ställs fram på bordet så är dom ju inte hungriga och kan ju då inte heller sägas “går omkring hungriga”.

  Annars brukar det ju klagas på övervikt och fetma hos barn och ungdomar för att dom äter för mycket nu för tiden…

  22
 6. Från offentliga register:
  Annes bostad
  Fakta om bostaden
  Ägandeform: Äganderätt
  Bostadstyp: Radhus
  Boarea: 120 kvm
  Byggår: 1991

  Hennes boende är med andra ord inte direkt taget ur Dickens.

  34
 7. Det har tidigare redovisats forskningsresultat, som pekar på att vänsterblivenhet är ett resultat av en mental retardation.
  Resultatet ser och hör vi i verkligheten varje dag!

  42
 8. Dagens småbarnsföräldrar är så söndercurlade så det är skamligt. Det började när 60-talisterna blev föräldrar och sedan har det bara blivit värre och värre med varje föräldrageneration. Alla deras barn, barnbarn osv, går omkring och inbillar sig att de är universums centrum.

  45
  3
  • Vi är 3 med inkomst och vi kommer inte upp i hennes års taxering men hoppsan vi betalar alla våra utgifter plus mat och tobak till mig och har ändå pengar kvar iof inga krogbesök elr flygresor och inga alkoholhaltiga drycker.
   Så hon bör nog se om sin ekonomi och dra ner på det onödiga

   20
 9. Deklarationer, både enskilda och för företag är offentliga handlingar som vem som helst kan gå till Skattemyndigheterna och begära ut.

  Detta borde Haaivsto ha förstått innan hon skrev sin drapa!

  53
 10. Jag tror, på fullt allvar, att cirka hälften av den vuxna befolkningen skulle vara ytterst belåtna om Staten betalade allt det ”tråkiga” som hyra, el, försäkringar, mat m.m, och att de därefter fick en ”fickpeng”, vilken i och för sig alltid skulle vara för liten. Att slippa vuxenansvar är, för allt fler verkar det som, en lycka värd en viss uppoffring.

  45
 11. Bevis för att vi blivit för bortklemade. Till skillnad från när våra äldre växte upp. När vi var små, då var det gröt till frukost och man fick äta det som dukades fram eller gå och lägga sig hungrig. Valet var lätt. Mamma var ensamstående med tre barn och låginkomsttagare, hon trollade med varje krona. Det blev ett paket russin till lördagsgodis ibland.

  67
  3
  • Exakt vi barn 3st fick russin vi med på lördagen och vi var nöjda med det och det var på 60 talet russin var sött och gott

Kommentera